Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΙΔΑ

Το θέμα των έγκαιρων κινήσεων για τον καθαρισμό αγροτικών δρόμων στη Δωρίδα και την έλλειψη προγραμματισμού από πλευράς του Δήμου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Όραμα για τη Δωρίδα».
Ειδικότερα στην ανακοίνωση τονίζεται:
Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο δήμος Δωρίδος έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου ώστε να προλάβει να ανοίξει τους αγροτικούς δρόμους για τη συγκομιδή των ελιών χρησιμοποιώντας όλα τα δυνατά μέσα, μηχανήματα του δήμου αλλά και με απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους.
Για άλλη μια φορά η σπατάλη χρημάτων για το δήμο είναι μεγάλη. Σπατάλη τόσο σε εργατοώρες εργατών του δήμου όσο και σε χρήματα για τις εργολαβίες καθώς αυτή την περίοδο με τις βροχές, αλλά και βιαστικά, μεγαλύτερη είναι η ζημιά που γίνεται στους λασπωμένους δρόμους,
παρά το απτό αποτέλεσμα που μένει.
Για ακόμα μια φορά είναι εμφανής η έλλειψη προγραμματισμού. Λες και πρώτη φορά τέτοια εποχή θα μαζευτούν οι ελιές και δεν μπορούσαν να το ξέρουν. Που θα πάει, θα μάθουν. Καινούριοι είναι.
Όπως επίσης και οι οικονομίες κλίμακας, άγνωστες για το δήμο. Μιας και οι απαραίτητες διανοίξεις για την συγκομιδή ελαιοκάρπου γίνονται σε δρόμους που θα έπρεπε να έχουν διανοιχτεί για το σχεδιασμό της πυροπροστασίας. Μία φορά την άνοιξη ή το καλοκαίρι. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Δρόμους καθαρούς και προσβάσιμους και για τα πυροσβεστικά οχήματα, σε περίπτωση φωτιάς, ώστε να μην στέλνει τόσα έγγραφα η πυροσβεστική που μένουν αναπάντητα, αλλά και δρόμοι ανοιχτοί για οποιαδήποτε καλλιέργεια ή αξιοποίηση αγροτικών εκτάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: