Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

HΓΕΤΕΣ ΕΝΟΣ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ

Οι εικόνες των Σαμαρά και Τσίπρα, στα συρματοπλέγματα του Έβρου ο ένας και με τα περιστέρια και το παπαδαριό ο άλλος, αποτέλεσαν το τελειωτικό χτύπημα. Την ταφόπλακα στην ελπίδα για την παραμικρή αλλαγή προς κάτι καλύτερο.
Από τον Αντώνη Σαμαρά κάτι καλύτερο δεν περιμέναμε.Έτσι έμαθε τόσα χρόνια να αντιμετωπίζει το λοβοτομημένο εκλογικό σώμα.
Ίσως τελικά δεν πρέπει να περιμένουμε κάτι διαφορετικό και από τον Αλέξη Τσίπρα. Άσχετα με το αν η διακυβέρνηση του θα είναι σίγουρα καλύτερη (διότι χειρότερη δεν γίνεται).
Ο Αλέξης Τσίπρας φάνταζε στα μάτια μας ως η απαρχή για κάτι διαφορετικό. Έδειχνε, ως ο άνθρωπος που θα μπορούσε να χρωματίσει το σάπιο πολιτικό κατεστημένο, ο άνθρωπος που θα αντιπροσώπευε το νέο , το διαφορετικό,
το αμόλυντο.
Ο σημαιοφόρος της νέας εποχής. Μιας εποχής που θα χαρακτηριζόταν από όλα όσα έλειψαν τόσα χρόνια από την Ελληνική κοινωνία. Αξιοκρατία, διαφάνεια, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, παιδεία, όραμα, πρόοδο.
Δυστυχώς, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε ένα άνοιγμα το οποίο τον τσαλακώνει ανεπανόρθωτα. Επέλεξε να τον ψηφίσουν και οι λοβοτομημένοι. Ξεχνώντας τους άλλους. Τους υγιείς.
Έτσι του υπέδειξαν οι επικοινωνιολόγοι. Γι” αυτό, η αλλαγή θέλει χρόνο ακόμα.
Η αλλαγή θα έρθει όταν οι υγιείς είναι η πλειοψηφία, και οι επικοινωνιολόγοι θα υποδεικνύουν την ικανοποίηση των υγιών.
Με εκτίμηση
Μαρούγκας Τριαντάφυλλος

(Αγαπητέ φίλε, θα σας γράψω αυτό που έγραψα στα social media: «Καλά, πώς κάνουν όλοι έτσι με τον Αλέξη Τσίπρα στα Θεοφάνια; Τα Μνημόνια είχε πει ότι θα σκίσει, όχι τα Ευαγγέλια». Σοβαρά τώρα, ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Κλισέ αλλά αλήθεια. Ο Σαμαράς είναι ένα καμένο χαρτί αλλά, δυστυχώς, και ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται αυτό που θέλουν οι Έλληνες. Πάντα έτσι γίνεται. Και ο Ανδρέας Παπανδρέου έγινε αυτό που ήθελαν οι Έλληνες. Στην πραγματικότητα, ήταν πολύ καλύτερος. Όταν οι υγιείς Έλληνες θα είναι η πλειοψηφία, οι επικοινωνιολόγοι θα είναι περιττοί και οι εκλογές εντελώς αδιάφορες. Γιατί, όταν οι υγιείς Έλληνες θα είναι η πλειοψηφία, η αλλαγή θα έχει γίνει ήδη. Κι όταν η αλλαγή έχει γίνει στην κοινωνία, οι πολιτικοί αναγκαστικά ακολουθούν. Η στάση του Σαμαρά και του Τσίπρα δεν οφείλεται στους επικοινωνιολόγους αλλά στο ότι η ελληνική κοινωνία γουστάρει ρατσισμό, εθνική ανωτερότητα, Παναγιές, πούλιες και αυγερινούς. Ο Σαμαράς είπε πάλι χτες στον φράχτη του Έβρου πως για όλα φταίνε οι «λαθρομετανάστες» αλλά πριν από δυο χρόνια ο Σαμαράς έλεγε αυτό που όλοι ξέρουμε πως είναι αλήθεια. Ο Σαμαράς, ως πρωθυπουργός, είχε πει στο Παρίσι: «Στην Ελλάδα, όμως, οι μετανάστες είναι σαν όμηροι, αφού στην ουσία αλλού θέλουν να πάνε». Ποτέ ο Σαμαράς εκτός Ελλάδας δεν αναφέρθηκε σε «λαθρομετανάστες» που θέλουν να ζήσουν στην Ελλάδα. Αυτά τα λέει μόνο εδώ γιατί αυτά θέλουν να ακούν οι Έλληνες. Κι ο Τσίπρας γίνεται χριστιανόπουλο γιατί αυτά θέλουν οι Έλληνες. Στους Έλληνες αρέσουν τα ψέματα. Την αλήθεια την τρέμουν. Ο Διονύσιος Σολωμός είχε γράψει πως «το έθνος πρέπει να ταυτίσει το εθνικόν με το αληθές». Μέχρι σήμερα, το έθνος έχει ταυτίσει το εθνικό με το ψέμα. Και μετά, οι Έλληνες απορούν γιατί οι πολιτικοί λένε ψέματα. Μα γιατί κανείς δεν θέλει να ακούσει την αλήθεια. Να είστε καλά.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: