Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΟΛΛΑΝΔΟΥ

Ο πολιτικός που σαν υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας είχε δώσει στον τότε Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη τα ονόματα 301 Ελλήνων σκαφάτων που έδεναν στα ολλανδικά λιμάνια είναι ο άνθρωπος που συναντά σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα. Πριν κάνει πατήσει το πόδι του στην Αθήνα ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem θα πει>
-Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα εκτροχιάσει τις μεταρρυθμίσεις και θα καθυστερήσει την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας εάν επιμείνει να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις. Πάντως είναι «πολύ νωρίς για να κριθεί» τι θα πράξει στην πραγματικότητα η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα...Με κάθε ειλικρίνεια, εάν προσθέσει κανείς όλες τις υποσχέσεις (που έγιναν στην προεκλογική εκστρατεία), ο ελληνικός προϋπολογισμός θα εκτροχιαστεί πολύ σύντομα», τόνισε ο  Dijsselbloem. 
Ο Ολλανδός ανέφερε ότι,
είναι έτοιμος να ακούσει τις προτάσεις της Αθήνας για την ελάφρυνση του χρέους, πρόσθεσε όμως ότι «αυτό που είναι πιο σημαντικό για την Ελλάδα είναι απλά να τηρήσει τις συμφωνίες που έχουμε συνάψει».
Εάν γίνουν μεγαλύτερες κρατικές δαπάνες, που θα μετατρέψουν το δημοσιονομικό πλεόνασμα σε έλλειμμα, «η ελάφρυνση του χρέους δεν θα βοηθήσει», έκρινε ο επικεφαλής του Eurogroup.
Η Ελλάδα «τρέφει τη φιλοδοξία» να παραμείνει στην ευρωζώνη, και το ίδιο θέλουν και οι εταίροι της, υπογράμμισε.

Ο Γερούν Ρενέ Βίκτορ Άντον Ντάισελμπλουμ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στο Έιντχόφεν στις 29 Μαρτίου του 1966. Σπούδασε αγροτική οικονομία στο Πανεπιστήμιο του Βάγκενινγκεν και συνέχισε τις σπουδές του στην Ιρλανδία.
Γιός ενός καθηγητή Αγγλικών ο Γερούν Ντάισελμπλουμ περνούσε τα καλοκαίρια του στην εξοχική κατοικία της οικογένειάς του στην Αγγλία.
Μέλος της αριστερής πτέρυγας του Εργατικού Κόμματος στην Ολλανδία ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θα επιλέξει να παρουσιάσει ένα διαφορετικό προφίλ κατά την προεκλογική περίοδο του 2003.

Ένθερμος υποστηρικτής της ενσωμάτωσης στην ολλανδική κοινωνία των μουσουλμάνων θα αντιταχθεί σθεναρά στην πώληση βιντεοπαιχνιδιών με σκηνές βίας καθώς και στην προβολή ακατάλληλων ερωτικών σκηνών από την ολλανδική τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: