Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ

Ποια είναι η είδηση; Οτι η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο άφησε εντελώς ακάλυπτο τον Πατούλη στο θέμα του διδακτορικού, αλλά δείχνει και να το απολαμβάνει! Από καιρό είχε γίνει σαφές ότι ο περιφερειάρχης τού κάθεται στο λαιμό του Μητσοτάκη.

Επί της ουσίας τώρα, να σας πούμε τι καταλάβαμε εμείς. Ο Πατούλης ξεκίνησε ένα διδακτορικό πριν από μισό τέταρτο του αιώνα. Εκανε κάποιες κλινικές μετρήσεις, τις παρουσίασε και σε κάποια συνέδρια, αλλά το διδακτορικό το ξέχασε. Δεν είχε λέει χρόνο λόγω της ενασχόλησής του με τα «κοινά». Και ξαφνικά το 2019, ενώ η ενασχόλησή του με τα «κοινά» αναβαθμίζεται, αποφασίζει να τελειώσει το διδακτορικό! Βρήκε χρόνο, ρε, τι θέλετε; Βάζει τις παλιές μετρήσεις στο «ειδικό μέρος» και στο «γενικό μέρος» κάνει μπαλαμούτι. Δεν τα γράφει με δικά του λόγια, αλλά τα μεταφέρει λέξη προς λέξη από άλλα διδακτορικά, χωρίς την παραμικρή βιβλιογραφική παραπομπή.

Για ποιον είναι το ξεφτιλίκι; Για τον Πατούλη; Οχι δα. Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου. Για το πανεπιστημιακό κατεστημένο της Ιατρικής είναι,

που του έβαλε… άριστα.

Γι’ αυτό, ας αναφωνήσουμε ομού μετά της τέως Πατούλαινας: «Θεωρώ μεγάλη αδικία, άνθρωποι οι οποίοι αγωνίζονται στη ζωή τους, είναι καλοί επιστήμονες, να εκμαυλίζονται με αυτόν τον σκαιό τρόπο».

Στην ελληνική γλώσσα εκμαυλίζομαι σημαίνει εξαχρειώνομαι, σκαρτεύω, αλλοιώνονται τα ηθικά μου στοιχεία. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι η τέως Πατούλαινα, που «έχει σπουδάσει στο τμήμα Κλασσικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, από το οποίο έλαβε πτυχίο με βαθμό “άριστα” το 1990» και «έχει εξειδικευθεί στην διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής Λογοτεχνίας και της Λατινικής Φιλολογίας», χρησιμοποίησε λάθος ρήμα…

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: