Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΠΟΙΟΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

Αφού οι μετρήσεις δείχνουν ότι το 62% ΤΩΝ Ελλήνων στηρίζει το Δημοψήφισμα, γιατί κάποιοι το πολεμούν με τόσο πείσμα; Μήπως γιατί φοβούνται την ελεύθερη έκφραση της βούλησης των πολιτών;
Τι είναι λοιπόν το Δημοψήφισμα; (Οι άλλοι Ευρωπαίοι το λένε Referendum). Είναι μια κορυφαία λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, μια διαδικασία άμεσης ψηφοφορίας ολόκληρου του εκλογικού σώματος προκειμένου να επικυρωθεί ή να απορριφθεί μια πρόταση που έχει ιδιαίτερη σημασία για ένα κράτος.

Και η έξοδος από την κρίση, που βασανίζει τους Έλληνες έχει ή δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για το κράτος και τους πολίτες;;

Σε πολλές χώρες τα δημοψηφίσματα αποτελούν συνήθη πρακτική, διοργανώνονται εύκολα, με πρόταση βουλευτών ή συλλογή υπογραφών, σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο.

Αυτήν ακριβώς τη διαδικασία,
προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου, Πρόεδρος του ΚΙΝΗματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και συμφωνώ, όχι σαν οπαδός, αλλά ως ελεύθερα σκεπτόμενος Έλληνας πολίτης.

Ιδού η θέση του: "Σήμερα η ΝΔ, ο κ. Σαμαράς και ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας, τάζουν την ομαλή έξοδο από την κρίση. Τάζουν σκληρή διαπραγμάτευση με την ΕΕ, τάζουν λύση στο υπερχρεωμένο κράτος, τάζουν ότι ήδη ξέρουν και μπορούν να μας πάνε σε έναν εύκολο δρόμο προς την ευημερία. Στα όσα λένε λείπει ένας βασικός παράγοντας.

"Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι η όποια λύση, η όποια διαπραγμάτευση για το χρέος, για το πρόγραμμα προσαρμογής, για τα επόμενα βήματα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να έχει τη γνώμη και την απόφαση του ελληνικού λαού. Πρέπει να έχει την υπογραφή του ελληνικού λαού. Μέσα από τη δημοκρατική διαδικασία ενός δημοψηφίσματος".

Τόνισε επίσης ότι, το 2011, όταν πρότεινε δημοψήφισμα, ανατράπηκε, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν μια προσωπική ανατροπή αλλά μια ήττα της Δημοκρατίας, η οποία είχε απέναντι της τη συντηρητική Ευρώπη που φοβάται να δώσει το λόγο στους πολίτες. Ηττήθηκε η Δημοκρατία, είπε, από εγχώρια συμφέροντα που δεν ήθελαν να γίνει η αλλαγή στην Ελλάδα. Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση ανατράπηκε το 2011 για να μη γίνουν ή για να αναιρεθούν οι μεταρρυθμίσεις που είχαν ξεκινήσει ή αποφασιστεί και πως αυτό είχε συνέπεια να πληρώσει τον λογαριασμό ο ελληνικός λαός.

Του Νίκου Σκουλά

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ, ΤΟΥ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΕΙ ΤΑ ΑΠΕΙΡΑ ,ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΛΙΓΗ ΜΑΓΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΗ.ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΟΣΑ ΛΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΑ,ΜΑ ΠΑΨΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΘΥΜΑ,ΕΧΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕΣ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ ,ΠΟΥ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΣΕ ΨΗΦΙΖΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ, ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ,ΤΩΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΗΔΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΘΕΙ .....ΑΠΛΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ Ν.Δ. ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ...ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΠΙΑ ΑΡΚΕΤΑ....ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ...ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ....!

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ είπε...

To θεσμό που προΐστανται ο Ρακινζης, Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, τους εισαγγελείς διαφθοράς, (περίπτωση Ραμμου) και τον οικονομικό εισαγγελέα τα έφτιαξε ο Γ. Παπανδρέου μέσα σε δυο χρόνια πριν τον φάνε οι μεγαλοκαρχαρίες .(Δ.Ο.Λ.- Ψυχαρηδες, Πρετεντέρηδες,- Αλαφούζοι, Μπόμπολας,κλπ)
Δυο χρονια ρε.
Δυο χρονια κυβέρνησε μονο και πρόλαβε και σας την έκατσε.
Χωρις πιστολιές στον αέρα και δηλώσεις.
Χωρίς υφακι και και βαρύγδουπα "κατηγορώ" να πωρώνεται το πόπολο και να παίρνει η μπάλα τους πάντες.
Απλά, ήρεμα, μεθοδικά και συγκεκριμένα.
Με νόμους.
Με νόμους που βάζουν μέσα τους κλέφτες και οχι με δηλώσεις-ευκολακια που κατηγορούν συλλήβδην τους πάντες, πράγμα που τελικά οδηγεί στο να την γλιτώσουν όλοι. Άνοιγμα τα καπάκια και όλο το σκατο εξω.
Δυο χρονια μετά το φυσατε και δεν οχι μονο δεν κρυώνει, οχι μονο δεν την γλιτωσατε αλλα σας εχει όλους με τα βρακιά κατεβασμένα να ψάχνετε καλο κρεβάτι στον Κορυδαλο.
Για αυτο λυσσαξατε.
Βλέπετε τι παθαινετε, ξέρετε ποιος σας την έκανε και τρεμετε στην σκέψη πως θα μπορούσε να συνέχιζε.
Μόνο μέσα σε δυο χρόνια ρε.
- Καλλικράτης
- Διαύγεια
- Οικονομικός Εισαγγελέας
- Ενιαία Αρχή Πληρωμών
- Opengov
- Ανοιχτή Διαβούλευση Νομοσχεδίων με τη συμμετοχή των πολιτών πριν την κατάθεση
- Διπλή ανάγνωση Νομοσχεδίων στα Υπουργικά Συμβούλια
- Ανεξαρτητοποίηση της Στατιστικής Αρχής
- Απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης
- Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
- Μεταρρυθμιση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση
- Εθνικό Επιχειρηματικό Πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής
- Υπηρεσία «Εσωτερικών Υποθέσεων» στο Υπ. Οικονομικών
- Δημοσίευση μηνιαίων στοιχείων για το έλλειμμα και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης
- Άρση καμποτάζ
- Νομοθετικό Πλαίσιο για τη Δημοσιονομική Διαχείριση και Ευθύνη για την κατάρτιση, εκτέλεση και παρακολούθηση του προϋπολογισμου
- Αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων και καθολική υπαγωγή σε πλήρη έλεγχο απο τον ΑΣΕΠ
- Νόμος για την ιθαγένεια και τη συμμετοχή των νόμιμων μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές

OΛΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ