Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΑΪΝΗ.

ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟ ΠΕΖΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΟΥΤΒΑΦΕ, 29 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΑΠΙΑ ΑΜΦΕΤΑΜΙΝΗΣ...
Το χημικό πείραμα των Ναζί με την ονομασία D-XI ήταν η τελευταία ελπίδα του Χίτλερ για να αποτρέψει την πτώση του Ράιχ. 
Οι έρευνες των επιστημόνων δεν αφορούσαν κάποιο μυστικό υπέρ-όπλο αλλά στην παρασκευή «μαγικών» χαπιών που είχαν ως βάση «βαριά» ναρκωτικά. 
Η συνταγή του χαπιού D-XI ήταν η εξής: 5 μιλιγκράμ κοκαΐνης, 3 μιλιγκράμ μεθαμφεταμίνης, 5 μιλιγκράμ παράγωγο μορφίνης και συνθετική κοκαΐνη. 
Οι ναζί πίστευαν ότι με το χάπι αυτό οι στρατιώτες θα μετατρέπονταν σε ατρόμητες πολεμικές μηχανές που δεν θα υποχωρούσαν στα εχθρικά πυρά. 
Έτσι, άρχισαν τα πειράματα τον Νοέμβριο του 1944 στο στρατόπεδο συγκεντρώσεως Σαξενχάουζεν. Το ρόλο των πειραματόζωων «έπαιξαν» κρατούμενοι οι οποίοι έπαιρναν καθημερινά το χάπι D-XI και οι ναζί τους αποκαλούσαν κοροϊδευτικά pill patrol, δηλαδή «περίπολο χαπάκηδων». Remaining Time-0:01 Fullscreen Mute 
Σε νέες αποκαλύψεις για το Χίτλερ προχωρά ο Γερμανός συγγραφέας Norman Ohler μέσα από το βιβλίο του «Der Totale Rausch» (Total Rush), ο οποίος υποστηρίζει πως οι στρατιώτες του Χίτλερ ήταν ντοπαρισμένοι με το φάρμακο Pervitin, το οποίο αποτέλεσε την πρώιμη μορφή της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Το φάρμακο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να νιώθουν μια μόνιμη ευεξία που τους έκανε να αισθάνονται ανίκητοι. Σύμφωνα με τον Ohler, όταν το 1940 η Βέρμαχτ εισέβαλε στη Γαλλία, η γερμανική διοίκηση είχε εξασφαλίσει 35 εκατομμύρια δόσεις Pervitin, το οποίο βοηθούσε τους Γερμανούς στρατιώτες να παραμένουν αισιόδοξοι και
σε μόνιμη εγρήγορση.



Μάλιστα το φάρμακο ήταν τόσο γνωστό τότε στη Γερμανία, που το χρησιμοποιούσαν ακόμα και πολίτες, αν και στο στρατό, δινόταν ενισχυμένο.




Οι στρατιώτες λάμβαναν το φάρμακο είτε καταναλώνοντας σοκαλάτες που το περιείχαν είτε σε ενέσιμη μορφή, κάτι που όπως τονίζει ο Ohler, τους βοηθούσε να πολεμούν για μέρες χωρίς να έχουν ανάγκη για ύπνο. Παρόλο που το 1941 απαγορεύθηκε η κυκλοφορία του στο ευρύ κοινό, το Pervitin διατηρήθηκε στον στρατό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο Όλερ, το ίδιο σκεύασμα, ή παράγωγά του, χορηγήθηκαν στη συνέχεια στους Άγγλους και στους Αμερικανούς στρατιώτες. Σημειωτέον δεν πως τον χειμώνα του 1944, όταν ο Χίτλερ έδωσε εντολή για τη μεγάλη τελική επίθεση, δεν εμφανίστηκε νηφάλιος ούτε μία ημέρα. Σύμφωνα με την έρευνα του Όλερ, λάμβανε σε καθημερινή βάση ορμόνες και βαριά ναρκωτικά, τις οποίες του χορηγούσε ο προσωπικός του γιατρός.



Δεν υπάρχουν σχόλια: