Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΠΟΧΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΛΙΚΙ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Ενας χαμός γίνεται και ο οποίος φέρνει μια απίστευτη μπόχα με αφορμή το καραγκιοζλίκι των λεγόμενων πόθεν έσχες Μητσοτάκη και Κασσελάκη.

Αλλά ας τα πιάσουμε τα πράγματα με την σειρά. Ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης, δεν μας είναι άγνωστος. Ανάμεσα στα άλλα, όπως είχε αποκαλύψει ο βρετανικός Guardian είχε αναλάβει μια «καραμπινάτη» απόπειρα προώθησης των επιχειρηματικών συμφερόντων του γερμανικού κολοσσού της Bayer AG, μέσω του Τύπου. Το αναφέρουμε αυτό γιατί μια χθεσινή ανάρτηση στο “Χ” του συγκεκριμένου δημοσιογράφου αποτέλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο του “Ελεύθερου Τύπου” και το κύριο θέμα που σχολίασε σήμερα ο Νίκος Χατζηνικολάου στην ραδιοφωνική του εκπομπή.

Ο Δημάδης επικαλείται ότι έκανε “ενδελεχή και συστηματική έρευνα“, πάνω στα στοιχεία που αναφέρονται στο “ηλεκτρονικό μπακαλόχαρτο που παρουσίασε ο κ. Κασσελάκης ως πόθεν έσχες”. Σύμφωνα, λοιπόν με τα όσα επικαλείται ο δεξιός δημοσιολόγος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι “διπλά ψεύτης”, ο οποίος “φαίνεται να έχει την τέχνη να μην αποκαλύπτει ποτέ την πλήρη αλήθεια των πραγμάτων”. Αυτά με το πόθεν έσχες του Κασσελάκη.

Να μην παραλείψουμε πάντως να αναφέρουμε ότι όπως ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η οποία αναφέρει ότι “Το πληρωμένο πιστόλι του Μαξίμου, το Πρώτο Θέμα, και ο δημοσιογράφος κ. Δημάδης (γνωστός από το σκάνδαλο peruka-gate) επιδόθηκαν σήμερα σε μια ακόμη απελπισμένη προσπάθεια να ρίξουν λάσπη στον Στέφανο Κασσελάκη” και συμπληρώνει ότι “ο Στέφανος Κασσελάκης σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά του μέσου και του δημοσιογράφου, καθώς και εναντίον οποιουδήποτε άλλου επιμείνει στα συγκεκριμένα ψέματα”.

Ας δούμε τώρα και το το πόθεν έσχες του Μητσοτάκη.

Μετά το σχετικό αναλυτικό δημοσίευμα που έκανε ο Κώστας Βαξεβάνης στην ιστοσελίδα της εφημερίδας του, σήμερα επανέρχεται με μια ενδιαφέρουσα ανάρτησή του στο “Χ”:

Σύμφωνα με το ΦΕΚ των νησιών Κέυμαν, η εταιρεία Eternia η οποία ανήκει στην οικογένεια Μητσοτάκη, ήταν ενεργή έως τον Μάρτιο του 2015. Στο πόθεν έσχες του πρωθυπουργού το 2015 δεν έχει δηλωθεί. Έχουμε λοιπόν δυο πολύ σοβαρά αδικήματα: 1. Ανακριβούς δήλωσης Πόθεν Εσχες 2. Κατοχής εταιρείας offshore που απαγορεύει ο νόμος για πολιτικούς Ο Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει γιατί δεν δήλωσε την offshore και η Δικαιοσύνη γιατί δεν τον δίωξε αφού είχε αποκαλυφθεί το σκάνδαλο από το Documento .

Επίσης σε ο,τι αφορά την ουσία, ο κύριος Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει τι ήθελε η οικογένεια την offshore η οποία δεν εμφανίζεται να έχει κάποια παραγωγική δραστηριότητα. Για τι ακριβώς τη χρησιμοποιούσε;

Να αφήσει την καραμέλα του «όλα έχουν ελεγχθεί» και να απαντήσει δίνοντας εξηγήσεις.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι πάμε στις ευρωεκλογές με τα αστικά κόμματα να επικεντρώνονται σε μια κοκορομαχία πάνω σε ένα θέμα που ελάχιστα ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό.

Να τι έγραφε π.χ το “Εθνος”:

Με τον πιο επίσημο τρόπο η Βουλή «ομολόγησε» για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά αυτό που ήταν γνωστό εδώ και δεκαετίες. Οτι ο έλεγχος των «πόθεν έσχες» των 300 βουλευτών είναι διάτρητος και ότι υπάρχει αδυναμία πραγματικού ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών.

Ετσι για ακόμη μία φορά είχαμε δηλώσεις για το «έσχες» χωρίς το «πόθεν»,

καθώς καθίσταται αδύνατο να διασταυρωθεί αν η απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων δικαιολογείται από τα εισοδήματα του υπόχρεου”.

http://vathikokkino.gr/archives/153589

Δεν υπάρχουν σχόλια: