Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Με νέα πρόσωπα που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία 30-45 ετών, γόνους πολιτικών οικογενειών που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την πορεία του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης, αλλά και με πρώην υπουργούς και βουλευτές του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου θα απαρτίζονται τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, τα οποία θα ανακοινωθούν μέχρι σήμερα αργά το απόγευμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Χ. Καστανίδης θα είναι υποψήφιος με το Κίνημα στην Α' Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής δεν έχει ακόμα ανακοινώσει,
εάν θα είναι υποψήφιος και με ποιο κόμμα (ΠΑΣΟΚ ή Κίνημα Σοσιαλιστών Δημοκρατών) κάνοντας μόνο παρεμβάσεις για την ενότητα της παράταξης το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Οι υποψήφιοι που είχαν κλειδώσει μέχρι αργά χτες το βράδυ ήταν:
Στην Α' Αθήνας οι Χρ. Αηδόνης, ο Κ. Αλεξάκος, Π. Παπαχατζής προερχόμενοι από τα δίκτυα αυτοοργάνωσης και ο πρώην διευθυντής του γραφείου της Άννας Διαμαντοπούλου, Κ. Μπάστας.
Στην Β' Αθηνών θα είναι υποψήφιος ο Θ. Μωραΐτης, ο Μ. Καρχιμάκης και οι Γεωργία Γεωργίου, Μ. Καρπούζος, Κ. Κολτσίδα.
Στο υπόλοιπο Αττικής θα είναι υποψήφιοι οι Παντελής Ασπραδάκης, Στ. Δρούγκας, Ν. Γκόντοβος.
Στην Β' Πειραιά ο Δημήτρης Διαμαντίδης, γιός του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γ. Διαμαντίδη στην Β Πειραιά, ενώ δεν θα είναι υποψήφιος ο πρώην βουλευτής και υπουργός Γρ. Νιώτης.
Κρήτη
Στην Κρήτη, η πλειοψηφία των μελών του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ακολουθήσουν τον Γ. Παπανδρέου.
Στον Νομό Ηρακλείου, όπου αναμένεται να είναι υποψήφιος και ο πρώην Πρωθυπουργός, θα είναι υποψήφιοι: ο Φ. Παρασύρης πρώην βουλευτής, ο γιος του πρώην βουλευτή Μ. Στρατάκη, Χρήστος, ο Μ. Ζερβάκης πρόεδρος των μικρών τουριστικών καταλυμάτων, ο Γ. Παπαδάκης που ασχολείται με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ο Μανώλης Περάκης, και ο πρώην υφυπουργός Π. Τζωρτζάκης.
Στον νομό Ρεθύμνης φέρονται ως υποψήφιοι οι Αλή Χαν, γιατρός, Δημήτρης Βαονάκης περιφερειακός σύμβουλος και ο πρώην υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος Γιώργος Βαλεργάκης, ενώ στο πλευρό του Γ. Παπανδρέου είναι και ο πρώην βουλευτής Μ. Όθωνας.
Αντίστοιχα στο νομό Λασιθίου υποψήφιοι θα είναι ο Ν. Δασκαλάκης, ο Σήφης Μηλιός και ο Κ. Ζίβας.
Πελοπόννησος
Στην Αχαΐα -γενέτειρα των Παπανδρέου- από το Κίνημα υποψήφιοι θα είναι ο πρώην γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Ευ. Τσιμπλοστεφανάκης, «κλειδώνουν» τα ονόματα της Δ. Μπάστα, πρώην περιφερειάρχου και του Κ. Πετρόπουλου, συνδικαλιστή.
Στην Αιτωλοακαρνανία θα είναι υποψήφιος ο Γ. Μακρυπίδης, ο Κ. Παπακωστόπουλος και ο Ν. Σώκος,γιος του υποψήφιου περιφερειάρχη με την ΔΗΜΑΡ και πρώην νομάρχη Θ. Σώκου.
Στον νομό Ηλείας θα είναι υποψήφιοι ο Γ. Κράλης και ο πρώην Δήμαρχος Αμαλιάδας Γ. Λυμπέρης.
Στην Αρκαδία θα κατέλθει ο πρώην γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου Τ. Αποστολόπουλος, στην Αργολίδα θα κατέλθει η πρώην υπουργός της ΝΔ Έλσα Παπαδημητρίου.
Στερεά Ελλάδα - Θεσσαλία
Στον νομό Ευβοίας θα είναι υποψήφιος ο Συμεών Κεδίκογλου αλλά και ο δημοσιογράφος Νίκος Κατσαρός, πρώην αντινομάρχης Εύβοιας και πρώην αντιδήμαρχος Χαλκίδας.
Στη Βοιωτία θα κατέλθει υποψήφιος ο δικηγόρος που προέρχεται από τη Ν. ΠΑΣΟΚ Σ. Μαμμής, ο οποίος ήταν και περιφερειακός σύμβουλος.

Ο  Φ. Σαχινίδης θα είναι υποψήφιος στη Λάρισα, ενώ στο ψηφοδέλτιο επικρατείας στις τελευταίες συμβολικές θέσεις αναμένεται να είναι υποψήφιοι οι Φ. Πετσάλνικος και Δ. Ρέππας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: