Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Η ΟΜΗΡΟΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η Φώφη προτίμησε συνεργασία με το 0.47% της ΔΗ.ΜΑΡ., που σχεδόν όλοι διαφωνούν και αποχωρούν.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

Η συμφωνία με τους εταίρους σηματοδότησε την υπεύθυνη στάση της ηγεσίας του ΣυΡιζΑ απέναντι στην χώρα και στην εθνική ευθύνη διακυβέρνησης από την αριστερά,

απέδειξε ότι αποτελεί στρατηγική της επιλογή, η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Ταυτόχρονα αποτελεί και νίκη της πολιτικής έναντι της οικονομίας ως αυτονομημένου παράγοντα και επικυρίαρχου των Ευρωπαϊκών εξελίξεων. Το όραμα πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης εξακολουθεί, παρά τα τεράστια προβλήματα, να εμπνέει ακόμα πολιτικά και κοινωνικά κινήματα.

Η εξέλιξη αυτή αφενός κατέστησε εκ των πραγμάτων ξεπερασμένους τους ιστορικούς-πολιτικούς λόγους που οδήγησαν στη διάσπαση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και τη δημιουργία της Δημοκρατικής Αριστεράς, αφετέρου έδειξε ότι οι λόγοι της διάσπασης ήταν υπαρκτοί και ουσιαστικοί.

Σήμερα τίθεται υπό νέους όρους η ανασύνθεση και η ενότητα της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς και η συμβολή της στην εθνική προσπάθεια διεξόδου από την κρίση. Για να είναι αποτελεσματική όμως, οφείλει να παραμείνει σταθερά αταλάντευτη στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων, των αξιών της Αριστεράς και να ενσωματώσει ως δομικό στοιχείο της πολιτικής της πρακτικής την ρήξη με την Ελλάδα των τελευταίων σαράντα χρόνων.

Η πρόταση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ για εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ αντίκειται στις βασικές ιδρυτικές αρχές και τις αξίες της Δημοκρατικής Αριστεράς και δηλώνουμε την κατηγορηματική διαφωνία μας.

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής το αργότερο μέχρι το Σάββατο και αμέσως μετά η επικύρωση της τελικής εκλογικής τακτικής από το διαρκές συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς σύμφωνα με τις σαφείς διατάξεις του καταστατικού.

Τα μέλη της ΕΕ
ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

3 σχόλια:

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ είπε...


ΤΟ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ, ΣΤΟ ΘΟΛΩΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΜΥΑΛΟ…

Αυτοί είναι μερικοί από τους ‘’πατριώτες’’ που τότε κατηγορούσαν τον Παπανδρέου για παραποίηση του ελλείμματος και σήμερα, παρουσιάζονται σαν..θλιμένοι συγγενείς !

*από τον Κουρή μέχρι το Μιχελάκη τον Φαήλο, τον Τράγκα,τον Ιγνατίου
*από τον Ψυχάρη μέχρι τον Χατζηνικολάου, και τη Βούλτεψη,
*από τον Παπαδάκη μέχρι τον Αυτιά, και τον Τέρενς
*από τα «Επίκαιρα» μέχρι την «Αυριανή» και τη «Δημοκρατία»,
*από την Λιάνα μέχρι τον Τσίπρα και τον Χουντή
* και από τον Μίκη μέχρι τους Μητρόπουλους και τους Μαριάδες.

Μιλάμε για εσμό. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά για ξεβρώμισμα

Ανώνυμος είπε...


Σε ένα άλλο κράτος, θα τολμούσε να κυκλοφορήσει στο δρόμο?

Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ

Καταδικάστηκε ο Πάνος Καμμένος για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του Αντρίκου Παπανδρέου. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πλήρωσε 30.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο. Παράλληλα του απαγορεύτηκε να αναφέρεται στο όνομα του Αντρίκου Παπανδρέου, ενώ κάθε φορά που θα αναφέρεται σε αυτό θα πληρώνει 500 ευρώ πρόστιμο.

Υπενθυμίζεται πως η κόντρα του Πάνου Καμμένου με τον Αντρίκο Παπανδρέου, έφτασε στα δικαστήρια, μετά την αγωγή που υπέβαλε ο τελευταίος σε βάρος του προέδρου των ΑΝΕΛ, με αφορμή τις καταγγελίες του για εμπλοκή του κ. Παπανδρέου σε αγοραπωλησίες CDS.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Καμμένος είχε μιλήσει για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Αντρίκος Παπανδρέου σε επενδυτική εταιρία που αγόρασε CDS από το Ταμιευτήριο, ενώ η χώρα όδευε προς τον μηχανισμό στήριξης, αναμένοντας την εκτίναξη των spreads.

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Βενιζέλος στήριζε τη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου όπως στήριξε τον Σαμαρά η Ελλάδα θα ήταν τώρα σε τροχιά ανάπτυξης και το ΠΑΣΟΚ θα ήταν ο εγγυητής της χώρας μας.