Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΕ ΡΟΛΟ «ΚΟΝΣΙΛΙΕΡΕ» ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ..

Screenshot από το σημερινό πρωτοσέλιδο της "Real News" του Νίκου Χατζηνικολάου. "11 κυβερνητικοί ζητούν εξεταστική για το μνημόνιο" ο τίτλος, που κάλλιστα θα μπορούσε να παραφραστεί, με την απόλυτη έγκριση του Χατζηνικολάου, σε "11 καραμανλικοί ζητούν εξεταστική για το μνημόνιο των Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου. Το λέμε αυτό γιατί ανάμεσα στους 11 βουλευτές (9 ΝΔ, 1 ΑΝΕΛ και ένας ανεξάρτητος) που υπογράφουν την πρόταση σύστασης εξεταστικής είναι ορισμένα από τα ιερά τέρατα του Καραμανλισμού, όπως οι Παυλόπουλος, Στυλιανίδης, Λυκουρέντζος, Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ οι Κουϊκ και Χρυσοβελώνη των ΑΝΕΛ συμπληρώνουν το παζλ.
Προκαταρκτικά ας έχουμε στο μυαλό μας δύο πραγματάκια:,


1) H Real News και ο Χατζηνικολάου έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου φούσκωσαν με τρόμπα το έλλειμμα του 2009, θέλοντας μ' αυτό τον τρόπο να αθωώσουν την εγκληματική διαχείριση Καραμανλή. Σ' αυτή την προσπάθεια παραποίησης της αλήθειας, εμείς αντιτείνουμε όχι μόνο τα δύο πρώτα μέρη της έρευνάς μας για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο (μέρος 1ο-μέρος 2ο), αλλά και το post απάντηση στο προ εβδομάδος δημοσιεύμα της εφημερίδας (Ο Χατζηνικολάου βρήκε την τρόμπα με την οποία φούσκωσαν το έλλειμμα οι Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου), το οποίο τοποθετείται επί της ουσίας για το ακριβές μέγεθος του ελλείμματος του 2009, αλλά και το τον τρόπο μέτρησής του από την Eurostat, τον οποίο αποδέχθηκαν μάλιστα και οι μεταγενέστερες κυβερνήσεις Παπαδήμου-Σαμαρά:

"Η Ελλάδα το 2009 είχε έλλεμμα 15,8% του ΑΕΠ, 36,5 δις ευρώ, όπως ανακοίνωσε η Eurostat τον Απρίλιο του 2010 [eurostat]. Πρόκειται για ένα θηριώδες ποσοστό, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή στον π/υ είχε προβλέψει ότι θα είναι μόλις 1,8%, αλλά επανειλλημμένα αναθεώρησε:

6/10/2008 Ο Γιώργος Αλογοσκούφης καταθέτει προσχέδιο Π/Υ με πρόβλεψη ελλείμματος για το 2009 στο 1,8%

21/12/2008 Η Βουλή ψηφίζει το τελικό σχέδιο Προϋπολογισμού με πρόβλεψη για το έλλειμμα στο 2%

5/2/2009 Γίνεται αναθεώρηση του στόχου του ελλείμματος και ο Γιάννης Παπαθανασίου που έχει αντικαστήσει τον καρατομημένο Αλογοσκούφη καταθέτει Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης με πρόβλεψη ελλείμματος για το 2009 στο 3,7%

18 Μαΐου 2009 ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει «Το δημοσιονομικό μας έλλειμμα υπολογίζεται στο 4-4,5% για το 2009, ενώ στις περισσότερες άλλες χώρες κυμαίνεται από 5 έως 13%». (από ομιλία στο ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής)

2/7/2009 σε κείμενο στο Eurogroup προβλέπεται ότι το έλλειμμα του 2009 θα ξεπεράσει το 10% (κρατήθηκε κρυφό και δεν δημοσιοποιήθηκε από την ΝΔ).
Σεπτέμβριος 2009, η Τράπεζα της Ελλάδος δημοσιοποιεί στο μηνιαίο στατιστικό της δελτίο το ταμειακό έλλειμμα για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2009: 20 δις Ευρώ ή 8,3 % του ΑΕΠ

2/10/2009, δύο μέρες πριν τις εκλογές, η κυβέρνηση της ΝΔ στέλνει πρόβλεψη για το 2009 με έλλειμμα 6%.

22/5/2010 στις ανακοινώσεις του Απριλίου η Eurostat αναφέρει ότι το έλλειμμα του 2009 της Ελλάδας αναμένεται να είναι 13.6% (σε αναμονή των οριστικών ανακοινώσεων του Οκτωβρίο του 2010).

Οκτώβριος 2010: Η Eurostat ανακοινώνει το οριστικό έλλειμα της χώρας μας, το οποίο ήταν 15,8%.

Η Eurostat, η οποία έστειλε και στην Ελλάδα όπως κάνει για κάθε χώρα εμπειρογνώμονες, χρησιμοποίησε την ίδια μεθοδολογία που χρησιμοποιεί για όλα τα κράτη μέλη, τον περίφημο κανόνα ESA 95 ( link), πάνω από 600 σελίδες".

2) Την περασμένη Τρίτη, 24 Ιουνίου, βγήκε στη δημοσιότητα η είδηση ότι ο εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ για την υποτιθέμενη διόγκωση του ελλείμματος του 2009, όπως καταγγέλλει η ψεκασμένη Ζώη Γεωργαντά, τέθηκε στο αρχείο λόγω έλλειψης σοβαρών στοιχείων στοιχειοθέτησης των κατηγοριών στα πρόσωπα των Ανδρέα Γεωργίου και δύο μελών της Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ (βλ. link). Σήμερα η εφημερίδα έρχεται να "καταγγείλει" (;!) ότι ο εισαγγελέας Ιωάννης Κούτρας εσφαλμένα έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, γιατί από τη δικογραφία που είχε στα χέρια, και βάσει της οποίας έκρινε ότι η υπόθεση δεν χρήζει περαιτέρω σοβαρής διερεύνησης, αφαιρέθηκε η κατάθεση "κόλαφος" Στρόμπλου (πρώην διευθυντή των εθνικών λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ), που τόσο κόλαφος είναι που η εφημερίδα φιλογενεί μόλις μια παράγραφο της κατάθεσής του, από την οποία όπως θα δείτε δεν μπορεί κανένας να βγάλει άκρη από τα συμφραζόμενα:

stroblos_29062014.png

Σαν να μην έφτανε αυτό, η εφημερίδα φιλοξενεί και άλλη μια "καταγγελία", ότι η δικαιοσύνη έκανε κοπτοραπτική στην κατάθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Κοντοπυράκη, αλλά επειδή το θέμα ξεπερνά την γελοιότητα, δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να την σχολιάσουμε. Κατά τα άλλα το "αποκαλυπτικό" ρεπορτάζ της εφημερίδας φιλοξενεί σε 2 σελίδες τις δηλώσεις των βουλευτών της ΝΔ που θέλουν η υπόθεση να πάει στην Βουλή, ενώ η τελευταία σελίδα αναφέρεται στα όσα είπαν οι Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου και τα οποία αναιρούν λέξη λέξη τους ψεκασμούς της εφημερίδας.

Με απλά λόγια, η αποκάλυψη της Real News είναι μια μπούρδα, έκτασης ενός υποσέλιδου, το οποίο σκοπό έχει να φιλοξενήσει δηλώσεις καραμανλικών βουλευτών, ώστε να αναπαραχθεί εκ νέου ο ψεκασμός ότι οι Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου διόγκωσαν το έλλειμμα του 2009. Η πρόθεση εμφανής: Η Real News και ο Χατζηνικολάου, σε συνεργασία απ' ότι φαίνεται με άλλες κεντροδεξιές εφημερίδες και sites έχουν βαλθεί να "καθαρίσουν" τον Καραμανλή από την εγκληματική διαχείριση της περιόδου 2007-2009 και να φορτώσουν με πρωτοφανή αλητεία τα πάντα στους Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου. Ο παραπάνω ισχυρισμός τεκμηριώνεται και από το γεγονός ότι Τρίτη βγαίνει είδηση ότι η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο από τον Εισαγγελέα και μέσα σε λίγες ώρες 11 βουλευτές καραμανλικού κλίματος καταθέτουν στην βουλή αίτημα σύστασης εξεταστικής επιτροπής, ζητώντας την πομφόλυγα να έρθει η δικογραφία (που έθεσε στο αρχείο η Δικαιοσύνη) στην Βουλή, στοχεύοντας εκ του μη όντος στον Παπακωνσταντίνου.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν ο Χατζηνικολάου είναι σε θέση να επηρεάσει 11 βουλευτές και να τους πείσει να κρατήσουν την υπόθεση στην επικαιρότητα μόνο και μόνο για εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι ότι το σημερινό δημοσίευμα της Real είναι κατάπτυστο, γιατί κοροϊδεύει στα μούτρα τους αναγνώστες της με μια αποκάλυψη που δεν υπάρχει, σε μια υπόθεση που τέθηκε στο αρχείο, αλλά κρίνει χρήσιμο να δημοσιεύσει την εισαγγελική παραγγελία που έγινε πριν από ένα χρόνο, βάσει της οποίας ξεκίνησε η έρευνα και η οποία αποδείχθηκε ότι δεν χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

Καταληκτικά: Η Real News από την περασμένη εβδομάδα κυκλοφορεί το αριστούργημα του Mario Puzo "ο Νονός". Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν ο Χατζηνικολάου επιφυλάσσει για τον εαυτό του τον ρόλο του "Κονσιλιέρε" του Καραμανλή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να περάσει η προσπάθεια αθώωσης του "Καραμανλεόνε" και της ανίκανης φαμίλιας του που οδήγησε με την εγκληματική της διαχείριση την χώρα στα μνημόνια, μόνο και μόνο για να έχει η δεξιά μια εφεδρεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: