Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΠΟΤ ΝΔ: ΤΟ ΝΥΦΟΠΑΖΑΡΟ

Τίτλος: Το νυφοπάζαρο

Πλάνο: Νεαρή μονόφρυδη κοπέλα λιάζεται με τις φίλες της σε ασβεστωμένο ντουβάρι της Παναγιάς των Βλαχερνών στο Κερατσίνι.

Από μπροστά τους περνάνε δυο τεντιμπόηδες και εκείνη σηκώνεται τάχα μου - τυχαία. Πάνω στον ενθουσιασμό της, χωρίς να το καταλάβει, το ομπρελίνο της μπαίνει στο μάτι του από πίσω ....που είναι ο Σαμαράς που τον συνοδεύουν δύο χωροφύλακες.

Οι τεντιμπόηδες λακίζουν για να μην συλληφθούν (Νόμος 4000)

Η νεαρή μονόφρυδη γυρνάει με ύφος συντετριμμένο (που έφυγαν) και λέει στον Σαμαρά:

-Βαγγελίστρα μου! Πόσο γκαντέμω είμαι!

Ο Σαμαράς την ρωτά με ξινισμένο χαμόγελο:


-Πως σε λένε;

- Πανωραία. Να σας πω κάτι; Η μάνα μου λέει να κοιτάξω να βρω ένα καλό παιδί να παντρευτώ και πάνω που το βρήκα τσούπ πεταχτήκατε εσείς και λάκισε. Τι γρουσούζης που είστε;

-Κάτσε να τα πούμε Πανωραία.

Κάθονται. Η Πανωραία στο ασβεστωμένο ντουβάρι και οι δυο χωροφύλακες που συνοδεύουν τον Σαμαρά του κάνουν καρεκλάκι για να καθίσει χωρίς να λερώσει το κοστούμι με ασβέστη.

Ο Σαμαράς ξεκινά:

-Δίκιο έχει η μάνα σου. Έτσι όπως είσαι Πανωραία, ποιος θα σε κοιτάξει; Είσαι φτωχιά, έχεις ένα φρύδι και μένεις στο Κερατσίνι. Έρχεσαι στην εκκλησία τις Κυριακές να βρεις αγαπητικό και σε πιάνω να χαλβαδιάζεις έναν τεντιμπόη. Γιατί;

-Μα, μα...

-Μαμούνια να σε φάνε να χορτάσουνε, που θα απαντήσεις κιόλας. Τι έχει να σου προσφέρει ένας τεντιμπόης; Κανένα γιο δεν έχει ο μπακάλης σας; Ο κρεοπώλης; Ο μανάβης; Άκληροι είναι όλοι οι φτωχοί;

-Πως... έχει ο μπακάλης μας ένα γιο αλλά είναι σαν κουνάβι.

-Λεπτομέρειες. Άκου Πανωραία και δεν θα το μετανιώσεις. Χώρισε το φρύδι, τράβα μια ξούρα. Κόντρα. Διπλή. Άσε τα παρασόλια στο σπίτι – εδώ βρωμάει το χνώτο σου από την πείνα το παρασόλι σε μάρανε, ξεκούμπωσε λίγο τη ζακετούλα σου που τη φοράς σαν ράσο, τρίψε λίγο καρυδόφυλλο στα χειλάκια σου και βουρ στον πατσά. Τύλιξε το φτωχό γιο μπακάλη σιγά σιγά. Υποσχέσου του πράματα (εδώ o Σαμαράς της κλείνει το μάτι) και άπλωσε τρυφερά τα «δίχτυα». Θα πέσει. Όλοι οι φτωχοί πέφτουν. Ανάγκασε τον να σε βατέψει αλλά κάνε τη δύσκολη «μη δεν θέλω / σε παρακαλώ / με πονάς» και τέτοια αλλά με νάζι, όχι γκαρίδες. Αυτά τα πράματα θέλουν τον τρόπο τους. Και μόλις γίνει το σμίξιμο τσακίσου στη μάνα σου και πες τα όλα χαρτί και καλαμάρι, θα καθαρίσει εκείνη για σένα και όλα καλά, θα δεις.

Σηκώνονται να φύγουν. Και ο Σαμαράς συνεχίζει:

Κάνε αυτά που σου είπα και θα λιγδώσει το αντεράκι σου Πανωραία. Και δεν θα μείνεις στο ράφι να γηροκομήσεις τους δικούς σου. Θα το κάνει για σένα η ψυχοκόρη σου. Εμένα που με βλέπεις για να βρω ψηφοφόρο όπως εσύ άντρα, δεν μπορείς να φανταστείς τι έχω κάνει. Μέχρι και γήπεδα έταξα σε κάτι χαμίνια στο προηγούμενο σπότ που δεν πρέπει να ήταν και ελληνόπουλα. Τέλος πάντων εμείς γήπεδα θα φτιάξουμε. Και αυτό πες το στον πατέρα σου. Και στο γιο του μπακάλη.

Τέλος.

Voice over

«Λέμε την αλήθεια. Εγγυόμαστε άντρα για κάθε Πανωραία»


«Νέα Δημοκρατία»
«Υπεύθυνη Δύναμη»

Δεν υπάρχουν σχόλια: