Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΆΔΕΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

ΈΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ακόμα και με παραίτηση απείλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης το μέγαρο Μαξίμου, 
όταν με ευθύνη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του επιτελείου των νεαρών συνεργατών του , έγινε… ρεζίλι κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι!
Έχοντας δίπλα του τον… αντί-Βαρουφάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο (κατ’ αυφημισμόν, όπως αποδεικνύεται) αντιπρόεδρος, ένιωσε το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια του, όταν ο –πάντοτε καλά διαβασμένος- Ντράγκι, του «έτριψε στα μούτρα» ένα μεταφρασμένο κείμενο της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο εκείνος αγνοούσε!
Τα γεγονότα εξελίχθηκαν ως εξής:
Οταν οι Δραγασάκης και Τσακαλώτος μπήκαν στο γραφείο του Ντράγκι,
τον λόγο πήρε αμέσως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο κ. Δραγασάκης ανέλυσε στον πρόεδρο της ΕΚΤ την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης ότι μια συμφωνία είναι ρεαλιστική και εφικτή. Και πρόσθεσε ότι είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών να προκύψει συμφωνία και ότι το κλίμα στις συζητήσεις είναι προς θετική κατεύθυνση. Το θερμό αίτημα που υπέβαλε προς τον κ. Ντράγκι ήταν να χαλαρώσει η ΕΚΤ την πιστωτική ασφυξία ώστε να μην υπάρξει χρηματοδοτικό «ατύχημα» ως το τέλος της διαπραγμάτευσης.
Οση ώρα μιλούσε ο Γιάννης Δραγασάκης και παρέθετε τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς, ο Μάριο Ντράγκι κρατούσε στα χέρια του ένα χαρτί. Οταν ολοκλήρωσε την εισήγησή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κ. Ντράγκι πήρε τον λόγο.
«Ξέρετε, αυτό το χαρτί είναι το non paper που μόλις εξέδωσε η ελληνική κυβέρνηση και κάνει λόγο για ρήξη με τους δανειστές», είπε ο Ντράγκι και διάβασε στα εμβρόντητα στελέχη το περιεχόμενο του κυβερνητικού σημειώματος.
dragasakis-tsakalotos-ntragki-800x358
Τότε ο Δραγασάκης έχασε το… χρώμα του κι αμέσως επικοινώνησε με το Μαξίμου, όπου κατέστησε σαφές ότι το non paper αυτό ουσιαστικά έβαζε μπουρλότο στη διαπραγμάτευση, γράφτηκε ερήμην του και σε μια στιγμή κρίσιμης επαφής με την ΕΚΤ. Κι εκείνη ακριβώς τη στιγμή απείλησε με παραίτηση από το αξίωμά του…

Διαψεύδει ο Δραγασάκης πως θα παραιτηθεί
«Μυθοπλαστικής υφής δημοσιεύματα που αφορούν στη χθεσινή επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στην έδρα της ΕΚΤ δεν αντέχουν καν σε σχολιασμό, πόσο μάλλον σε διάψευση» επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από το γραφείο του κ. Δραγασάκη.
«Όσοι σπεύδουν να προκαλέσουν αντιπερισπασμούς, «ανακαλύπτοντας» δήθεν ρήγματα στο κυβερνητικό μέτωπο, απλά ματαιοπονούν» προστίθεται από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης.
«Για όσους ενδιαφέρονται για την πραγματικότητα, ας ανατρέξουν σε όσα ευκρινώς δηλώθηκαν εχθές. Η δημιουργική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών είναι η μόνη ρεαλιστική προσέγγιση για την εποικοδομητική ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας» καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Δραγασάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: