Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΡΑΝ! «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ...»

  Θεόφραστος Ανδρεόπουλος 

O Tούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν χαρακτήρισε την Κομοτηνή «κεντρική πόλη της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης» και εν συνεχεία ζήτησε και τζαμί στη Θεσσαλονίκη!
Δεν μπορεί να γίνει κατανοητό γιατί η ελληνική κυβέρνηση επέτρεψε στον Τούρκο αξιωματούχο να κόβει «βόλτες» ελεύθερα στην Βόρεια Ελλάδα χωρίς συνοδεία κυβερνητικού εκπροσώπου.


Οι Τούρκοι θέλοντας να «ρεφάρουν» την ήττα της Άγκυρας από το Ν.Δένδια εγείρουν ζητήματα αλλαγής των συνόρων και κατάργησης της Συνθήκης της Λωζάνης.

Το θέμα είναι πως η ίδια η κυβέρνηση επέτρεψε στους Τούρκους να πάρουν το «αίμα τους πίσω» και δημιουργούνται ερωτήματα.

Ο Ν.Δένδιας τελικά είχε την στήριξη Μητσοτάκη στην Τουρκία, ή προχώρησε μόνος του στις περιβόητες δηλώσεις που έκαναν τον Ρ.Τ.Ερντογάν να πάθει «σκοτοδίνη»;

Ο Σελίμ Κιράν, που λίγες μόνον ώρες αφού η επίσκεψή του ξεκίνησε έκανε πάνω από 10 αναρτήσεις στο twitter, είναι σαφές ότι έχει σκοπό να ανακινήσει ζήτημα «τουρκικής μειονότητας», «κουκουλώνοντας» με προκλητικό τρόπο τους μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες με την τουρκική ταυτότητα – σκοπό που υπηρετεί εδώ και χρόνια το τουρκικό προξενείο της περιοχής, με την ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων.

Φυσικά, οι προκλήσεις δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς ο Τούρκος υφυπουργός θέλει ξεκάθαρα να καταστήσει τη χώρα μας «υπόλογη» για δήθεν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του, μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της «τουρκικής κοινότητας» Θεσσαλονίκης, ο Κιράν έκανε λόγο για πιέσεις, περιορισμούς στην ελευθερία της γλώσσας, της θρησκείας και της λατρείας αυτών που χαρακτήρισε ως «ανθρώπους μας».

Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών άφησε αιχμές για το γεγονός πως δεν υπάρχει τζαμί στην Τουρκία λέγοντας πως: «Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στη Θεσσαλονίκη, είδα παλιές φωτογραφίες της πόλης. Είδα τους μιναρέδες που κοσμούσαν την πόλη εκείνη την εποχή από τις φωτογραφίες. Δυστυχώς, αυτή η εικόνα δεν υπάρχει σήμερα. Δεν υπάρχει καν τζαμί στη Θεσσαλονίκη σήμερα».

Η μουσουλμανική μειονότητα, η οποία ευημερεί, αριθμεί περίπου 120.00 κατοίκους, Έλληνες πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: