Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΕΝΤΟΣ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ….ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΕΝΦΙΑ

Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες πρόκειται να ανακοινωθούν οι νέες τιμές ζώνης. Αυτό γνωστοποίησε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάτια Βαλαβάνη μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha.
Η διαδικασία επικαιροποίησης των αντικειμενικών τιμών είναι αποτέλεσμα απόφασης του ΣτΕ, το οποίο είχε δώσει προθεσμία τεσσάρων μηνών στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να επικαιροποιήσει τις τιμές μετά από προσφυγές φορολογούμενων που υπερφορολογήθηκαν λόγω πολύ υψηλών αντικειμενικών σε σχέση με τις εμπορικές τιμές.
Το υπουργείο Οικονομικών έλαβε στοιχεία για τις τιμές των ακινήτων από την Τράπεζα της Ελλάδος και φορείς χρηματαγοράς και εντός των επόμενων 15 ημερών πρόκειται να φέρει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.
Από την αλλαγή των αντικειμενικών τιμών επηρεάζεται μεγάλος αριθμός φόρων, όπως ο ΕΝΦΙΑ,
οι φόροι μεταβίβασης, κληρονομιών, γονικών παροχών κλπ
«Είμαστε στο τέλος. Θεωρώ ότι σε ένα 15πενθήμερο θα μπορώ να έχω καταθέσει ένα νομοσχέδιο για θέματα δημόσιας περιουσίας στη Βουλή που ένα τμήμα της θα αποτελεί και υπόθεση της αναπροσαρμογής με βάση και τις κατευθύνσεις του Συμβούλιου Επικρατείας των αντικειμενικών αξιών», δήλωσε η κ. Βαλαβάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: