Κάποιοι στο περιβάλλον του κ. Σαμαρά καλλιεργούν ένα κλίμα ότι σύντομα θα επιστρέψουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Γι’ αυτό και προτίμησαν να αφήσουν τα κλειδιά κάτω από το χαλί!  Να μας συγχωρούν! Αν αυτό είναι να συμβεί μέσα από τα συντρίμμια της χώρας, θα ήταν κάτι που δεν θα θέλαμε να το ζήσουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα "χαριστούμε" στον κ. Τσίπρα. Θα του ασκήσουμε κριτική όπου κρίνουμε ότι θίγονται τα συμφέροντα της επιχειρηματικότητας και της μεσαίας τάξης, όπως κάναμε και με τον κ. Σαμαρά.

Δεν έχουμε κρύψει τις... προτιμήσεις μας! Δεν στηρίζουμε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν την πιστεύουμε. Μακάρι να κάνουμε εμείς λάθος και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάνουμε εμείς λάθος στην κριτική μας θα χάσουμε αναγνώστες. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λάθος στην πολιτική του θα χάσουμε όλοι το έδαφος κάτω από τα πόδια μας. Μεταξύ αυτών των δύο προτιμούμε να μην πάθει ζημιά η χώρα. Κι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν η Ελλάδα διατηρήσει την ευρωπαϊκή της πορεία.

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εγγυηθεί κάτι τέτοιο; Θα μπορούσαμε να το πούμε "διπλωματικά", ότι μένει να αποδειχτεί στην πορεία. Δεν πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει πολλά πράγματα στην Ευρώπη με τη γραμμή που έχει χαράξει προεκλογικά. Κι επειδή δεν τους θεωρώ ανόητους, με τρομάζει η πιθανότητα να επιδιώκουν μία ρήξη. Αλλά όλα αυτά είναι οι δικές μου σκέψεις. Κι επειδή είμαι δημοσιογράφος, μπορώ να τις εκφράζω ελεύθερα. Χωρίς να φοβάμαι απειλές ή προπηλακισμούς κάθε μορφής.

Αλλά αυτή είναι η δική μου δουλειά. Ο δικός μου μικρός ρόλος, ο οποίος επηρεάζει στο τέλος και λίγους ανθρώπους και σε μικρό βαθμό. Ο πρωθυπουργός μιας χώρας όμως είναι ένας άλλος ρόλος. Ο σημαντικότερος σε μία αστική δημοκρατία. Γι’ αυτό έκανε λάθος ο κ. Σαμαράς. Διότι έδωσε "δικαιώματα" στον κ. Τσίπρα. Αν εκείνος που έκανε μία ολόκληρη προεκλογική καμπάνια στο όνομα της Ευρώπης συμπεριφέρεται αγνοώντας τον πολιτικό πολιτισμό της Ευρώπης, τι θα πρέπει να κάνει εκείνος που δεν δηλώνει γοητευμένος από την ευρωπαϊκή ευγένεια και από τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό;



ΥΓ: Σύντροφε Αλέξη. Να πληρώσω το στεγαστικό μου δάνειο ή να πιστέψω τον σύντροφο Μητρόπουλο που μας υποσχέθηκε σεισάχθεια;