Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΠΑΞΕΝΑΚΗ: Το πρωινό της 23ης Ιουνίου 1996 οι Έλληνες ξύπνησαν ακούγοντας από τα ΜΜΕ τη θλιβερή είδηση του θανάτου του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Η ΕΡΤ σε εθνικό δίκτυο καλύπτει τις εξελίξεις σε συνεχή ροή, προβάλλοντας αφιερωματικά video στη μνήμη του προέδρου του κυβερνώντος κόμματος ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού μέχρι πριν από δύο μήνες.
Το συγκεκριμένο video, που ασχολείται με τον ΑΝΔΡΕΑ και την ΙΣΤΟΡΙΑ, έχει επιμεληθεί η δημοσιογράφος ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ,




4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανδρέας Γ. Παπανδρέου (5 Φεβρουαρίου 1919 – 23 Ιουνίου 1996)
~Τον αντρειωμένο μη τον κλαις, όσο κι αν αστοχήσει. Κι αν αστοχήσει μια και δυo, πάλι αντρειωμένος είναι.~

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ!!!!! ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .
ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΚΕΚΤΥΠΑ ΟΙ ΑΔΙΚΩΣ ΕΠΙΜΕΝΩΝΤΕΣ ΜΙΜΙΤΕΣ ΣΟΥ, ΟΙ ΑΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΞΕΓΕΛΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΜΕΡΚΕΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΑΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΗΣΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΤΕ ΑΝΤΡΈΑ. ΚΑΙ ΈΔΩΣΕΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝ ΖΩΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΆΔΑ ΝΕΑ.ΕΚΟΙΤΑΞΕΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ , ΚΟΙΤΑΞΕΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΟΥ , ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ , ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΣΟΥ ΠΡΌΣΦΕΡΕΣ ΜΟΝΑΧΑ ΕΥΗΜΕΡΊΑ. ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΆΜΕ ΑΘΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΕ Τ'ΌΝΟΜΆ ΑΝΤΡΈΑΣ. ΑΘΑΝΑΤΕ ΜΕΓΆΛΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΊΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΑΣ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΖΕΤΕ ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ.ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ, ΜΑΣ ΕΦΥΓΕΣ ΟΜΩΣ ΓΡΉΓΟΡΑ ,ΜΑ ΤΟ ΘΈΛΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ Σ'ΕΧΕΙ ΠΟΙΆ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ. ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟ ΓΡΆΨΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ , ΜΑ ΚΑΙ Η ΣΟΣΙΑΛΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Ο ΑΘΆΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΣ.
ΑΝΤΡΈΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ.
Διασκευη και αφιερωμενο για την μνήμη του μεγάλου ηγέτη .ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΌΦΙΣΣΑ Βουλα Κρουσταλλη