Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΤΡΑ :ΠΕΘΑΝΕ ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ - 8 ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ «ΣΦΥΡΙ»

Οχτώ πρώτες κατοικίες βγαίνουν στον πλειστηριασμό στις 4 το μεσημέρι από το ειρηνοδικείο της Πάτρας, με μία από αυτές να ανήκει σε πολίτη που πέθανε μόλις παρέλαβε το χαρτί του πλειστηριασμού. (και ο Σαμαράς το ...βιολί του)
Οχτώ πρώτες και κύριες κατοικίες βγαίνουν στον πλειστηριασμό στις 4 το μεσημέρι από το ειρηνοδικείο της Πάτρας, με μία από αυτές να ανήκει σε συμπολίτη που εξέπνευσε πριν ένα μήνα, μόλις παρέλαβε από γνωστό τραπεζικό υποκατάστημα την ενημέρωση του πλειστηριασμού του σπιτιού του.
Κι όμως στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών στην Πάτρα, την πόλη των 250.000 περίπου κατοίκων, συμμετέχουν σε κάθε κινητοποίηση το πολύ 80-90 άτομα.
Έξω από το Ειρηνοδικείο της Πάτρας, βρέθηκαν χθες Τρίτη, μέλη της ΕΚΠΟΙΖΩ, σε μία κοινή πρωτοβουλία σε Πάτρα και Αθήνα, ενάντια στους πλειστηριασμούς. πολιτών που έχασαν τις περιουσίες και την οικονομική τους δυνατότητα από τα σκληρά μέτρα λιτότητας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους:

«Η ΕΚΠΟΙΖΩ μαζί με την «Πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί-Stop» στην Αθήνα και στην Πάτρα με άλλους επτά Φορείς, σας καλούν σε συνέντευξη τύπου στο Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας, και Πατρών αντίστοιχα, την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2014, ώρα 15.30, με θέμα «Λέμε ΟΧΙ στους πλειστηριασμούς».
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των μελών της ΕΚΠΟΙΖΩ και της Πρωτοβουλίας και των λοιπών Φορέων, ενάντια πλειστηριασμούς συμπολιτών μας που έχουν προγραμματισθεί στις 16.00 στις αίθουσες των παραπάνω Ειρηνοδικείων.
Αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα έχουν βρεθεί από 1.1.2015 χιλιάδες χρεωμένοι δανειολήπτες καθώς δεν ανανεώθηκε ούτε το ελάχιστο προστατευτικό καθεστώς για την πρώτη κατοικία. Έτσι σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στην πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών για οφειλές προς τις τράπεζες, ενώ συνεχίζονται οι διαδικασίες πλειστηριασμών για οφειλές στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Υπάρχει λοιπόν επιτακτική ανάγκη να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί για όσο χρόνο χρειαστεί ώστε να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.

Ταυτόχρονα με τη συνέντευξη τύπου, έξω από τα ειρηνοδικεία της Ν. Ιωνίας και Πατρών, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση ώστε να αποτραπούν προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί συμπολιτών μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: