Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

ΓΛΕΙΦΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΕ - ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΤΑ «ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ» ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Ολική ανατροπή στην επικοινωνιακή στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος με μεγάλη καθυστέρηση εκτίμησε ότι τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολούθησαν οι Νίκος Παππάς και Δημήτρης Τζανακόπουλος, ήταν ολέθρια για το κόμμα.
Μιλώντας σε στενούς συνεργάτες του, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που πήρε προεκλογικά να δώσει συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης στον ΣΚΑΪ σπάζοντας το εμπάργκο. Όπως είπε η κίνηση αυτή γλίτωσε τον ΣΥΡΙΖΑ από την εκλογική συντριβή, περιορίζοντας το μέγεθος της ήττας κατά τέσσερις μονάδες.
Στην ίδια συνάντηση με συνεργάτες του, από την οποία απουσίαζαν οι Τζανακόπουλος, Παππάς και Καρτερός, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης του Βαγγέλη Μαρινάκη, τα οποία χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας για τον ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένη την Κεντροαριστερή τους κατεύθυνση.
Χαρακτήρισε επικοινωνιακό γεγονός τη συνέντευξη στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής»,
επισημαίνοντας ότι του έδωσε τη δυνατότητα να απευθυνθεί σε ένα τεράστιο κοινό, το οποίο καθορίζει τις εξελίξεις στην πολιτική και γενικότερα στη δημόσια ζωή. Είπε ακόμα, ότι αν του ζητηθεί, θα δώσει συνέντευξη στο MEGA, που πρόκειται να ανοίξει σε ένα μήνα.
Στην ουσία ο Αλέξης Τσίπρας με τη συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ» σηματοδοτεί μια νέα στρατηγική απέναντι στα Μέσα Ενημέρωσης, κλείνοντας οριστικά ένα φαύλο κύκλο εχθροπραξιών και συγκρούσεων που είχαν σχέση με τις εμμονές διαφόρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ίδιου για χειραγώγηση καναλιών και εφημερίδων.
Όταν κατέρρευσε με πάταγο η απόπειρα άλωσης του «ΒΗΜΑΤΟΣ» και των «ΝΕΩΝ», τότε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε μια λυσσαλέα επίθεση κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη. Υπερβαίνοντας κάθε όριο νομιμότητας οι Τσίπρας, Τζανακόπουλος, Παππάς και Καρτερός επιδόθηκαν σε ένα σταλινικού τύπου κρεσέντο με στόχο το «ΒΗΜΑ» και τα «ΝΕΑ».
Τελικά το μόνο που κατάφεραν ήταν να απομονώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τη μεγάλη πλειοψηφία της Κεντροαριστεράς και κυρίως τους αναγνώστες των δύο εφημερίδων που παίζουν διαχρονικά κομβικό ρόλο στις εξελίξεις.
Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο «ΒΗΜΑ» και η αρθρογραφία του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση στα «ΝΕΑ», σηματοδοτούν τη νέα στρατηγική στην Κουμουνδούρου απέναντι στα Μέσα Ενημέρωσης.
Η οποία πάντως στα κοινά Ελληνικά μεταφράζεται κα ως εξής: Ο (δήθεν) πολέμιος της «διαπλοκής» Τσίπρας, όχι μόνο ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ τα «συστημικά» ΜΜΕ, αλλά γλείφει και εκεί που έφτυνε…
*Δημοσιεύτηκε στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου

Δεν υπάρχουν σχόλια: