Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΤΟ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΜΚΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Όσο απίστευτη κι αν ακούγεται, η είδηση είναι πέρα για πέρα αληθινή. Το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού αναγνώρισε, εγγράφοντάς το στο μητρώο του, το σωματείο Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας "Κρστε Μισιρκοβ".

Πρόκειται για ένα σωματείο, με την μορφή ΜΚΟ,  που έχει ξεκάθαρα φιλοσκοπιανές θέσεις και αναπαράγει τις αλυτρωτικές κορώνες του εθνικιστών του γειτονικού κράτους


Η εγγραφή του Σωματείου στο μητρώο του Υπουργείου Πολιτισμού έγινε πριν από δύο ημέρες. Το έγγραφο έχει τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση στο ιστολόγιο της Μακεδονικης Κίνησης. Σε μία κρίση ειλικρίνειας ο διαχειριστής της σελίδας του Σωματείου στο facebook παραδέχεται εμμέσως ότι απώτερος στόχος των ανθρώπων της Μακεδονικής Κίνησης είναι η αναγνώριση εθνικής μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Ο διαχειριστής αναφέρει ότι η εγγραφή στο μητρώο του Υπουργείου Πολιτισμού δεν αποτελεί αναγνώριση της μειονότητας. Παραδέχεται ότι χρειάζεται αγώνας για κάτι τέτοιο...

«Εδώ, δεν μιλάμε για επίσημη αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα από το ΥΠ.ΠΟ.Α. (θα πάρει χρόνο και αγώνα για να γίνει αυτό, εδώ), αλλά ίσως είναι ο τερματισμός της 100ετους πρακτικής του ελληνικού κράτους, με τις διακρίσεις και την απομόνωση (apartheid) της εθνικής Μακεδονικής μειονότητας στην χώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εγγραφή στο μητρώο του ΥΠ.ΠΟ.Α. σημαίνει και ενδεχόμενη οικονομική στήριξη του Σωματείου με κονδύλια του ελληνικού κράτους.

Tην αναγνώριση του σλαβικού ιδιώματος των Σκοπίων ως «μακεδονική» γλώσσα ενέκρινε ουσιαστικά η κυβέρνηση με την αναγνώριση πολιτικού φορέα ο οποίος έχει την έδρα του στην Αρδαία Αλμωπίας.
Βάσει της συμφωνίας στις Πρέσπες που υπέγραψε και πέρασε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ και στήριξε στη συνέχεια η ΝΔ, αλλά και των τριών εφαρμοστικών πρωτοκόλλων η κυβέρνηση αναγνώρισε σωματείο για την προώθηση της «μακεδονικής» γλώσσας δηλαδή των εκσερβισμένων βουλγαρικών που μιλιούνται στα Σκόπια ως «μακεδονικά»!
Αυτό προκύπτει από τo έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο Πολιτισμού προς τον φορέα «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας», σύμφωνα με το οποίο εγγράφεται επίσημα στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: