Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΙΤΕΑ: ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ

Η ''ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ'' ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ : ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ!... 

''Όζουσα πόλις...''

   Και μόνον το ότι η υπάρχουσα κατάσταση δεν μας έχει κάνει να αντιδράσουμε όλοι μας (ΌΛΟΙ!...), αυτό μας έχει καταστήσει όλους (μα ΌΛΟΥΣ!...) συνενόχους στο παρατεταμένο έγκλημα το οποίο συντελείται σε βάρος της πόλεώς μας!  Το ότι δεν έχουμε ακόμη όλοι μας (ΌΛΟΙ!...) εναντιωθεί απέναντι στην ''ραγιαδίστικη'' συμπεριφορά των Τοπικών Αρχών και ανεχόμαστε
αδιαμαρτύρητα τον παραγκωνισμό της άλλοτε απαστράπτουσας πόλεώς μας, σημαίνει ότι :  
- Ή ''βολευτήκαμε'' και συμβιβαστήκαμε με την κάθειρξη της Ιτέας, 
- Ή προσδοκούμε ότι η ανάπτυξη και η ευημερία (προσωπική και κοινωνική), θα έλθει ''κατόπιν ενεργειών'' κάποιου!...


  Κυριακή απόγευμα 24  και Δευτέρα πρωΐ 25 Μαΐου 2015.  Ένα τεράστιο και παλαιάς ''κοπής'' κρουαζιερόπλοιο, αφού αγκυροβόλησε ανοικτά της Μαρίνας στην Ιτέα, αποβίβασε τα ποικίλα και αλλόγλωσσα ''σωθικά'' του στην παραλία  κι ένα πολύχρωμο πλήθος ανθρώπων, άρχισε να περιφέρεται, να επεξεργάζεται και να αποθανατίζει τοποθεσίες και αξιοθέατα της πόλεως.  Από τον παραλιακό πεζόδρομο, την εκκλησία της Μεταμορφώσεως, την παραλία των Φοινίκων, τα ...καφενεία και βεβαίως την ...Ακρόπολη της Ιτέας.
  
Και για τους μη γνωρίζοντες να υπενθυμίσουμε ότι ''Ακρόπολη'' της πόλεως ονομάζουμε την διασταύρωση της Λεωφόρου Ηρώων και Καποδιστρίου.   
Εκεί όπου η Γαλανόλευκος ''σκεπάζει'' τα υψηλότερα επιτεύγματα του τοπικού πολιτιστικού μας επιπέδου.  Εκεί όπου η συσσώρευση του ''πολιτισμού'' μας, συναγωνίζεται την ιλαρότητα των πράξεων της Δημοτικής Αρχής.  Και εκεί όπου ο Κερδώος Ερμής ραντίζει με πτύελα την Ηρώων, την δημόσια υγεία, την πλήρους ενοχών Δημοκρατία μας και βεβαίως την χωλαίνουσα αξιοπρέπειά μας.
  
Έχουμε κι εμείς ''Ακρόπολη'' λοιπόν.  Και όπως και η των Αθηνών, έτσι και η δική μας, είναι το πλέον πολυ-φωτογραφημένο σημείο της πόλεώς μας.  Θα είναι δε ένα από τα αναμνηστικά τα οποία θα πάρουν μαζί τους οι εν λόγω αλλοδαποί επισκέπτες της Ιτέας. Για αυτό και εμείς δημοσιεύουμε τις εχθεσινές κατά την ώρα του δειλινού φωτογραφίες της, καθ' όσον ο χαμηλός φωτισμός, όντως δημιουργεί ειδυλλιακές συνθήκες για τους περιπατητές και τις ...γάτες.
  
Δυστυχώς, δεν είναι δυνατόν μέσα από το κείμενό μας να μεταφερθεί στον αναγνώστη μας και η πολύοσμη ατμόσφαιρα εκείνου του σημείου...

Σ.Σ. : Σήμερα το βράδυ, το θέμα της καθαριότητος της πόλεως, θα συζητηθεί στο Τοπικό Συμβούλιο της Ιτέας.  Όπως είναι γνωστό, οι όποιες αποφάσεις του είναι συμβουλευτικού και εισηγητικού χαρακτήρα προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών και από εκεί εξαρτάται η όποια παρέμβαση για την λύση του προβλήματος.  
Βεβαίως, ο Δήμαρχος Αμφίσσης (...συγνώμην, Δελφών), θα τρέμει στην ιδέα ότι ο Τέντ είναι δυνατόν να αγριέψει και να απαιτήσει (!...) το αυτονόητο :  Την καθαριότητα (τουλάχιστον) της πόλεως.   ''Ούτε ψύλλος στον κόρφο του'' (του Δημάρχου...), κατά το κοινώς λεγόμενον...

ΠΗΓΗ. epikourositeas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: