Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΚΑ(Β)ΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

                          Α Θ Λ Ι Ο Τ Η Τ Ε Σ

Ο βουλευτής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης ξεπέρασε κάθε όριο. Αναφερόμενος στο έγκλημα των Τεμπών και προκειμένου να δικαιολογήσει το μπάζωμα υποστήριξε ότι «έπρεπε να επιχειρήσουν οι γερανοί γιατί ακούγονταν ακόμη φωνές».

Επί της ουσίας ο κυβερνητικός βουλευτής δήλωσε ότι αρκετές ημέρες μετά τη σύγκρουση των τρένων υπήρχαν ζωντανοί παγιδευμένοι κάτω από τόνους σίδερου οι οποίοι καλούσαν σε βοήθεια.

Σε κάθε περίπτωση ο ισχυρισμός του Μ. Λαζαρίδη γεννά περισσότερα ερωτήματα από τις απαντήσεις που υποτίθεται ότι επιχείρησε να δώσει. Το κυριότερο ερώτημα που προκύπτει και χρήζει άμεσης απάντησης είναι γιατί ενώ η κυβέρνηση γνώριζε για την ύπαρξη παγιδευμένων έσπευσε από το πρώτο βράδυ να προχωρήσει στο μπάζωμα και στην εξαφάνιση στοιχείων από τον τόπο της τραγωδίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν τόσο μεγάλη η πρεμούρα των κυβερνητικών
παραγόντων οι οποίοι υπό τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο είχαν αναλάβει την αποκατάσταση του χώρου, που πρώτα ανέθεσαν σε μπουλντόζες, φορτηγά και γερανούς το έργο και εκ των υστέρων συστάθηκε η εταιρεία για να εισπράξει την αμοιβή.

Είναι αδιανόητη η προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρείται από την κυβερνητική πλειοψηφία από την επόμενη ώρα της τραγωδίας. Η συγκάλυψη που είδαμε στην εξεταστική στη Βουλή ωχριά μπροστά σε όσα έλαβαν χώρα επί του πεδίου.

Μετά και την αποκάλυψη,

του Documento την Κυριακή για το βαγόνι-φάντασμα γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση επιχείρησε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να συσκοτίσει την έρευνα, να εξαφανίσει στοιχεία, να θάψει πειστήρια, να αλλοιώσει αποδείξεις. Όσα συνέβησαν μετά τη σύγκρουση των τρένων έγιναν με ένα και μοναδικό στόχο: να συσκοτίσουν την αλήθεια.

Είναι προσβολή των 57 νεκρών και ύβρις απέναντι στους συγγενείς των θυμάτων οι γαλάζιοι βουλευτές να εκσφενδονίζουν μακάβριες θεωρίες. Οπως αυτή του κ. Μακάριου Λαζαρίδη. Ανατριχίλα και αθλιότητα…

Πηγή: Δημήτρης Παπαθανασίου – Documento

Δεν υπάρχουν σχόλια: