Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

Η υπόθεση Τουμπανάρια, παράνομες & αυθαίρετες κατασκευές κτηρίων εντός της Β Ζώνης του Δελφικού Τοπίου, παραπέμπει στην λογική και τις πρακτικές των Κυβερνήσεων που μέχρι σήμερα μας έφεραν ως εδώ, με ιδιαίτερα μάλιστα απροκάλυπτο τρόπο τα τελευταία 5 χρόνια. Λογική & πρακτικές που μεθοδικά διάβρωσαν τον Δημόσιο τομέα, ζημίωσαν το Δημόσιο και το Κράτος, απορύθμισαν την Δημόσια Διοίκηση.
Το ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων & Αμφισβητήσεων) με την απόφασή του από 27/2/2015- Πρακτικό 1/2015, μετά από 2χρονη  καθυστέρηση σε συνέχεια της 5χρονης καθυστέρησης της εφαρμογής της κείμενης Νομοθεσίας από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου, δίνει εντολή να εφαρμοστεί ο Νόμος για τα αυθαίρετα και παράνομα κτήρια, επιβάλλοντας τα πρόστιμα και όσα προβλέπονται για τις αυθαίρετες κατασκευές.
Πραγματικά κοιλοπονώντας, καταλήγουμε σήμερα ύστερα από 7 χρόνια,
στο προφανές , όταν το Υπουργείο Πολιτισμού από το 2008 με απόλυτη σαφήνεια, είχε προσδιορίσει πως οι συγκεκριμένες κτηριακές κατασκευές ήταν παράνομες εντός της Β Ζώνης του Δελφικού Τοπίου.

Αναδεικνύεται περίτρανα μέσα από την υπόθεση αυτή, ο τρόπος λειτουργίας της Κρατικής μηχανής ως σήμερα. Σε αγαστή συνεργασία, Εκλεγμένοι Αιρετοί, Διοίκηση και Υπηρεσίες εξυπηρετούσαν προσωπικά συμφέροντα, βάζοντας σε 2η και 3η μοίρα το κοινωνικό σύνολο και το συμφέρον του Δημοσίου. «Ο Νόμος είναι για τους «χαζούς» και τους πληβείους» υποστηρίζουν! Οι εντός των τειχών «θεματοφύλακες», είναι αυτοί που αυθαιρετούν, παρανομούν και συγκαλύπτουν, προβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο λειτουργίας, πως το Κουμάντο είναι στα χέρια τους. Αυτοί μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, έχοντας Προστάτες ισχυρούς. Ή θα το αποδεχτείς ή θα σε λιώσουν.

Συμπολίτισσες, συμπολίτες. Πρέπει ο καθένας στο μέτρο που του αναλογεί να αναλάβει τις ευθύνες του από το πόστο που βρίσκεται και υπηρετεί τον πολίτη. Είναι εύκολο να αποδίδεις ευθύνες. Είναι όμως πιο δύσκολο να αναλάβεις τις ευθύνες που σου αναλογούν.
Η Κυβέρνηση 3 μήνες τώρα δίνει μια μάχη δύσκολη προσπαθώντας να αντιστρέψει την κατάσταση στην οποία περιήλθαμε με την πολιτική σύμπραξη προηγούμενων Κυβερνώντων & Δανειστών.
 Ίσως καθυστερημένα έχει ξεκινήσει και μια άλλη μάχη, στο εσωτερικό μέτωπο της χώρας. Απέναντι στην ανέντιμη και διαβρωμένη κρατική μηχανή. Αυτή η μάχη τελικά μπορεί να αποδειχτεί πιο κύρια, πιο δύσκολη, πιο ουσιαστική.

Την υπόθεση Τουμπανάρια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν φέρει στην Βουλή των Ελλήνων, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, πιέζοντας να λειτουργήσει το Κράτος & η διοίκηση στα πλαίσια του Νόμου.
Σήμερα επιβάλλεται να κινηθούν άμεσα η Δημοτική Αρχή & ο Δήμαρχος ως φυσικός προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης και η ίδια η Υπηρεσίας Δόμηση ως αρμόδια του αντικειμένου.
  1. Άμεσα να επιβληθούν τα πρόστιμα που ξεπερνούν το ποσό των 22εκ. ευρώ σύμφωνα με τον Νόμο.
  2. Να διερευνηθούν και να αποδοθούν ευθύνες σε Δημόσιους λειτουργούς και υπαλλήλους ( Άρθρο 103 παρ. 1 Συντάγματος και Διατάξεις του άρθρου 38 του ν. 3528/2007 περί αστικής ευθύνης υπαλλήλων).
  3. Να βρεθεί ποιός αποφάσισε να στερήσει το Ελληνικό Δημόσιο από την είσπραξη τέτοιων ποσών.
  4. Να απαντηθεί γιατί τα πρόστιμα δεν μπήκαν από το 2008 όταν το Υπουργείο Πολιτισμού απεφάνθη οριστικά πως ο χώρος οικοδόμησης είναι εντός της Β Ζώνης του Δελφικού τοπίου.

Ιδιαίτερα για τον Δήμο και την Υπηρεσία Δόμησης η υπόθεση αυτή, προβάλλει και ηθικές υποχρεώσεις, από την στιγμή που εμπλέκονται πρώην δήμαρχοι του Δήμου Δελφών.
Η Δημοτική Αρχή και η Υπηρεσία Δόμησης έχουν κύρια ευθύνη και υποχρέωση απέναντι σε όλους τους Δημότες, να βάλουν τα πράγματα στην θέση τους και να αποκαταστήσουν την τάξη, σεβόμενοι την Ισονομία και Ισοπολιτεία.


ΟΜ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ


20/5/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: