Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗΡΙ: ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕΙ... ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Έφυγε το Μνημόνιο, πάει και το Go Back Madame Merkel. Και τώρα με τι να μαλώνουμε, συμπολίτες μου; Ξέρετε, λύθηκαν όλα τα προβλήματα μας.

Πλέον, δεν έχουμε το πρόβλημα χαμηλών μισθών και όλοι οι νέοι επιστρέφουν στην Ελλάδα για την επαγγελματική ανέλιξη των ονείρων τους. Μειώθηκε και η ανεργία.Εννοείται η χώρα σχεδόν έγινε το Μαϊάμι της Ευρώπης, αφού εκτός από τις υψηλές θερμοκρασίες Νοέμβριο μήνα, όλοι οι επιχειρηματίες θέλουν να κάνουν έδρα την Ελλάδα, δηλαδή το φορολογικό παράδεισο.

Για αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, νιώθει την ανάγκη να μας ανοίξει τα μάτια. Να μας εξηγήσει τι είναι κανονικότητα. Και αυτό διότι, όπως είπαμε, έχουμε λύσει τα πάντα ως χώρα. Και δεν βρίσκει τίποτα άλλο ώστε να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση. Στη μεταΚυβέρνητική του εποχή, ξεκινά, καμπάνια ενημέρωσης.

Το θέμα που σκέφτηκε, ώστε να μιλησει στην αγωνία του μέσου πολίτη, είναι η κανονικότητα της ΝΔ, ενώ αυτοπαρουσιάζεται και ως “ανοιχτήρι”.
Και έτσι, ήρθε ώρα να αντικατασταθεί η πολιτική διαμάχη της προηγούμενης περιόδου- όταν λέγαμε για τρόικες, ελίτ και αποικίες- με την πολιτική εργαλειοποίηση της λέξης κανονικότητα,

που η ΝΔ εφηύρε προεκλογικά.
Με τη δοκιμασμένη συνταγή “βάζω πρόσημο σε όλα” - που περισσότερο αρχίζει να θυμίζει με αυγολέμονο έτοιμο να κόψει, παρά με πολιτική ύπαρξη- μιλά για ακροδεξιά διολίσθηση και για κανονικότητα της “συντήρησης και της οπισθοδρόμησης”. Και όλα αυτά, αφού ο Αλέξης Τσίπρας κατέβηκε για.. λίγο στην πορεία του Πολυτεχνείου.
Μόλις 24 ώρες μέτα, ανακοίνωσε και τη νέα “νεανική καμπάνια”.
Λέει η πλατφόρμα isyriza.gr είναι το “ανοιχτήρι”, που θα ανοίξει τις επιθυμίες, τις σκέψεις, τις προτάσεις των ανθρώπων. Όπως μας ενημερώνει «η...κανονικότητα σε βρίσκει παντού», στηλιτεύοντας, όπως τονίζει, την οπισθοδρομική κανονικότητα της κυβέρνησης μέσα από την καθεστωτική και ακροδεξιά διολίσθηση σε ένα ακραίας μορφής δόγμα «νόμος και τάξη».
Το κεντρικό μήνυμα στα social media είναι: «Θα αφήσεις τον συντηρητισμό και τον αυταρχισμό να γίνουν κανονικότητα; ».
Δεν ξέρω τι σκέφτεται να ανοίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί με τα ανοιχτήρια ανοίγουμε, κυρίως, κονσέρβες και βγάζουμε φελλούς. Διακρίνω, όμως, μία μεγάλη ανάγκη να ξανά νιώσει τις εποχές πριν γίνει κυβέρνηση, όταν κάτι είχε να πει και ήξερε και ποιοι θέλουν να ακούσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: