Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

Με ευχολόγια δεν λύνεται το πρόβλημα του παράνομου οικισμού των ΡΟΜΑ.

Στο  Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης  Μαΐου με μοναδικό θέμα της ημερησίας διάταξης την « Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και την λήψη απόφασης επί των συμπερασμάτων της συσταθείσης επιτροπής με την αριθ. 07/19.01.2024 απόφαση Δ.Σ.» αναφορικά με τη μετεγκατάσταση του οικισμού των ΡΟΜΑ από την θέση «Νησί- Κουμπούλοι» επί της εθνικής οδού Άμφισσας-Λαμίας σε άλλη νόμιμη τοποθεσία, οι δημοτικοί σύμβουλοι της  παράταξή μας ψήφισαν  παρόντες.

Η στάση αυτή απορρέει από το γεγονός ότι η παράταξή μας ,τόσο κατά το πρόσφατο παρελθόν όσο και στην συνεδρίαση του περασμένου Δεκεμβρίου του 2023, προσήλθε στο δημοτικό συμβούλιο με συγκεκριμένες προτάσεις που σαφέστατα εάν υιοθετούνταν θα βελτίωναν κατά πολύ την σημερινή επικίνδυνη κατάσταση, αλλά που δυστυχώς δεν έτυχαν της σύμφωνης γνώμης των διοικούντων του Δήμου μας και ως εκ τούτου απορρίφθηκαν.  Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος ήταν η πρόταση που κατέθεσε ο δήμαρχος κ. Π. Ταγκαλής που επί της ουσίας είναι η ίδια με τα συμπεράσματα της συσταθείσης επιτροπής, καταλήγοντας σε ένα ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟ ΕΥΧΟΛΟΓΙΟ.

 Δηλαδή η πρόταση του νυν δημάρχου είναι ναι μεν να μεταφερθούν στην μοναδική νόμιμη θέση «Κάμινος» αλλά υπό την αίρεση - μεταξύ άλλων - της σύμφωνης γνώμης των ΡΟΜΑ και των δύο καταυλισμών.

 

Με απλά λόγια χάθηκαν πάνω από δέκα χρόνια για να καταλήξουμε στο αυτονόητο,

δηλαδή ότι υπήρχε μόνο μια θέση που θα μπορούσαν να εγκατασταθούν με συνθήκες νομιμότητας και υπό την επίβλεψη των αρμοδίων υπηρεσιών. Συνεπώς είναι φανερό σε όλους μας,  δημότες και πολίτες αυτού του τόπου, ότι η κατάσταση θα παραμείνει δυστυχώς ως έχει μιας και νομοθεσία είναι ξεκάθαρη και ορίζει ότι οι  Δήμοι υποδεικνύουν τους χώρους μετεγκατάστασης και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους συνδράμουν για την εξεύρεση λύσεων, κάτι που έγινε ωστόσο γνωστό μέσω των συσκέψεων που έλαβαν χώρα στην Αθήνα και στην Άμφισσα. Στις συσκέψεις αυτές προτάθηκε από τους κυβερνητικούς παράγοντες η συμμετοχή του Δήμου Δελφών σε  προγράμματα κοινωνικής ένταξης για την  οργανωμένη και ασφαλή διαβίωση του συγκεκριμένου πληθυσμού, κάτι που άφησε παγερά αδιάφορη τη δημοτική αρχή.

 

Μετά τα παραπάνω καλέσαμε τον κ. Ταγκαλή να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι του συνόλου της τοπικής μας κοινωνίας και να προχωρήσει άμεσα στην λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων για την προστασία της ασφάλειας των πολιτών και των περιουσιακών τους στοιχείων. Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο, μιας και είναι οι επιλογές του που  μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: