Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

ΤΕΛΟΣ Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ «ΕΔΕΙΞΕ» ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκμηδενίζονται πλέον οι πιθανότητες του Προκόπη Παυλόπουλου να παραμείνει στο ανώτατο αξίωμα της χώρας, μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή, για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στη διάταξη του άρθρου 32 για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς να αποσαφηνίσει το τοπίο, έκανε ένα βήμα παραπάνω και περιέγραψε τα χαρακτηριστικά και το προφίλ του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Ο τρόπος που προτείνουμε για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν αναιρεί την πολιτική ευθύνη της εκάστοτε πλειοψηφίας για πρόταση προσώπου με ευρύτερη συναίνεση».
Στην προκειμένη περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε να εννοηθεί ότι επιθυμεί ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι ένα υπερκομματικό πρόσωπο, που θα δημιουργεί συνθέσεις και συναινέσεις.
Και ο Προκόπης Παυλόπουλος,
που προέρχεται από τον σκληρό κομματικό πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί «υπερκομματική» επιλογή.
Αφήστε που «υπηρέτησε» το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για μια και πλέον τετραετία.
Υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη της ΝΔ ερμηνεύοντας την εν λόγω αναφορά, άφηναν να εννοηθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτακης αναζητά τη συναίνεση σε ένα μη πολιτικό πρόσωπο ενδεχομένως και από την κεντροαριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: