Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Πρετεντέρης στην εκπομπή του, ο αρχηγός του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης, δήλωσε στο Mega ότι στην συνάντηση που είχε χτες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα του προτάθηκε να προτείνει στελέχη του για να στελεχώσουν την κυβέρνηση του Σύριζα, και αυτός το αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο τα αυτονόητα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Το ποιο ουσιαστικό απ’ όλα είναι ότι μια τέτοια συμπεριφορά, του Τσίπρα, μόνο σε ένα ηγέτη συντηρητικού κόμματος ταιριάζει, οι οποίοι μας έχουν συνηθίσει σε αρχηγικές συμπεριφορές. Πέρα απ’ αυτό δεν καταλαβαίνουμε ποια αναγκαιότητα και ποια πολιτική σκοπιμότητα εξυπηρετεί –αν έγινε- μια τέτοια πρόταση από τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό. 
Κι αυτό γιατί αν η συνεργασία Σύριζα-ΑΝΕΛ έγινε, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου,
 στην αναγκαιότητα να υπάρξει κυβέρνηση και να μην ξαναέχουμε εκλογές, η πρόθεση παραχώρησης υπουργικών χαρτοφυλακίων, από τον Σύριζα, στο κατασκευασμένο πολιτικό σχήμα του «Ποταμιού» για ποιο λόγο να γίνει;

Ας μην προχωρήσουμε αναφέροντας τι έχει δηλώσει επίσημα, προεκλογικά, ο Σύριζα για το πολιτικό μόρφωμα του Σταύρου Θεοδωράκη, καθώς και σχετική αρθρογραφία στελεχών του. Κι ο λόγος που δεν το κάνουμε είναι γιατί δεν γνωρίζουμε  αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα όσα ισχυρίζεται ο ηγέτης του «Ποταμιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: