Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

ΜΑΡΙΝ ΛΕ ΠΕΝ... 180° ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ …ΣΕ ΣΤΥΛ ΤΣΙΠΡΑ

Σχολιάζει ο 
Νίκος Κλειτσίκας

Όχι ότι θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας,
αλλά...

«Σύνδρομο Τσίπρα»"Syrizafication"... στην καθομιλουμένη "πολιτικές πιρουέτες, ή σωστότερα το "σύνδρομο της κωλοτούμπας"! Η Ελλάδα διδάσκει "πολιτική" την "πολιτισμένη" δύση... Ο νεολογισμός της πολιτικής επιστήμης που ακολουθούν σήμερα οι πάντες, με αριστερό, δεξιό, ή ακροδεξιό πρόθεμα (δες περισσότερα  ΕΔΩ)

Η Μαρίν Λε Πεν Λεπέν αφαίρεσε από το πρόγραμμά της τις φίλο-Ρωσικές κι αντί-Νατοϊκές θέσεις της...
Το κόμμα «Εθνική Συσπείρωση» (Rassemblement National), που εκπροσωπείται στην κάτω βουλή του γαλλικού κοινοβουλίου από τη Μαρίν Λε Πεν, πριν από τις εκλογές, διέγραψε από την ιστοσελίδα του κόμματός της τις προγραμματικές προτάσεις για εμβάθυνση των δεσμών της Γαλλίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Η πιρουέτα της Λε Πεν δεν πέρασε στα "ψιλά", ούτε από το "Politico", που σημειώνει:

«Το κόμμα αφαίρεσε αθόρυβα ορισμένες από τις προτάσεις αμυντικής πολιτικής από τον ιστότοπό του, αφαιρώντας τμήματα που προτείνουν την εμβάθυνση των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία, καθώς και προτάσεις για διακοπή των σχεδίων συνεργασίας με τη Γερμανία και αποχώρηση από τη Στρατιωτική Διοίκηση του κοινού ΝΑΤΟ» (17 Ιούνη 2024: French far right pulls manifesto that included controversial Russia, NATO plans)

Έτσι, μ' αυτό τον τρόπο, σιγά σιγά η Μαρίν Λε Πεν αφαιρεί από τον Μακρόν και τον Μελανσόν -που θεωρούν τη Ρωσία και τον Πούτιν εχθρό της δημοκρατίας-, το επιχείρημα τους ότι "η ακροδεξιά είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία από τον Πούτιν"!

Ταυτοχρόνως, η Λε Πεν αποδυναμώνει το παραμύθι του "Λαϊκού Μετώπου" εναντίον της ακροδεξιάς, ταυτιζόμενη με τις θέσεις Μελανσόν εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού και την ενίσχυση της γαλλικής πολεμικής βιομηχανίας με εξοπλισμούς των ουκροναζί!

Ευτυχώς που ο Μακρόν έγινε πρόεδρος, για να μην έλθει η "ακροδεξιά", να μην χαθούν οι "ευρωπαϊκές κατακτήσεις"... τόνιζε η γαλλική Νατοϊκή αριστερά του Μελανσόν και Σια...

Τώρα που μπήκε στο "κάδρο" κι Λε Πεν... ποιο θα είναι το νέο αφήγημα;

Δεν ξεχνάμε τον ρόλο της ευρωπαϊκής Νατοϊκής αριστεράς:

Όπως ακριβώς συνέβη στην Ιταλία με την "ακροδεξιά" Μελόνι...  28 Σεπτέμβρη 2022: ΙΤΑΛΙΑ: «Η νίκη της Μελόνι είναι πλαστή. Ήταν η μεγαλύτερη επιχείρηση μάρκετινγκ στην ιταλική πολιτική ιστορία!»

Για το πως το "σύστημα" κατασκευάζει κάθε φορά "αριστερούς", "δεξιούς", ή "ακροδεξιούς" ηγέτες, ινδάλματα, ώστε να εκτονώνει την κοινωνική και πολιτική κρίση με την εκάστοτε φορά αναγκαιότητα του "αντιφασισμού",

ή της περιβόητης "ευρωπαϊκής ενότητας" με την συνταγή της "Πολιτικής ορθότητας" (politically correct), έχουμε πληθώρα! Στη Γαλλία βλέπουμε σήμερα ακόμη και τον Ολάντ να συμμαχεί με τον τον πρώην σοσιαλιστή Μελανσόν, την "ανατρεπτική αριστερά" για να αντιμετωπιστεί ο Ρωσικός ιμπεριαλισμός... Μάλλον αυτοί δεν αρκούσαν... στη Γαλλία...

Οι Μαριονέτες στο κουκλοθέτρο αλλάζουν ρόλους, δημιουργούνται νέοι ήρωες... αλλά πάντα είναι ο Μαριονετίστας αυτός που κινεί τα νήματα: θείος Σαμ!

«Το ταξικό μίσος πρέπει να αποκατασταθεί.
Οι ισχυροί μισούν τους προλετάριους, οι προλετάριοι πρέπει να κάνουν το ίδιο
»
Edoardo Sanguineti

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, ειδικότερα σήμερα με την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
Στο "VK": ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: