Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ

Η διαχρονική αδυναμία τους να καταλάβουν τι συμβαίνει και το γεγονός ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο εαυτός τους , έχει οδηγήσει το κόμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην σημερινή τραγελαφιακή εικόνα.
Είναι γενικά γνωστό ότι το σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τα πάει και πολύ καλά με αυτό που αποκαλούμε "αντίληψη". Το 2015 για παράδειγμα όταν έγιναν Κυβέρνηση, τους πήρε έξι μήνες για να καταλάβουν τι συνέβαινε ώσπου  ο Αλέξης Τσίπρας αφού ψήφισε το Τρίτο Μνημόνιο να παραδεχτεί πως "είχαμε αυταπάτες". Αυτή η αδυναμία κατανόησης της πραγματικότητας, ήταν εμφανής σε κάθε καινούργιο ζήτημα ή κρίση που παρουσιαζόταν, όπως έγινε με την πυρκαγιά στο Μάτι και τον τερατώδη τρόπο που χειρίστηκαν επικοινωνιακά την καταστροφή, όπως έγινε και με την παιδαριώδους σύλληψης σκευωρία με την Novartis, όπως και με τις εκλογές του περασμένου χρόνου, όπου ζώντας σε μια εικονική πραγματικότητα,
ακόμη και μέχρι την τελευταία ώρα δεν μπορούσαν να κατανοήσουν την επερχόμενη συντριβή.
Για να το πούμε κάπως ευγενικά κανένας δεν θα τους κατηγορήσει για υπερβολική εξυπνάδα.
Αυτός είναι και ο λόγος που οποιαδήποτε κρίση τους βρίσκει πάντα απροετοίμαστους. Αυτή η εφηβικών διαστάσεων δυνατότητα αντίληψης τους επιτρέπει να έχουν μόνο ένα επιχείρημα. Τα αντιδεξιά σύνδρομα. Είναι το μόνο εργαλείο που έχουν για να κατανοούν την πραγματικότητα. Και αν κατά τύχη, το αντιδεξιό επιχείρημα "κουμπώνει" με την πραγματικότητα της στιγμής, έχει καλώς. Αν δεν "κουμπώνει"-όπως άλλωστε συμβαίνει συχνά- μια και δεν ζούμε στις εποχές του εμφυλίου, καθώς έληξε πριν από 70 χρόνια, τότε τα αποτελέσματα είναι από τραγελαφικά ως καταστροφικά για τους ίδιους. Θα μπορούσαν να είναι καταστροφικά και για μας, αλλά καθώς ο κόσμος προχωράει, η ανεπάρκεια αυτής της χαζοπαρέας, έχει όλο και μικρότερη εμβέλεια.
Η τωρινή κρίση στον Έβρο τους βρήκε και πάλι όπως ήταν φυσικό απροετοίμαστους. Οι αντιδράσεις τους στην συνέχεια, είναι για άλλη μια φορά αποκαλυπτική, για το τι παθαίνει ο άνθρωπος όταν δεν κατανοεί τι συμβαίνει.
Την περασμενη Παρασκευή ήταν φανερό από τις δηλώσεις του Ερντογάν ότι κάποιες χιλιάδες πρόσφυγες θα πήγαιναν στον Έβρο με σκοπό να περάσουν τα ελληνικά σύνορα. Στο μυαλό του Ερντογάν καθώς τα φέρετρα των Τούρκων στρατιωτών από την Συρία είχαν αρχίσει να προκαλούν πρόβλημα, η κίνηση αυτή συνιστούσε αυτό που λέμε "με ένα σμπάρο δυο τρυγώνια". Αφ` ενός ήταν ένας τρόπος να εκβιάσει την Ευρώπη να τον προστατέψει από την επερχόμενη καταστροφή στο Ιντλίμπ και αφ` ετέρου να επιφέρει ένα καταστροφικό πλήγμα στον κοινωνικό ιστό της Ελλάδας, μια και το τελευταίο διάστημα είχε γίνει φανερό ότι η Ελλάδα δεν αντέχει περισσότερους πρόσφυγες. Μια πολύ επικίνδυνη τροπή για την Ελλάδα δηλαδή.
Τι κάνει ένας υπεύθυνος ηγέτης έστω και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μπροστά σε μια κρίση που είχε αρχίσει να εξελίσσεται;. Λέει την άποψη του. Λέει αυτό που νομίζει πως θα έπρεπε να γίνει. "Ανοίξτε τα σύνορα" ή "Κλειστε τα σύνορα" ή ότι τέλος πάντων νομίζει πως θα έπρεπε να γίνει. Τι κάνει ένας άνθρωπος που δεν ξέρει τι να κάνει; Λουφάζει. Κρύβεται.Προσπαθείστε να καταλάβετε τι συμβαίνει στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα. Δεν καταλαβαίνει ο άνθρωπος. Τόσο μυαλό έχει. Δεν μπορεί πάρα πάνω, πως το λένε.
Γι αυτό και χάθηκε από το ραντάρ. Επί τρεις μέρες και ενώ η κρίση ήταν πια σε εξέλιξη, ο Τσίπρας πουθενά. 
Και καθώς ο Τσίπρας προσπαθούσε ακόμη να κατανοήσει τι συνέβαινε και τι θα έπρεπε να κάνει, ανέλαβαν δράση οι "αναλώσιμοι" προσπαθώντας να δουν τι αντιδράσεις θα προκαλούσε η θέση τους. 
Η Νεολαία του Σύριζα, άλλη μια τραγική διάσταση του ανθρώπινου δράματος. Η επιχείρηση που είχε αναλάβει στα σύνορα ο στρατός, η αστυνομία, οι συνοριοφύλακες και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών με την αυθόρμητη συνεισφορά τους, ήταν εξαιρετικά δύκολη. Γιατί έπρεπε να απωθήσεις από τα σύνορα δυστυχείς ανθρώπους με τις οικογένειες τους, που είχαν γίνει τα θυματοποιημένα εργαλεία της πολιτικής ενός αδίστακτου Ερντογάν, χωρίς να κάνεις ακόμη χειρότερη την κατάσταση τους. Δεν είναι εύκολη επιχείρηση.Αλλά είχε στο πλευρό της το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού που είχε αντιληφθεί σωστά το δύσκολο εγχείρημα και γι αυτό συμπαραστεκόταν στην προσπάθεια, δημιουργώντας κλίμα.
Η Νεολαία του Σύριζα που είναι κι αυτή ασυναγώνιστη όταν το ζητούμενο είναι η έλλεψη κρίσης, το μόνο που είδε σ` αυτήν την υπόθεση είναι ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα που ήταν ως τώρα η "αχίλειος πτέρνα" του Μητσοτάκη, είχε ξαφνικά γίνει ένα συνριπτικό πλεονέκτημα.
Γι αυτό έκαναν εκείνη την ανάρτηση που έλεγε πως όσα συνέβαιναν στον Έβρο ήταν ένα "σκηνοθετημένο σώου". Μα "σκηνοθετημένο σώου" όσοι προσπαθούσαν να αποτρέψουν την πρώτη ενέργεια σε ένα "υβριδικό πόλεμο" που είχε ήδη αρχίσει να εξελίσσεται;;Αν υπάρχει ένας προσδιορισμός που να επαληθεύει αυτό που λέμε "πυροβολείς τα πόδια σου", είναι αυτό που έκανε η Νεολαία του Σύριζα. Και είναι γεγονός ότι ούτε ο Ερντογάν δεν είχε καταφέρει να διατυπώσει τέτοιο επιχείρημα. Μια μόνο λέξη υπάρχει. Τραγικό !!
Το ίδιο επιχείρημα ανέλαβε να υποστηρίξει την επόμενη μέρα ο Γιώργος Κυρίτσης, αξιοποιώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα να θυμίζει σταλινικό ινστρούχτορα με βραδύτητα λόγου, ενώ σήμερα τα ίδια επανέλαβε ο Γιώργος Βαρεμένος-όνομα και πράγμα χωρίς άλλα σχόλια.
Την Τρίτη το βράδυ όμως εμφανίστηκε ο εξαφανισμένος Αλλέξης Τσίπρας, μετά από τρεις μέρες διακοπών που τις πέρασε κλεισμένος στο ξενοδοχείο προκειμένου να αποφύγει να απαντήσει σε ερωτήσεις για την κρίση που βρισκόταν σε εξέλιξη. Όπως μαθαίναμε και στο δημοτικό στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος. Περί αυτού πρόκειται. Ο Τσίπρας προφανώς βλέποντας και τις ειδήσεις κατάλαβε πως δεν τον έπαιρνε να επαναλάβει τις θέσεις της Νεολαίας του κόματος γιατι πιθανόν αυτό θα ήταν ο ασφαλέστερος τρόπος για να επιστρέψει ο Σύριζα στο 3% απ` όπου ξεκίνησε. Έτσι έκανε άλλη μια κωλοτούμπα διπλή συνοδευόμενη από πιρουέτα στο αέρα αφού τη συνέντευξη για να πει ότι είπε την έδωσε στο κάποτε εξοβελιστέο Mega,-τι να πει κανείς; ας ήταν μόνο αυτό-όπου και είπε ότι ήταν σωστό που η Κυβέρνηση έκλεισε τα σύνορα. Βεβαίως θα ήταν καλύτερα να καταλαβαίνει ο ίδιος και γιατί αυτό ήταν σωστό. Αλλά δεν είναι ανάγκη να ζητάμε και τέτοια μεγαλεία.
Αλλά ο δαίμων που τον κυνηγάει δεν τον άφησε ήσυχο. Βλέποντας προφανώς ότι η καινούργια μόδα είναι τα κλειστά σύνορα, συνέχισε λέγοντας "μα κι εμείς είχαμε κλείσει τα σύνορα το 2015 αλλά δεν το κάναμε και βούκινο" !!
Τι να πεις; Εδώ τελειώνουν τα όρια της επιστήμης και μπαίνουμε στα πεδία της Μεταφυσικής... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: