Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ


Παρασκευή 29/11 στις 9μμ
Η ελληνική ταινία «ΑΚΙΝΗΤΟ ΠΟΤΑΜΙ»(2019) του Άγγελου Φραντζή
Με την Κάτια Γκουλιώνη και τον Ανδρέα Κωνσταντίνου
Ο Άγγελος Φραντζής είναι ο σκηνοθέτης της πολυαναμενόμενης ταινίας «Ευτυχία» (η ζωή της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου) και το ««ΑΚΙΝΗΤΟ ΠΟΤΑΜΙ» είναι η τελευταία του ταινία που βγήκε στους κινηματογράφους τον Μάρτιο του 2019.
Το trailer της ταινίας:
Με φόντο τα εντυπωσιακά παγωμένα τοπία της Σιβηρίας, το «Ακίνητο Ποτάμι» είναι μια συγκινητική ταινία γεμάτη σασπένς, για την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την πίστη που αγωνίζονται μπροστά στην αμφιβολία.
ΥΠΟΘΕΣΗ

 Η Άννα και ο Πέτρος, ένα ζευγάρι από την Ελλάδα που πρόσφατα μετακόμισε σε μία βιομηχανική πόλη της Σιβηρίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του Πέτρου, ανακαλύπτει με έκπληξη ότι η Άννα είναι έγκυος, χωρίς να έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις το τελευταίο διάστημα. Τον απάτησε; Μήπως έχουν πέσει θύματα συνομωσίας; Ή μήπως ευλογήθηκαν με ένα θαύμα; Αναζητώντας μια λογική εξήγηση, ο Πέτρος αμφισβητεί την Άννα, η οποία στρέφεται προς τη θρησκεία. Ο μέχρι πρότινος ακλόνητος δεσμός τους βρίσκεται σε κρίση, καθώς η σχέση τους μετατρέπεται σε πεδίο μάχης ανάμεσα στο ορθολογικό και το πνευματικό.
Ο ταλαντούχος βραβευμένος σκηνοθέτης Άγγελος Φραντζής επιστρέφει με ένα ατμοσφαιρικό δράμα μυστηρίου και μια από τις πιο εντυπωσιακές παραγωγές που μας έχει χαρίσει το ελληνικά σινεμά τα τελευταία χρόνια. To «Ακίνητο Ποτάμι», γυρισμένο εξολοκλήρου στη Ρωσία και τη Λετονία, υποστηρίζεται από ένα διεθνές καστ με πρωταγωνιστές την Κάτια Γκουλιώνη και τον Ανδρέα Κωνσταντίνου (βραβευμένοι και οι δυο με τα Βραβεία Α’ Γυναικείου και Α΄ Ανδρικού Ρόλου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου).
ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ:
Νεκτάριος Σάκκας (cinemagazine.gr): «Η πιο ώριμη στιγμή στη μέχρι τώρα φιλμογραφία του Άγγελου Φραντζή ξεχωρίζει για τη φιλοδοξία και τις ιδέες της, κινούμενη επιδέξια ανάμεσα στο φιλμ μυστήριου και το υπαρξιακό δράμα. Στην πιο ώριμη δημιουργία του μέχρι σήμερα, ο Φραντζής βρίσκει τον τρόπο να ισορροπήσει τις ιδέες του με τη δεδομένη εκφραστική του δεξιοτεχνία, σε ένα φιλμ ικανού να σε κερδίσει σε όλους σχεδόν τους τομείς του. Το παγερό, κατάλευκο τοπίο στο οποίο εγκαταλείπεται το πρωταγωνιστικό ζεύγος αποτελεί ιδανικό πλαίσιο ανάδειξης της ιστορίας. Η Κάτια Γκουλιώνη, στην πιο μεστή της παρουσία στη μεγάλη οθόνη μέχρι τώρα, κουμπώνει άψογα με τον Ανδρέα Κωνσταντίνου, δίνοντάς μας ένα από το πλέον αξιομνημόνευτα κινηματογραφικά δίδυμα της τελευταίας δεκαετίας στο ελληνικό σινεμά.»
Λήδα Γαλανού (flix.gr): «Το «Ακίνητο Ποτάμι» είναι μια ταινία αντιθέσεων. Το δηλώνει κι ο τίτλος της: ένα ποτάμι δεν είναι ποτέ ακίνητο, μπορεί μόνο να είναι παγωμένη η επιφάνειά του, ενώ κάτω απ' αυτή το νερό τρέχει με ορμή. Με τον ίδιο τρόπο, η νέα, πέμπτη ταινία του Άγγελου Φραντζή είναι ένα φιλμ ήρεμο, που κάθε τόσο αφήνει να εκραγεί το πάθος, ή η απόγνωση των ηρώων του.»
Θοδ. Κουτσογιαννόπουλος (lifo.gr): «Ο Άγγελος Φραντζής μετακομίζει στην πολική Σιβηρία με ένα ταινία σχέσεων, πίστης και υπέρβασης. Το καλύτερο και πιο φιλόδοξο σενάριο του Έλληνα σκηνοθέτη σπέρνει συνεχώς αμφιβολίες και εγγράφει την κλονισμένη εμπιστοσύνη του ζευγαριού σε μια ενδιαφέρουσα πλοκή.»


Δεν υπάρχουν σχόλια: