Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. ΈΝΑΣ "ΠΟΛΕΜΟΣ" ΞΕΚΙΝΑ.

Ένας μεγάλος οικονομικός "πόλεμος", ξεκινά στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Οι διάφορες εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων , που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, θα βρεθούν επιτέλους αντιμέτωποι με το επίσημο κράτος και με συμπαραστάτες όλους εμάς τους  θιγόμενους,οικονομικά , πνευματικά και ηθικά επιχειρηματίες του κλάδου των επισιτιστών αλλά και του ξενοδοχειακού κλάδου.
Επιτέλους , ένας βουλευτής , που έχουμε την τιμή να λέμε ότι είμαστε συμπατριώτες του και ο οποίος αφουγκράζεται τις ανησυχίες μας και ενσκήπτει  στα πολλά προβλήματα μας, είναι έτοιμος να  καταθέσει  για αρχή , ερώτηση στην Βουλή, για την δημιουργία αυτών των διαφόρων εταιρειών πνευματικών δικαιωμάτων καθώς και να απαιτήσει την διερεύνηση των όρων λειτουργίας τους.
Όπως όλοι γνωρίζετε,  οι επιχειρήσεις  του επισιτιστικού κλάδου (καφέ , εστιατόρια, μπαρ , κ.α.) καθώς και οι επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού κλάδου (ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.α.) ,
είναι υποχρεωμένες σύμφωνα με διάφορες νομοθεσίες, να αποδίδουν σε αρκετές εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων, σεβαστά οικονομικά ποσά για την αναπαραγωγή τραγουδιών και διαφόρων ταινιών, στις επιχειρήσεις τους.Ο αρκετός κόσμος  γνώριζε μέχρι ώρας, την ΑΕΠΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ στις ημέρες μας, πολλές ακόμα παρόμοιες εταιρείες, (GEA, ΑΘΗΝΑ κ.α) ξεφυτρώνουν ως δια μαγείας και αποστέλλουν επιπλέον σχετικά ραβασάκια , καθιστώντας αδύνατη την λειτουργία όλων των παραπάνω επιχειρήσεων. Σε μια εποχή που οι οικονομικές δυσκολίες , πλήττουν σύσσωμο και τον επιχειρηματικό κόσμο, οι διάφορες εισπρακτικές εταιρείες, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το σαθρό πολιτικό σκηνικό και με την συνδρομή διαφόρων πολιτικών, νομοθετούν προς όφελος τους και εις βάρος όλων εμάς των επιχειρηματιών.


Την ώρα που ο κόσμος του διαδικτύου αλλά και ο απλός οικιακός τηλεθεατής, έχει πρόσβαση σε εκατομμύρια  μουσικά κομμάτια και σε άπειρες ταινίες , ΔΩΡΕΑΝ μέσα από το διαδίκτυο αλλά και μέσα από την οικιακή του τηλεόραση, όλοι εμείς οι επιχειρηματίες καλούμαστε να πληρώνουμε δυσβάστακτα ποσά για την αναπαραγωγή των ιδίων μουσικών κομματιών και για την αναπαραγωγή των ιδίων ταινιών με αυτές που βλέπει και ακούει ο απλός κάτοικος αυτής της χώρας από το σπίτι του !!
Γιατί ο επιχειρηματικός κόσμος αντιμετωπίζεται διαφορετικά και ληστρικά ; Τι αλλάζει; Οι τηλεθεατές αυτής της χώρας είναι λιγότεροι από τους θαμώνες των επιχειρήσεων μας και γι αυτό επιβάλλεται αυτή η ληστρική επιδρομή ;
Ως πότε θα αντιμετωπιζόμαστε ως εχθροί του κράτους ;
  Ήδη αρκετές εταιρείες εμάς των επιχειρηματιών , (π.χ. ΠΑΣΚΕΔΙ) έχουν ανοίξει τον φάκελο ΑΕΠΙ και των άλλων ομοούσιων εταιρειών και έχουν έρθει αντιμέτωποι σε δικαστικό πλέον επίπεδο.

Κατά δεύτερο λόγο, τα τελευταία χρόνια , έχουν αρχίσει και κάνουν την εμφάνιση τους, ελεύθερα λογισμικά αναπαραγωγής μουσικού (ελληνικού και ξένου) ρεπορτορίου, απαλλαγμένα από πνευματικά δικαιώματα. Αν οι ίδιες αυτές οι εταιρείες δεν έρθουν σε έναν καταρχήν μεταξύ τους συμβιβασμό και ενοποίησης τους, η αναπαραγωγή όλων αυτών των ελεύθερων τραγουδιών, θα αποκτήσει χιλιάδες μιμητές στους κλάδους μας.


ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ  ήρθε η ώρα να μας βρουν αντιμέτωπους ;


Ήδη έχουμε στα χέρια μας , ένα αρχικό σχέδιο ερώτησης προς κατάθεση και συζήτηση στην Βουλή , για το καθεστώς όλων αυτών των εταιρειών, από έναν Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από ότι έχει δείξει, έχει μάθει να αντιστέκεται στο σύστημα και να είναι πρωτεργάτης σε μεγάλες ανατροπές.
Το σχέδιο θα εμπλουτιστεί τις επόμενες ώρες και θα κατατεθεί από τον Βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κο ΣΤΑΘΑ, στο Βουλευτικό σώμα . 


ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: