Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΖΩΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ! «ΕΚΤΕΛΟΥΣΑ ΕΝΤΟΛΕΣ» ΟΜΟΛΟΓΕΙ (ΕΓΓΡΑΦΩΣ) Ο ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ...

Πολύ σοβαρές αποκαλύψεις για το έγκλημα στα Τέμπη βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Με την δικαστική έρευνα να είναι ανοιχτή, σχεδόν έναν χρόνο μετά την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν νέες πτυχές και βαριές καταγγελίες.
Μια από αυτές είναι και η εντολή που δόθηκε, τρεις ημέρες μετά την εθνική τραγωδία, για μπάζωμα της περιοχής. Οι συγγενείς, που μιλούν για προσπάθειες συγκάλυψης, δίνουν μεγάλη έμφαση σε αυτό το γεγονός, καθώς εκτιμούν ότι κάποιοι ήθελαν να κρύψουν στοιχεία.

Μπάζωσε τον χώρο χωρίς να ενημΕιδικότερα, το STAR έδειξε τα έγγραφα που καταδεικνύουν ότι σε πρώτο επίπεδο η δικαιοσύνη «δείχνει» ως υπεύθυνο τον Κώστα Αγοραστό. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας φέρεται να μπάζωσε τον χώρο χωρίς να ενημερώσει τους δικαστικούς λειτουργούς όπως είχε υποχρέωση.

Το κατηγορητήριο που «καίει» τον πρώην Περιφερειάρχη

«Κατά παράβαση του υπηρεσιακού του καθήκοντος και χωρίς να ζητήσει την συναίνεση των αρμοδίων δικαστικών αρχών, έδωσε εντολή στον διαχειριστή της επιχείρησης να προβεί σε επίστρωση του δρόμου στο χώρο με χαλίκια – υλικά 3Α και Ε4 και επίστρωση τμήματος με τριμμένη πίσσα, παρεμβαίνοντας έτσι αυθαίρετα και αλλοιώνοντας τον τόπο του συμβάντος», αναφέρει για τον Κώστα Αγοραστό, το κατηγορητήριο.

Κρίσιμη είναι η πληροφορία ότι η εντολή για να μπαζωθεί ο χώρος δόθηκε τρεις ημέρες μετά την εθνική τραγωδία, ενώ ήδη είχε αναλάβει η Εισαγγελία Λάρισας την έρευνα, επομένως οι δικαστές είχαν τον πρώτο λόγο για οποιαδήποτε ενέργεια τόσο σημαντική.

Η κατάθεση εργαζόμενου: «Ρίξαμε τρίμμα πίσσας»
Χαρακτηριστικό για το τι έγινε εκείνη την ημέρα των εργασιών είναι ότι υπάλληλος της τεχνικής εταιρείας, που συμμετείχε στο έργο καταθέτει:
«Όσα κυβικά χώμα απομακρύναμε για να καθαρίσουμε το χώρο (ξύλα, πουρνάρια, χόρτα, θάμνοι ) ήταν περίπου 300 κυβικά ( 20 φορτηγά ) τα οποία και εναποθέσαμε σε ένα δικό μας ιδιόκτητο οικόπεδο, με εντολή της Πυροσβεστικής. Όσα χαλίκια είχαμε ρίξει, με εντολή της Περιφέρειας, τα στρώσαμε, ρίξαμε τρίμμα πίσσας τύπου 3Α και το διαμορφώσαμε για να γίνει και ένα εκκλησάκι εκεί για τα θύματα».

Τι καταθέτει με υπόμνημά του ο Κ. Αγοραστός
«Εκτελούσα εντολές και είχα υποστηριστικό ρόλο» καταθέτει ο πρώην Περιφερειάρχης, χωρίς όμως να δίνει σαφή απάντηση για το ποιος του έδωσε την εντολή για το μπάζωμα..ερώσει τους δικαστικούς λειτουργούς

Δεν υπάρχουν σχόλια: