Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΡΕΣΙΤΑΛ «ΛΟΥΜΠΕΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ» ΑΠΟ ΖΩΗ ΚΑΙ ΡΑΧΗΛ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

ΠΟΣΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΙΑ;
H "μούτζα της πλατείας" θεσμοποιείται μέσα από φασίζουσες συμπεριφορές.
Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Αλέξη Μητρόπουλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όπου περνούν από ακρόαση οι υποψήφιοι για Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ. 
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, ασκώντας κριτική στην «ανάκριση» που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της Επιτροπής, έκανε λόγο για διαδικασία που δεν αξίζει στην πορεία τόσο του Λάμπη Ταγματάρχη όσο και του Διονύση Τσακνή.

«Ακούστηκαν αιτιάσεις, ακούστηκαν πράγματα, δεχθήκατε αναξιοπρεπείς ερωτήσεις» ήταν το φαρμακερό σχόλιο του Αλέξη Μητρόπουλου.

Τον λόγο πήρε η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία,
σημείωσε ότι το γεγονός πως είναι πολλές οι ερωτήσεις «δεν μας κάνει ανακριτική επιτροπή ούτε πρωτοβάθμια ούτε δευτεροβάθμια».

«Παρακαλώ να μην έχουμε χαρακτηρισμούς. Στο βαθμό που διαπιστώνω συμπεριφορά αναξιοπρεπή ή παρεκκλίνουσα είμαι υποχρεωμένη να παρεμβαίνω και δεν διαπίστωσα καμία αντικοινοβουλευτική άσκηση καθηκόντων» σημείωσε η Πρόεδρος της Βουλής.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος της απάντησε λέγοντας:

«Μιλάω ως καθηγητής. Υπάρχει μια βασανιστική διαγωνιστική διαδικασία. Ηταν εισήγηση της κυβέρνησης. Η δική μας δουλειά δεν αναφέρεται στο να απορρίψουμε ή να εκφράσουμε αρνητική άποψη, αλλά να ελέγξουμε τις εξαγγελίες τους για το τι θα κάνουν». «Να βασανίζουμε ανθρώπους με ιστορία, διαδρομή, οικογένεια, δεν έχουμε τέτοιο δικαίωμα» δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος για να διευκρινίσει ότι «Αναφέρθηκα στην τυπική διαδικασία και κάποιες ερωτήσεις». «Πρέπει να ακούσουμε τις εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις τους και σε λίγους μήνες, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, να τους ξανακαλέσουμε» δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος προσθέτοντας «Οχι να τους ρωτάμε τόσες απίθανες ερωτήσεις. Δεν είναι μομφή προς το Προεδρείο, αναφέρομαι σε δύο, τρεις ερωτήσεις, με όλη την αγάπη που σας έχω».

Από την πλευρά της η κα Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «Η διαδικασία αυτή προβλέφθηκε με τον πρόσφατο νόμο που ο κύριος υπουργός υπέγραψε. Δεν τη θεωρώ διακοσμητική ούτε διεκπεραιωτική. Κανείς δεν χρειάζεται να θεωρεί τον εαυτό του ή τον ρόλο του περιττό. Παρακαλώ να μην επαναληφθούν τα περί βασανισμού. Είναι αυτονόητη υποχρέωση όλων μας να συμπράξουμε σε αυτή τη διαδικασία διαφάνειας».

«Ξέρετε πόσο σας τιμώ, αλλά θέλω την τυπική διαδικασία. Δεν ξέρω πόσο ακόμη θα είμαι αντιπρόεδρος», είπε ο Αλ. Μητρόπουλος.

«Δεν κατάλαβα αυτό που είπατε για πόσο διάστημα θα είστε αντιπρόεδρος. Και γω για πόσο θα είμαι πρόεδρος», σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε:

«Μην επαναλάβετε τα περί βασανισμού. Επειδή η συζήτηση κρατά πολύ ώρα φροντίσαμε να έχουν και τον καφέ τους».

ΣΧΟΛΙΟ: Ποιος να μας το λεγε ότι θα βρίσκαμε δίκιο στα λεγόμενα του Αλέξη Μητρόπουλου.  
Γίναμε μάρτυρες ενός "λούμπεν ρεβανσιστικού σόου" από την πλευρά της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Ραχήλ Μακρή, η οποία είτε λίγο είτε πολύ ρώτησε προτεινόμενη για τη θέση του Δ/Σ της "νέας ΕΡΤ" αν είναι βαφτισιμιά του Λάμπη Ταγματάρχη.

Παρακολουθώντας κανείς την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σήμερα, μπορούσε να διακρίνει εύκολα ότι μόνο που Ραχήλ και Ζωή δεν ζήτησαν πιστοποιητικά "ΕΡΤφροσύνης" ειδικά από το κόκκινο πανί της συντεχνίας που υπερασπίζουν, Λάμπη Ταγματάρχη, δίνοντας μια μικρή γεύση για το τι θα ακολουθήσει όταν ο Ταγματάρχης θα αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του. Είναι προφανές ότι Ζωή και Ραχήλ έδωσαν ένα ρεσιτάλ μικροπολιτικής για να κρατήσουν την εκλογική τους πελατεία, όπως διαμορφώθηκε μέσα από ντουντούκες και κάγκελα.

Αυτή η διαδικασία δεν τιμά σε καμία περίπτωση την Βουλή και δεν μπορεί η "μούτζα της πλατείας" να θεσμοποιείται μέσα από φασίζουσες συμπεριφορές, όπως της Ζωής και της Ραχήλ, οι οποίες φαίνεται να μην γνωρίζουν από προσωπική αξιοπρέπεια του αντιπάλου τους, γιατί σήμερα δεν ήρθαν να πάρουν συνέντευξη, αλλά να δώσουν τους συνεντευξιαζόμενους στο Κολοσσαίο του Καλφαγιάννη, αλλά και απλών εργαζομένων της ΕΡΤ, που πιστεύουν αφελώς ότι προασπιζόνται τα συμφέροντά τους μέσω αυτού του διδύμου.

Ως γνωστόν η ψηφοφορία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έχει περισσότερο "συμβολικό" χαρακτήρα, από τη στιγμή που την απόφαση την παίρνει ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας, στην προκειμένη περίπτωση ο Νίκος Παππάς, για τον οποίο εύλογα ανακύπτει η εξής ερώτηση: Πώς άραγε αισθάνθηκε σήμερα, που απέναντί του είχε τα τέρατα που ο ίδιος εξέθρεψε, την Ζωή και την Ραχήλ, τις οποίες όταν έρθει η ώρα των μεγάλων αποφάσεων, μόνο μπελάς θα είναι για την κυβερνητική πλειοψηφία;

Δεν υπάρχουν σχόλια: