Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΣΟΚ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ - Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΝΕΙ ΑΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Αέρα μεγάλης νίκης στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει ο ξαφνικός έρωτας (είχε προηγηθεί το φλέρτ  στο Πεντάγωνο) ΣΥΡΙΖΑ-Αβραμόπουλου.
Το κόμμα της Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή του χαιρετίζει και επικροτεί την δυναμική παρέμβαση του Ελληνα Επιτρόπου για το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Η παρέμβαση έγινε στη διάρκεια της συνάντησης του Κολεγίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο Στρασβούργο. Από εδώ ο Ελληνας επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας τόνισε την ανάγκη «ευελιξίας» στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.
Ο Έλληνας Επίτροπος αναφέρθηκε στην χώρα μας τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να τηρεί τους κάνονες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης αφού είναι σε πρόγραμμα προσαρμογής.
Ωστόσο ο κ. Αβραμόπουλος, έκανε την επισήμανση για το σύνολο του ευρωπαϊκού Νότου και εξήγησε πως η Κομισιόν πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν της,
στα οικονομικά προγράμματα των κρατών-μελών όχι μόνο τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας αλλά και τις τεράστιες θυσίες των Ευρωπαίων πολιτών, που έχουν γίνει όπως στην Ελλάδα καθώς και άλλες χώρες, κυρίως του Νότου.
Μάλιστα εκτίμησε ότι αν η «ευελιξία» που θα εφαρμόσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδειχθεί ότι βοηθάει στην ενίσχυση της ανάπτυξης, η οποία με την σειρά της θα οδηγήσει στη μείωση των ελλειμμάτων γιατί να μην ενθαρρύνει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις κυβερνήσεις να συνεχίσουν την πολιτική αυτή, προσφέροντάς τους την ευελιξία ως επιβράβευση για τις προσπάθειές τους. 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι χώρες του Βορρά που πρόσκεινται στο Λαϊκό Κόμμα εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους, ωστόσο με την παρέμβαση Μοσκοβισί υιοθετήθηκε η πρόταση.
Η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της επικροτεί τη δήλωση του Έλληνα Επιτρόπου για ευελιξία και χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας για τις χώρες του Νότου και κάνει λόγο για «σημαντική παρέμβαση που θα έπρεπε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση να έχει κάνει εδώ και καιρό».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η δήλωση του Έλληνα επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ευελιξία ως προς την τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας για τις χώρες του νότου, συνιστά μια σημαντική παρέμβαση, την οποία θα έπρεπε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση να έχει κάνει εδώ και καιρό.

Αντί για αυτό, ο κ. Σαμαράς τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας στήριξε και στηρίζει τους πιο σκληρούς όρους λιτότητας, οι οποίοι στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία. Η παρέμβαση Αβραμόπουλου στη συνάντηση του Κολεγίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από το Στρασβούργο

Στη συνάντηση του Κολεγίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από το Στρασβούργο, ο Έλληνας Επίτροπος αναφέρθηκε στην χώρα μας τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να τηρεί τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης αφού είναι σε πρόγραμμα προσαρμογής.

Ωστόσο ο Δ. Αβραμόπουλος έκανε την επισήμανση για το σύνολο του ευρωπαϊκού Νότου και εξήγησε πως η Κομισιόν πρέπει να λαμβάνει υπ' όψιν της στα οικονομικά προγράμματα των κρατών-μελών όχι μόνο τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας αλλά και τις τεράστιες θυσίες των Ευρωπαίων πολιτών, που έχουν γίνει όπως στην Ελλάδα καθώς και άλλες χώρες, κυρίως του Νότου.

Μάλιστα εκτίμησε ότι αν η «ευελιξία» που θα εφαρμόσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδειχθεί ότι βοηθάει στην ενίσχυση της ανάπτυξης, η οποία με την σειρά της θα οδηγήσει στη μείωση των ελλειμμάτων, γιατί να μην ενθαρρύνει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις κυβερνήσεις να συνεχίσουν την πολιτική αυτή, προσφέροντάς τους την ευελιξία ως επιβράβευση για τις προσπάθειές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι χώρες του Βορρά που πρόσκεινται στο Λαϊκό Κόμμα εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους, ωστόσο με την παρέμβαση Μοσκοβισί υιοθετήθηκε η πρόταση».


Η εγκωμιαστική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτοβουλία Αβραμόπουλου προκάλεσε σοκ στην ΝΔ καθώς η προσωπικότητα του Επιτρόπου "νομιμοποιεί" κατά κάποιο τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ στους συντηρητικούς ψηφοφόρους και τον διευκολύνει στην αναζήτηση της αυτοδυναμίας.
Από την άλλη η φημολογία θέλει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να είναι το πρόσωπο που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Το κόμμα της Κουμουνδούρου μέσα από το φλερτ με τον Αβραμόπουλο μπαίνει μέσα στα σπίτια των παραδοσιακών ψηφοφόρων της Δεξιάς.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 6 Ιουνίου του 1953. Η καταγωγή του είναι από την Αρκαδία και την Ηλεία, ρίζες αντίστοιχα των γονιών του, Ελένης και Λάμπρου.
Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθως έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Βρυξέλλες και τη Βοστώνη.
Το 1980 αποφοιτά από τη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών και έκτοτε ξεκινά μια επαγγελματική σταδιοδρομία στο Διπλωματικό Σώμα, η οποία ολοκληρώθηκε το 1993 με την ένταξή του στον πολιτικό στίβο της χώρας μας.
Οι κυριότεροι σταθμοί αυτής της πορείας είναι οι εξής:
Πολιτική Σταδιοδρομία
1993: Διπλωμάτης καριέρας από το 1980, παραιτείται από το Υπουργείο Εξωτερικών για να κατέλθει στην πολιτική, με το Κόμμα της «Νέας Δημοκρατίας».
Εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της «Νέας Δημοκρατίας».
Γραμματέας της Ν.Δ. στην Ευρωπαϊκή Δημοκρατική Ένωση (EDU).
Εκλέγεται Βουλευτής στην Α' Αθηνών, στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου 1993.
1993-1994: Πρόεδρος της ΟΚΕ Εξωτερικών της Ν.Δ.
1995-2002: Δήμαρχος Αθηναίων. Εκλέγεται για πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 1994. Επανεκλέγεται τον Οκτώβριο του 1998 από τον πρώτο γύρο, συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει σημειωθεί ποτέ σε δημοτικές εκλογές στην Αθήνα.
1995-1999: Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ).
1995: Ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος της «Μόνιμης Διάσκεψης των Δημάρχων των Πρωτευουσών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».
1996-2000: Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Τοπικών Αρχών (IULA).
1997-2002: Μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Γραφείου (1997-2000).
2000-2001: Πρόεδρος του «Κινήματος Ελεύθερων Πολιτών».
2000-2002: Πρόεδρος της «Διάσκεψης Κορυφής των Δημάρχων του Κόσμου». Στη Σύνοδο των Αθηνών, το Σεπτέμβριο του 2002, η Διάσκεψη επικύρωσε τη «Διπλωματία των Πόλεων, μια από τις διεθνείς πρωτοβουλίες του, η οποία υιοθετήθηκε από το Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε.
2001: Θεσπίζει το «Διεθνές Βραβείο των Αθηνών για τη Δημοκρατία», υπό την αιγίδα της UNESCO (Παρίσι).
2002: Ιδρύει την «Παγκόσμια Ένωση Ολυμπιακών Πόλεων», υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Λοζάννη).
Ιδρύει το «Παγκόσμιο Ινστιτούτο για τη Διπλωματία των Πόλεων».
2004: Εκλέγεται πρώτος Βουλευτής Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, στις εκλογές της 7ης Μαρτίου.
2004: Ορίζεται Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης στη νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
2006: Με τον ανασχηματισμό της 14ης Φεβρουαρίου, ορίζεται Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
2007: Επανεκλέγεται Βουλευτής στην πρώτη Περιφέρεια Αθηνών, στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου.
2007: Ορίζεται στη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πάλι, Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
2009: Επανεκλέγεται Βουλευτής στην πρώτη Περιφέρεια Αθηνών, στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας διορίζεται Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και του ανατίθενται τα καθήκοντα του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Τακτικού Συνεδρίου του Κόμματος.
2010: Ορίζεται Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ασκώντας εποπτεία επί των τομέων Εξωτερικής Πολιτικής, Άμυνας, Δημόσιας Διοίκησης, Πολιτισμού, Τουρισμού, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας, Δικαιοσύνης και Πολιτικής Στρατηγικής.
2011: Την 11η Νοεμβρίου αναλαμβάνει Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
2012: Επανεκλέγεται Βουλευτής στην πρώτη Περιφέρεια Αθηνών, στις εκλογές της 6ης Μαΐου και στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Αναλαμβάνει Υπουργός Εξωτερικών.
2013: Την 25η Ιουνίου αναλαμβάνει Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
2014: Την 1η Νοεμβρίου αναλαμβάνει Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας.
Διπλωματική Σταδιοδρομία
1980: Διπλωματική Ακαδημία Υπουργείου Εξωτερικών
1981-1983: Διπλωματική Υπηρεσία Υπουργείου Εξωτερικών (Διπλωματικό γραφείο Υπουργού Εξωτερικών και Πρωθυπουργού, Αθήνα).
1983-1988: Πρόξενος της Ελλάδος στη Λιέγη (Βέλγιο).
1989-1991: Ειδικός Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου της «Νέας Δημοκρατίας», Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
1991-1992: Εκπρόσωπος στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΔΑΣΕ / Βιέννη).
1992: Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών (Αθήνα).
1992-1993: Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Γενεύη (Ελβετία).
1993: Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
1993: Παραιτείται από τη Διπλωματική Υπηρεσία και συμμετέχει στις Εθνικές Εκλογές του Οκτωβρίου 1993
Τρέχουσες Δραστηριότητες
Από τον Ιανουάριο του 2003:
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής για τη Διπλωματία των Πόλεων, που ιδρύθηκε από το Global Forum (Ρώμη) και το Ινστιτούτο της Παγκόσμιας Τράπεζας (Ουάσιγκτον).
Πρόεδρος του «Παγκόσμιου Ινστιτούτου για τη Διπλωματία των Πόλεων», Ανεξάρτητου Μη Κυβερνητικού Διεθνούς Οργανισμού, που έχει την έδρα του στη Ρώμη και την Εκτελεστική Γραμματεία του στην Αθήνα.
Εκτελεστικός Πρόεδρος της «Παγκόσμιας ΄Ενωσης Ολυμπιακών Πόλεων», Μη Κυβερνητικού Διεθνούς Οργανισμού, αναγνωρισμένου από τη ΔΟΕ (Λωζάνη).
Επίτιμος Πρόεδρος του Διεθνούς Βραβείου των Αθηνών για τη Δημοκρατία, υπό την αιγίδα της ΟΥΝΕΣΚΟ (Παρίσι).
Ακαδημαϊκοί Τίτλοι - Δραστηριότητες
1978: Πτυχίο Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών, της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
1979-1980: Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στους Διεθνείς Οργανισμούς (Πανεπιστήμιο Βοστώνης / Βρυξέλλες).
1986: Masters στα Ευρωπαϊκά Θέματα (Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών, Université Libre des Bruxelles / Βρυξέλλες).
1995: Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου ADELPHI (Νέα Υόρκη).
1997: Επίτιμος Διδάκτορας του Κολεγίου DEREE (Αθήνα).
2000: Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου DREXEL (Φιλαδέλφεια).
2000: Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου KINGSTON.
2002: Επίτιμος Καθηγητής της Κρατικής Ακαδημίας Τεχνολογικών Επιστημών της Μόσχας.
2002: Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Πεκίνου.
2003: Visiting Fellow, στο Kennedy School of Government, Institute of Politics, του Πανεπιστημίου Harvard.
Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, το Πανεπιστήμιο Columbia, το Πανεπιστήμιο Simon Fraser (SFU) και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα.
Τιμητικές Διακρίσεις
"Έχει παρασημοφορηθεί και έχει τιμηθεί με ανώτατες κρατικές διακρίσεις από πολλές χώρες: Αυστρία, Βουλγαρία, Κύπρο, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Μάλτα, Καζακστάν, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Βατικανό, Βενεζουέλα, Γιουγκοσλαβία, Λίβανο καθώς επίσης και από το Οικουμενικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων και το Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας.
Έχει τιμηθεί με τον "Μεγαλόσταυρο της τάξεως του Φοίνικος" της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Το 2006 τιμήθηκε στη Ρώμη με την ανώτατη διάκριση των Διεθνών Βραβείων «Giuseppe Sciacca».
Έχει επίσης τιμηθεί με τον τίτλο του Επίτιμου Δημότη, με επίδοση τιμητικών διακρίσεων από πολλές ξένες πόλεις και δήμους: Αμμόχωστο, Βαρκελώνη, Ερεβάν, Πεκίνο, Βηρυτό, Βερολίνο, Βοστώνη, Βουκουρέστι, Καράκας, Σικάγο, Φλωρεντία, Γένοβα, Τζακάρτα, Αβάνα, Κωνσταντινούπολη, Κίεβο, Λουμπλιάνα, Λος Άντζελες, Μαϊάμι, Μόντρεαλ, Μόσχα, Νιου Τζέρσεϋ, Νέα Υόρκη, Λευκωσία, Παρίσι, Φιλαδέλφεια, Providence, Ρώμη, Σόφια, τις Πολιτείες του Ιλλινόις, Georgia, Rhode Island των Η.Π.Α., Σίδνεϋ, Τιφλίδα, Τίρανα, Τορόντο, Βαλέτα, Ουάσιγκτον, Xian.
Έχει ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης 40 Ελληνικών πόλεων."
Προσωπικές Πληροφορίες
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 και κατάγεται από Αρκαδία και Ηλεία.
Υπηρέτησε στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία (1978-1980), στην Αθήνα και στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Είναι παντρεμένος με τη Βίβιαν και έχει δύο γιους, τον Φίλιππο και τον Ιάσονα.
Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: