Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΛΩΤΟΦΑΓΟΙ….. ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ,

Σ αυτούς που είτε ξεχνούν είτε δεν ξέρουν…..
Κάποιοι, από το παλιό περιοδικό «προσανατολισμοί»  (τώρα δεν εκδίδεται),από την «ΣΥΜΜΑΧΙΑ» του 1977 και το ΚΟΔΗΣΟ, μαζί με κάποιους νεοπασόκους, που τους ενδιαφέρει μόνο να έχουν ρόλους, αλλά και με κάποια «ξόμπλια» νέας κοπής,«αποφάσισαν να φορέσουν» την ελιά στο ΠΑΣΟΚ .
Επιχειρούν δηλαδή «διοικητικά»,ερήμην της κοινωνίας του λαού και της βάσης του ΠΑΣΟΚ,
να επιβληθούν σαν ηγεσία στο χώρο της κεντροαριστεράς, στο χώρο δηλαδή που ηγεμόνευε σχεδόν 40 χρόνια το ΠΑΣΟΚ, μοιράζοντας μεταξύ τους ρόλους,  κάτι,που όσες φορές το προσπάθησαν από το 1977 δεν το επέτυχαν, διότι ο λαός επέλεγε πάντα ΠΑΣΟΚ.
Τώρα, επιχειρούν πάλι ένα νέο «pronunciamento»,στο να επιβληθούν ως ηγεσία στον χώρο της κεντροαριστεράς, παρακάμπτοντας και στην ουσία επιχειρώντας να διαλύσουν και να εξαφανίσουν το ΠΑΣΟΚ.
Αυτές δεν είναι πολιτικές μάχες,είναι ίντριγκες και παρασκήνιο.
Αν ήθελαν όντως, να ανανεώσουν την κεντροαριστερά θα έπρεπε να καταθέσουν μια συνολική πολιτική και ιδεολογική πρόταση για την κεντροαριστερά στην Ελλάδα, κάτι, που ούτε στις ευρωεκλογές δεν έκαναν.
Στην ουσία επιχειρούν μάχες εξουσίας,
επιχειρούν ένα «ρεσάλτο» σε βάρος του ΠΑΣΟΚ, τους ενδιαφέρουν οι ρόλοι και όχι η πολιτική.
Όμως γνωρίζουν, όσοι πραγματικά ασχολούνται με την πολιτική, ότι εκείνοι που ενδιαφέρονται μόνο για ρόλους, είναι στην πραγματικότητα συντηρητικοί και είναι η κλασσική εκδοχή του δεξιού πολιτικού.
Πρέπει να καταλάβουν ότι το ΠΑΣΟΚ, ούτε legoείναι, ούτε playmobilγιανα παίζουν κάποια πολιτικά μειράκια.
Πρέπει να καταλάβουν ακόμη, ότι η πολιτική κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου που είναι το ΠΑΣΟΚ, είναι αυτή που τους τρέφει ακόμη, διότι μ αυτά που έχουν κάνει η δεν έχουν κάνει οι ίδιοι στον χώρο της πολιτικής και της κοινωνίας, αν δεν υπήρχε το πολιτικό κεφάλαιο του Ανδρέα και του ΠΑΣΟΚ, θα είχαν εξαφανιστεί, όπως το ΚΟΔΗΣΟ, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ,όπως οι ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ, διότι οι ίδιοι είναι πολιτικά πτωχοί
Όμως να γνωρίζουν, ότι ο κόσμος, η βάση, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, είναι σε εγρήγορση, σε θέση μάχης, η κρυφή επιθυμία πολλών, δεν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα!!


Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: