Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΤΖΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΠΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ

Αλγεινή εντύπωση, όχι μόνο στους κόλπους της Κεντροδεξιάς, αλλά στο σύνολο του σκεπτόμενων Ελλήνων πολιτών προκαλεί η πρωτοφανής στα χρονικά, ευθεία (όσο και χυδαία) ανάμειξη στις πολιτικές εξέλιξες του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας, Πάκη Παυλόπουλου.
Τις τελευταίες εβδομάδες-δυστυχώς για τον θεσμικό του ρόλο – ο Πάκης συμπεριφέρεται σαν άθλιος επαρχιώτης κομματάρχης της Δεξιάς περασμένων εποχών, με κινήσεις που από την μια δημιουργούν μέτωπα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και από την άλλη προσφέρουν ένα μοναδικό πολιτικό σέρβις στον Τσίπρα που είναι στριμωγμένος στο καναβάτσο.
Και για να εξηγούμαστε: Όλα δείχνουν πως εάν τελικά υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές ο Τσίπρας θα υποχρεωθεί να την φέρει στην Βουλή.
Η συμφωνία αυτή είναι αδύνατον να ψηφιστεί από την σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία. Αφού τουλάχιστον το 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα την ψηφίσει,
ενώ είναι πιθανό και ο Καμμένος να αρνηθεί να την υποστηρίξει.

Με σημαία το οποίο (για να μην ξεχνιόμαστε) ο Τσίπρας οδήγησε την χώρα στις κάλπες και την χρεοκοπία.
Σε αυτήν λοιπόν ακριβώς την χρονική στιγμή, που ο Τσίπρας είναι στριμωγμένος στη γωνιά, τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από το εσωτερικό του κόμματος του, “πιάνει δουλειά” ο Πάκης.
Ο οποίος, εκτελώντας ένα πεντακάθαρο πολιτικό συμβόλαιο υπέρ Τσίπρα, και υπερβαίνοντας κατά πολύ τον θεσμικό του ρόλο, συνομιλεί δημόσια και ιδιωτικά με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκονται απέναντι από τον Σαμαρά.
Και τα οποία, φαίνεται πως θα επιχειρήσουν να ανοίξουν νέο μέτωπο στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας αρνούμενα να συνταχθούν με την επίσημη κομματική γραμμή. Η οποία είναι η καταψήφιση της συμφωνίας που θα φέρει στην Βουλή ο Τσίπας.
Κεντρικό ρόλο – συντονιστής αυτή της “κίνησης” εμφανίζεται να είναι ο σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο οποίος με αυτό τον τρόπο, τελικά “ξεπληρώνει” το γραμμάτιο του στον Τσίπρα, που τον έκανε, από τα αζήτητα της οδού Σκουφά, επίσημο ένοικο του Προεδρικού Μεγάρου.
Όπως πάντως μαθαίνουμε το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν δημόσιες πλέον αντιδράσεις από το σύνολο του πολιτικού φάσματος, απέναντι σε αυτή την ετερόκλητη συμμαχία Τσίπρα και ενός κομματιού νταραβεριτζήδων της λεγόμενης “λαϊκής Δεξιάς”.
Η οποία εκφράζεται καταρχήν από τον Πάκη Παυλόπουλο, αλλά στην συνέχεια από σειρά στελεχών και προσώπων (κυρίως) της Καραμανλικής Δεξιάς που ο Τσίπρας τοποθέτησε και σε υπουργεία αλλά και σε νευραλγικές θέσεις του κρατικού μηχανισμού.
Τέλος πράγματι αναμένουμε με ενδιαφέρον και την προσωπική αντίδραση του Σαμαρά.
Ο οποίος εκτιμούμε πως είναι πολύ σκληρός για να τον “πεθάνει” ένας Πάκης…

Δεν υπάρχουν σχόλια: