Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΦΕΡΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.. ΕΔΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΕΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΑΣΠΑΣΕ Ο ΓΑΠ ΣΤΟΝ "ΕΝΙΚΟ"
Ο Παπανδρέου απάντησε σε όλα στην εκπομπή του Χατζηνικολάου. Ήταν-χάρη και στον οικοδεσπότη-η πιο αποκαλυπτική τηλεοπτική συνέντευξη του Γιώργου από την στιγμή που έπαψε να είναι πρωθυπουργός. Ο Παπανδρέου διέλυσε μυθοπλασίες και σενάρια συνομωσίας. Αντίθετα απεκάλυψε το μέγεθος των ευθυνών-σύμφωνα με τον ίδιο-της κυβέρνησης Καραμανλή.
"Δεν έχω ακούσει τον κ. Καραμανλή να μιλάει. 
Φέρτε εδώ τον κ. Καραμανλή, εδώ μπροστά μου να μου τα πει. Γιατί δεν τον ακούω πουθενά τον κ. Καραμανλή. 
Να τον ακούσουμε κι αυτόν κάποια στιγμή" είπε ο πρώην Πρωθυπουργός και επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον ενικό", αναφερόμενος στην υπόθεση με τα στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ και το έλλειμμα της χώρας.
"Θα απολογούμαι εγώ για τις πράξεις του;
" διερωτήθηκε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος μίλησε για δύο λαθροχειρίες της κυβέρνησης Καραμανλή.
"Το 2004 έκανε την απογραφή,άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζαμε τις προμήθειες τις στρατιωτικές με αποτέλεσμα αναδρομικά να ανεβούν τα ελλείμματα την εποχή που μπαίναμε στην ευρωζώνη και να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι δεν μπήκαμε με το σπαθί μας. Τραγικό λάθος αναξιοπιστίας. Και τη δεύτερη φορά με το 6% που έλεγε ότι είχαμε έλλειμμα, το οποίο ήταν απάτη, όπως λέει το ευρωκοινοβούλιο" τόνισε ο κ. Παπανδρέου.
«Σήκωσα το βάρος του μνημονίου για να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατικών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου «στον Ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου στο Star τονίζοντας ότι δεν πρότεινε τον Ευ. Βενιζέλο για πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ ως συνιστώσα της Δεξιάς.
Σε ερώτηση για το είχαμε άλλο τρόπο να αποφύγουμε μνημόνιο και τρόικα, ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Μύθοι ότι υπήρχαν πολλές εναλλακτικές λύσεις. Όταν πήγα στον Πούτιν άλλαξε την κουβέντα και έπιασε άλλο ζήτημα. Δεν είχαμε δυνατότητα να δανειστούμε από πουθενά αλλού. Οι αγορές δεν μας δάνειζαν, παρά μόνο με ληστρικά επιτόκια. Το όπλο της χρεοκοπίας θα γύριζε εναντίον μας, θα ήταν σαν να αυτοκτονούσαμε. Αν οι αγορές έβλεπαν εκβιασμό θα έιχαμε ήδη χρεοκοπήσει. Δεν μπορούσα να παίξω ζαριά την Ελλάδα, θα σηκώσω το βάρος του μνημονίου για να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Εγώ υπέγραψα τα μνημόνια, κάποιος άλλος τα δημιούργησε».
«Μετά τις εκλογές είχα επαφές, όχι πριν, με τον Στρος-Καν. Δεν ήταν μυστικές οι επαφές, του είχα ζητήσει τεχνική βοήθεια, δεν έκρυψα τίποτα. Δεν ζήτησα χρήματα από το ΔΝΤ» είπε.
«Εγώ ήθελα αμιγώς ευρωπαϊκό μηχανισμό, Γερμανία και άλλες χώρες ήθελαν το ΔΝΤ» σημείωσε.
«Και ο κ. Καραμανλής ζήτησε το 2005 τεχνική βοήθεια του ΔΝΤ, όμως δεν έκανε τίποτα με τη βοήθεια αυτή» πρόσθεσε κατηγορώντας την κυβέρνησή του για λαθροχειρίες, με αφορμή τα στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα. «Δεν έχω ακούσει τον κ. Καραμανλή να μιλάει. Φέρτε εδώ τον κ. Καραμανλή, εδώ μπροστά μου να μου τα πει. Γιατί δεν τον ακούω πουθενά τον κ. Καραμανλή. Να τον ακούσουμε κι αυτόν κάποια στιγμή. Εμείς οι πυροσβέστες δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα» χαρακτηρίζονυας «εμπρηστή» την προηγούμενη κυβέρνηση.
«Για να έχω 180 ψήφους θα έπρεπε να ψηφίσει ο κ. Σαμαράς ή κάποιο άλλο κόμμα. Μιλήσαμε με τον κ. Σαμαρά. Ήταν ανένδοτος και μάλιστα διέγραφε όποιον διαφωνούσε» σημείωσε.
«Δεν θα συνεργαστώ με τον κ. Σαμαρά. Περίμενα να συμπεριφερθεί διαφορετικά στον λαό. Υιοθέτησε ολοκληρωτικά το μνημόνιο. Άργησε και έχασε χρόνο με την εμμονή του για εκλογές. Φτάσαμε στο σημείο να έρχονται αεροπλάνα με λεφτά. Η πολιτική του κ. Σαμαρά ήταν η σκληρότερη λιτότητα. Ο Σαμαράς το έπαιξε Συριζαίος σκίζοντας τα μνημόνια» σημείωσε. «Οι Παπανδρέου δεν ρίχνουν κυβερνήσεις» σημείωσε, προσθέτοντας ότι στο τέλος η κυβέρνηση «τα έκανε μαντάρα. Ήθελα να τελειώνουμε με το μνημόνιο, γι' αυτό και στήριξα την κυβέρνηση».
Δεν υπήρχε νόμος για το δημοψήφισμα, είπε ακόμα, για το πρώτο μνημόνιο. «Η χρεοκοπία θα ήταν στίγμα για τη χώρα που θα κουβαλούσαν πολλές γενιές» σημείωσε ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ.
«Υπάρχει άλλη κυβέρνηση που ζήτησε άλλες λίστες; Εμείς ζητήσαμε τη λίστα», είπε για την λίστα Λαγκάρντ και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου σχολιάζοντας ότι η κυβέρνησή του δεν ενεπλάκη σε σκάνδαλο χρηματισμού.
«Ζητώ να γίνει δημοψήφισμα μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης με την Ε.Ε.» ανέφερε.
Για τις Κάννες είπα ότι «εγώ θεώρησα επιτέλους ο ελληνικός λαός έπρεπε να έχει λόγο. Να αποφασίσει αν θέλει το πρόγραμμα το οποίο διασφαλίζει τη συμμετοχή μας το ευρώ. Το ερώτημα θα ήταν για τη δανειακή σύμβαση».
«Η ελίτ της Ε.Ε. και το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο φοβούνται τα δημοψηφίσματα» πρόσθεσε ακόμα ο κ. Παπανδρέου σημειώνοντας ότι δεν είχε την πλειοψηφία στη Βουλή για να περάσει το δημοψήφισμα.
Η ΝΔ, ο κ. Σαμαράς έδειξαν την έλλειψη διαθεσης για συνεργασία. Έθεσα το θέμα της πρωθυπουργίας, αλλά εγώ έθεσα πρώτο το προγραμματικό πλαίσιο. Δεν παρέδωσα στον κ. Σαμαρά. Εκείνοι που παρέδωσαν στον κ. Σαμαρά ήταν αυτοί που αποστάτησαν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ».
«Το ΠΑΣΟΚ έγινε συνιστώσα της Δεξιάς» σχολίασε και αρνήθηκε ότι πρότεινε τον Ευάγγελο Βενιζέλο για πρωθυπουργό.
Για τα CDS είπε ότι «στοχοποιηθήκαμε ως οικογένεια» κάνοντας αναφορά και στη λίστα Λαγκάρντ και τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, μιλώντας για λάσπη.
«Λάθη έχω κάνει. Δεν έπαιξα τη χώρα στα ζάρια, δεν έριξα την καυτή πατάτα σε άλλον, δεν κρύφτηκα» είπε.
«Θα συνεχίσω τον αγώνα μου ακόμα και αν δεν μπει το Κίνημα στη Βουλή» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.







1 σχόλιο:

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ είπε...

To θεσμό που προΐστανται ο Ρακινζης, Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, τους εισαγγελείς διαφθοράς, (περίπτωση Ραμμου) και τον οικονομικό εισαγγελέα τα έφτιαξε ο Γ. Παπανδρέου μέσα σε δυο χρόνια πριν τον φάνε οι μεγαλοκαρχαρίες .(Δ.Ο.Λ.- Ψυχαρηδες, Πρετεντέρηδες,- Αλαφούζοι, Μπόμπολας,κλπ)
Δυο χρονια ρε.
Δυο χρονια κυβέρνησε μονο και πρόλαβε και σας την έκατσε.
Χωρις πιστολιές στον αέρα και δηλώσεις.
Χωρίς υφακι και και βαρύγδουπα "κατηγορώ" να πωρώνεται το πόπολο και να παίρνει η μπάλα τους πάντες.
Απλά, ήρεμα, μεθοδικά και συγκεκριμένα.
Με νόμους.
Με νόμους που βάζουν μέσα τους κλέφτες και οχι με δηλώσεις-ευκολακια που κατηγορούν συλλήβδην τους πάντες, πράγμα που τελικά οδηγεί στο να την γλιτώσουν όλοι. Άνοιγμα τα καπάκια και όλο το σκατο εξω.
Δυο χρονια μετά το φυσατε και δεν οχι μονο δεν κρυώνει, οχι μονο δεν την γλιτωσατε αλλα σας εχει όλους με τα βρακιά κατεβασμένα να ψάχνετε καλο κρεβάτι στον Κορυδαλο.
Για αυτο λυσσαξατε.
Βλέπετε τι παθαινετε, ξέρετε ποιος σας την έκανε και τρεμετε στην σκέψη πως θα μπορούσε να συνέχιζε.
Μόνο μέσα σε δυο χρόνια ρε.
- Καλλικράτης
- Διαύγεια
- Οικονομικός Εισαγγελέας
- Ενιαία Αρχή Πληρωμών
- Opengov
- Ανοιχτή Διαβούλευση Νομοσχεδίων με τη συμμετοχή των πολιτών πριν την κατάθεση
- Διπλή ανάγνωση Νομοσχεδίων στα Υπουργικά Συμβούλια
- Ανεξαρτητοποίηση της Στατιστικής Αρχής
- Απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης
- Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
- Μεταρρυθμιση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση
- Εθνικό Επιχειρηματικό Πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής
- Υπηρεσία «Εσωτερικών Υποθέσεων» στο Υπ. Οικονομικών
- Δημοσίευση μηνιαίων στοιχείων για το έλλειμμα και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης
- Άρση καμποτάζ
- Νομοθετικό Πλαίσιο για τη Δημοσιονομική Διαχείριση και Ευθύνη για την κατάρτιση, εκτέλεση και παρακολούθηση του προϋπολογισμου
- Αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων και καθολική υπαγωγή σε πλήρη έλεγχο απο τον ΑΣΕΠ
- Νόμος για την ιθαγένεια και τη συμμετοχή των νόμιμων μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές

OΛΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ