Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

AΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Αιματηρή κατάληξη είχε η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και της ΕΚΑΜ στην Αγχίαλο Βόλου, για τη σύλληψη τριών καταζητούμενων κακοποιών για σωρεία ένοπλων ληστειών.

Xριστοδούλου, Πετρακάκος,Δραβίλας
Xριστοδούλου, Πετρακάκος,Δραβίλας
Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr, που επιβεβαιώθηκαν, πρόκειται για τους ληστές του Διστόμου.

Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, ανέφεραν ότι συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ ο τρίτος αυτοπυροβολήθηκε με καλάσνικοφ. 

Πρόκειται για τους Σ. Χριστοδούλου, Γ. Πετρακάκο (συνεργάστηκε με τον Μαζιώτη) (συνελήφθησαν) και Σ. Δραβίλα (συνεργάτης του Β. Παλαιοκώστα) ο οποίος αυτοκτόνησε για να μην συλληφθεί,


Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Νέα Αγχίαλο Mαγνησίας και σε αυτή συμμετέχουν άντρες της  Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των ΕΚΑΜ.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν έφοδο σε μεζονέτα στην περιοχή Χρυσή Ακτή της Νέας Αγχιάλου, όπου είχαν βρει καταφύγιο οι τρεις ληστές πιάνοντας τους στον... ύπνο. Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για τους ληστές τουλάχιστον τις τελευταίες τέσσερις ημέρες και παρακολουθούσαν διακριτικά τη μεζονέτα όπου είχαν καταφύγει. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που οι συλληφθέντες δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Εντός του σπιτιού βρέθηκαν όπλα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, νωρίτερα σήμερα το πρωί οι ληστές, με ένα από τα κλεμμένα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στην αυλή της μεζονέτας, μετέβησαν σε ορεινό χωριό της Λάρισας όπου έκαναν «έρευνα» σε τραπεζικό κατάστημα-στόχο.

Τα πρώτα πλάνα από την περιοχή (Astratv)



Η μεζονέτα όπου διέμεναν οι ληστές στην Αγχίαλο Βόλου, Πηγή: astratv
Η μεζονέτα όπου διέμεναν οι ληστές στην Αγχίαλο Βόλου, Πηγή: astratv


Aπό αριστερά: Σ. Δραβίλας, Γ. Πετρακάκος, Σ. Χριστοδούλου
Aπό αριστερά: Σ. Δραβίλας, Γ. Πετρακάκος, Σ. Χριστοδούλου


Σπύρος Δραβίλας

Πρόκειται για συνεργό του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλβανού Αλκέτ Ριζάι στην πρώτη απόδραση των δύο με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, το 2006, ενώ είναι δραπέτης από τις αρχές Ιουνίου 2013.

Τον Μάρτιο του 2009 ο Δραβίλας είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά σε φυλάκιση 17 ετών για τη συμμετοχή του στην πρώτη απόδραση με ελικόπτερο των Παλαιοκώστα - Ριζάι.

Γιώργος Πετρακάκος

Ο Γιώργος Πετρακάκος είχε κατηγορηθεί για ληστείες τραπεζών, ταχυφαγείων και περιπτέρων, ενώ δήλωνε «κατ’ ανάγκην ληστής για χάρη της οικογένειάς του» καθώς και «εξαρτημένος από τα ναρκωτικά». Οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί είχαν κρίνει «απολύτως ειλικρινή» όσα κατέθεσε καθώς και ότι «δεν υπήρχε περίπτωση να επαναλάβει τα ίδια αδικήματα» και έτσι αποφάσισαν την αποφυλάκισή του. Ο Γ. Πετρακάκος ζούσε στην Αγία Παρασκευή και δούλευε στον δήμο ως κηπουρός.

Σπύρος Χριστοδούλου

Ο Σπύρος Χριστοδούλου είχε συλληφθεί το 1996 για εκβίαση ιδιοκτήτη αλυσίδας ζαχαροπλαστείων και στις αρχές του 1999, μαζί με άλλους τρεις ποινικούς, για ληστείες σε σουπερμάρκετ στου Ζωγράφου, σε ένα χριστουγεννιάτικο παζάρι, αλλά και σε υποκατάστημα τράπεζας στο Παγκράτι. Μαζί του είχαν τότε συλληφθεί και άλλοι τρεις ποινικοί, ανάμεσα στους οποίους και ένας που ήταν και συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα. Τότε είχε καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης 16,5 ετών.

Χάρτης της περιοχής
Χάρτης της περιοχής


H κινηματογραφική ληστεία του Διστόμου


Το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των τριών δραστών είχε ξεκινήσει από τις 22 Αυγούστου 2014 όταν οι Δραβίλας, Πετρακάκος και Χριστοδούλου «μπούκαραν» σε τράπεζα στη Βοιωτία και στη συνέχεια διέφυγαν παίρνοντας μαζί τους και έναν εργαζόμενο ως όμηρο.

Οι δράστες κρατούσαν πιστόλια και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Εισέβαλαν λίγο πριν από τις 13.55 στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας στην περιοχή του Διστόμου. Αφού άρπαξαν περίπου 300.000 ευρώ, πήραν μαζί τους έναν ταμία της τράπεζας και επιβιβάστηκαν σ' ένα μαύρο RAV, με το οποίο και διέφυγαν. Στο υποκατάστημα της Εθνικής εκείνη την ώρα βρίσκονταν 4-5 υπάλληλοι.

Λίγο αργότερα, ο 35χρονος άνδρας που κρατούνταν όμηρος βρέθηκε στο Κάτω Λουτρό Κορινθίας σε κατάσταση σοκ. Όπως έγινε γνωστό, μεταφέρθηκε εκεί με φουσκωτό σκάφος, το οποίο χρησιμοποίησαν οι ένοπλοι για να διαφύγουν. Προσπάθησαν να κάψουν και το φουσκωτό, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Σημειώνεται ότι το εν λόγω σκάφος είχε κλαπεί στην Καλαμάτα πριν από τρία χρόνια.






ΒΙΝΤΕΟ: ASTRATV, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: