Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΙΡΕΤΟΥΡΑΣ

ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΛΑΚΩΣΕ ΣΤΙΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ... ΨΕΥΤΟΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ Ο ΨΕΥΤΗΣ
Με τα αλληλοσυχαρίκια των πολιτικών αντιπάλων στις παραδόσεις – παραλαβές των υπουργείων βγάζουν τα δύο τελευταία 24ωρα το… ψωμί τους οι δημοσιογράφοι των ηλεκτρονικών και έντυπων ΜΜΕ, όπως άλλωστε επιβάλλει το εθιμοτυπικό των ημερών.
Έστω κι έτσι όμως, δεν παύει να προκαλεί μεγάλη εντύπωση το σε βαθμό εμμονής «έθιμο» της σύγκρισης των όσων έγιναν στην χθεσινή υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον απελθόντα Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, με την λιωμένη (άλλα χρήσιμη για κάποιους) καραμέλα της μη αντίστοιχης συμπεριφοράς που δεν έτυχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αντώνη Σαμαρά, όταν ο πρώτος έμπαινε νικητής και τροπαιούχος στο πρωθυπουργικό γραφείο της Ηρώδου Αττικού, τον Ιανουάριο του 2015.
Σε μία υπόθεση που έχει εξελιχθεί σε αστικό επικοινωνιακό μύθο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με την ουσία του περιστατικού, ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,
έχει μιλήσει πολλές φορές. Και προς τιμή του η εξήγηση που έχει δώσει ο Αντώνης Σαμαράς έχει περιοριστεί στα πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν εκείνη την ημέρα του Ιανουαρίου του 2015 και όχι σε όσα θα μπορούσε ανθρώπινα να ισχυριστεί για τον Αλέξη Τσίπρα που τον εξύβριζε συστηματικά εντός και εντός βουλή και στη συνέχεια φόρεσε το κοστούμι του καθωσπρεπισμού διαμαρτυρόμενος για δήθεν έλλειψη πολιτικού πολιτισμού.
Έστω κι έτσι στις 29 Ιανουαρίου 2015 ο Αντώνης Σαμαράς απαντούσε ότι ο ίδιος «τηλεφώνησα στον Τσίπρα το βράδυ των εκλογών για να τον συγχαρώ. Την επομένη, το γραφείο του επικοινώνησε με το δικό μου για να ζητήσει απλώς πληροφορίες. Καμιά εικόνα δεν έδωσε για το πότε θα πάει, για να είμαι και εγώ εκεί. Δεν είχα καμιά πρόθεση να μην είμαι τυπικά παρών».
Στην εισαγωγή της παραπάνω δήλωσής του ο Αντώνης Σαμαράς σχολίαζε, εξάλλου, ότι «είναι ανησυχητικό ότι τώρα χρησιμοποιούν προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα για να πλήξουν τη ΝΔ», ενώ η εξιστόρηση των γεγονότων κατέληγε με την προειδοποίηση του Μεσσήνιου πρώην πρωθυπουργού ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «θα κάνουν τα πάντα για να πλήξουν τη ΝΔ και να τη βυθίσουν στην εσωστρέφεια, πριν καταλάβει ο ελληνικός λαός τη δικαίωσή μας».
Θυμίζεται ότι την εκδοχή Σαμαρά επιβεβαίωσε με ξεχωριστή επίσημη τοποθέτησή της η τότε εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη, στην οποία έλεγε:
«Οι όροι της παράδοσης – παραλαβής καθορίστηκαν επακριβώς, όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Παππάς, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι διευθυντές των γραφείων του απερχόμενου και του νεοεκλεγέντος πρωθυπουργού(…)».
Προφανώς αυτή η απάντηση αποσιωπήθηκε ή καλύφθηκε από την αντάρα που σήκωσαν τα ΣΥΡΙΖΑϊκά ΜΜΕ της εποχής για το θέμα. Ακόμη κι έτσι όμως να ήταν –ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ– ποιος άραγε θα έβλεπε την εικόνα από την ανθρώπινη πλευράς της και θα καταλόγιζε μικροπρέπεια στον Αντώνη Σαμαρά να μην θέλει να υποδεχτεί χαμογελώντας υποκριτικά και για τις κάμερες των μίντια τον σκληρότερο υβριστή του; Αυτόν δηλαδή που για όσους έχουν ασθενή μνήμη αποκαλούσε τους αντιπάλους του «Μερκελιστές», «εντολοδόχους του Σόιμπλε», «παλάτι του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου» και στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του το 2014 (σ.σ. δηλαδή λίγες ημέρες γίνει πρωθυπουργός) εκφωνούσε το εξόχως αλαζονικό ότι «το 2014 φεύγει και μαζί του φεύγει και η κυβέρνηση Σαμαρά και τελειώνουν τα ψέματα, ο εκφοβισμός, ο αυταρχισμός, η κοροϊδία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: