Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ, ΕΝΩ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 4.000.000 ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ!

Λέτε να ακούσουμε τον Αδωνη να μας λέει ότι είναι θέμα ψυχολογίας που οι τιμές σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα πήραν την ανηφόρα και όπως φαίνεστε αυτή η πορεία δεν έχει σταματημό; 

Και δεν είναι απλώς ότι μέσα σε λίγες μέρες είδαμε τις τιμές βασικών ειδών διατροφής να κάνουν αλματώδη άνοδο, όπως λάδια, αλεύρι ψωμί και ζυμαρικά. Τώρα διαβάζουμε ότι δεν αποκλείεται στις επόμενες μέρες να δούμε οι τιμές των πουλερικών να έχουν άνοδο 30% και του ψωμιού πάνω από 20%! 

Καπάκι στα παραπάνω ήρθε και η είδηση ότι λόγω των ειδικών συνθηκών, στις κατηγορίες σπορέλαια, ζάχαρη, όσπρια και άλευρα, παρατηρείται περιορισμένος αριθμός διαθεσιμότητας και μια σειρά αλυσίδες σούπερ μάρκετ θέτουν πλαφόν στις πωλήσεις διάφορων προϊόντων.

Προσθέστε τώρα και δυο άλλες σημερινές οικονομικές ειδησούλες: 

➤ Το ψυχολογικό όριο του 8% αναμένεται να ξεπεράσει ο πληθωρισμός τον Μάρτιο. Μάλιστα με τους ρυθμούς που κινείται η ακρίβεια, είναι πολύ πιθανόν ο πληθωρισμός τους επόμενους μήνες να σκαρφαλώσει ακόμη και στο 10%.

 Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ έδειξαν πως τον Ιανουάριο του 2022 οι φόροι που έμειναν απλήρωτοι αυξήθηκαν κατά 803 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα,

το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο να βρεθεί μια ανάσα από τα 113 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα σημειώθηκε αύξηση των οφειλετών στα 4.049. 913 άτομα με τη μεγαλύτερη αύξηση να καταγράφεται στους φορολογούμενους που χρωστούν από 50 έως 400 ευρώ.

Να αναμένουμε, λοιπόν, τις επόμενες μέρες και δούμε 2 - 3 γκάλοπ για το πόσο ευχαριστημένοι είναι οι Έλληνες μ' αυτή την κατάσταση και επιβραβεύουν την κυβερνητική πολιτική αυξάνοντας τα ποσοστά ως προς την πρόθεση ψήφου προς το κυβερνητικό κόμμα.


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2022/03/4000000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: