Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΔΕΚΑ (10) «ΣΧΗΜΑΤΑ ΛΟΓΟΥ»


image

Δείτε πιο κάτω δέκα σχήματα λόγου.


image
Δημήτρης Στρατούλης 16 Οκτωβρίου 2013 στο MEGA: «Θα σκίσουμε το μνημόνιο στην αυλή της Βουλής των Ελλήνων»
image
Αλέξης Τσίπρας 15 Οκτωβρίου 2013 στο STAR: «Δε θα υπάρχει μνημόνιο από το βράδυ των εκλογών»
image
Παναγιώτης Λαφαζάνης 20 Οκτωβρίου 2014 στο MEGA: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μνημόνιο σε μια νύχτα χωρίς καμία συζήτηση ή διαπραγμάτευση με τους δανειστές»

image
Αλέξης Τσίπρας 11 Μαΐου 2014 στο Έθνος της Κυριακής: «Θα σκίσουμε τα μνημόνια μέρα μεσημέρι» και «Το μνημόνιο τελειώνει την πρώτη μέρα της κυβέρνησης της Αριστεράς»

image


Αλέξης Τσίπρας Νοέμβριος 2012 στη Βουλή απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Η μόνη εναλλακτική πρόταση είναι η κατάργηση με ένα νόμο και σε ένα άρθρο όσων ψηφίσατε προχθές»

Αλέξης Τσίπρας 13 Σεπτεμβρίου 2014 στη ΔΕΘ: «Θα σκίσω το μνημόνιο μόλις εκλεγώ»

image
Τη σκυτάλη πήρε η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είπε την Κυριακή στον ΣΚΑΪ ότι η κατάργηση με ένα νόμο κι ένα άρθρο του μνημονίου, που επαναλάμβανε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν «σχήμα λόγου» και πως «έχει εξηγηθεί ότι χιλιάδες διατάξεις δεν καταργούνται με ένα νόμο». Για ένα σχήμα λόγου, λοιπόν, οργανώθηκε όλη αυτή η πολεμική και οι μισοί Έλληνες πολιτικοί κατηγορήθηκαν ως προδότες;

image


Ίσως πιο προφητικός να ήταν ο ευρωβουλευτής κ. Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος είχε πει μόλις 4 μήνες πριν τις εκλογές στις 15 Σεπτεμβρίου 2014:«Ετοιμάζεται νέο δάνειο για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό μέχρι το 2016, και φυσικά νέο μνημόνιο, που απλά θα “βαφτιστεί” αλλιώς».

Ή όταν έγραφε στο twitter: «Η επόμενη συνάντηση με την τρόικα θα γίνει στο Παρίσι. Αλλαγή πολιτικής χρειάζεται, όχι του σημείου των ραντεβού». Μάλλον τότε δε φανταζόταν ότι η νέα κυβέρνηση θα έβλεπε τα εκπροσώπους των δανειστών σε δωμάτια του Hilton.

image
Και τελικά:
image
Πράγματι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Αλλά πια δεν προκαλεί γέλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: