Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΠΕ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ

   ΘΕΜΑ:  Εγκρίθηκε  η ΠΠΕ του έργου «Περιφερεικός δρόμος Τρικόρφου»

Εκδόθηκε θετική γνωμοδότηση από την αρμόδια Δ/νση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς  Ελλάδας για τον Προκαταρκτικό Προσδιορισμό Περιβαλλοντικών 
Απαιτήσεων (ΠΠΠΑ) του έργου <<Περιφερειακός δρόμος Τρικόρφου>> Δ.Ε Ευπαλίου Ν. Φωκίδας.
 Η γνωμοδότηση παραλήφθηκε από τη Δ/νουσα  Υπηρεσία (Δ/νση Τεχνικών Έργων ΠΕ Φωκίδας) και εκδόθηκε απόφαση παραλαβής του Α’ σταδίου της μελέτης. Δόθηκε δε εντολή στον μελετητή για τη συνέχιση του Β΄σταδίου.
Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ΠΑΜΦΩΚΙΣ της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας με το ποσό 405.000 €.
Για την προμελέτη που είχε εκπονηθεί υπήρξε αρνητική γνωμοδότηση από τη Δ/νση Δασών  Ν. Φωκίδας για την τότε προτεινόμενη λύση .
Σε συνεργασία με τον μελετητή,
  έγινε άλλη πρόταση και έτσι θα ολοκληρωθεί η μελέτη για ένα σημαντικό έργο στο Τρίκορφο. Ο δρόμος αυτός θα διευκολύνει την κυκλοφορία στις Μονές που δέχονται πλήθος επισκεπτών με πούλμαν και η πρόσβαση είναι δύσκολη και επικίνδυνη, συγχρόνως θα διευκολύνει την κυκλοφορία εντός του οικισμού
Η χάραξη αποτελεί παράκαμψη του οικισμού Τρικόρφου κατ΄ αρχήν  δυτικά και στη συνέχεια βόρεια και πρόκειται στο μεγαλύτερο τμήμα για βελτίωση των προ 10ετίας διανοιγμένων δασικών οδών στον ορεινό όγκο δυτικά του οικισμού Τρικόρφου.
Στην αφετηρία του έργου (χ.θ. 0+000) προβλέπεται η κατασκευή του ισόπεδου κόμβου Κ1 για την εξυπηρέτηση της σύνδεσης της περιφερειακής οδού με την οδό σύνδεσης της 14ης επαρχιακής οδού Ναυπάκτου – Λιδωρικίου με τον οικισμό Τρικόρφου.
Στη χ.θ. 3+480 προβλέπεται η κατασκευή του κόμβου Κ2 για τη σύνδεση της περιφερειακής οδού με την οδό από Τρίκορφο προς Ι.Μ.
Το συνολικό μήκος της προτεινόμενης χάραξης ανέρχεται σε 4.040 μ. περίπου και στο σύνολο της εκμεταλλεύεται τις παραπάνω διανοιγμένες δασικές οδούς.













                                                           
Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: