Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΜΑΝΙΑ ??? ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Προκαλούν έκπληξη και συνάμα αηδία, 
το πάθος και οι μειωτικοί χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούνται σε βάρος του.
Τους ενοχλεί που υπάρχει, που αναπνέει, που είναι όρθιος, ενεργός,  γιατί δεν τους κάνει τέλος πάντων τη χάρη να εξαφανιστεί από προσώπου γης. 
Το «ακατανόητο» είναι ότι κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή, δικαιώνεται πανηγυρικά σε όλες ανεξαιρέτως τις επιλογές του και κυρίως στην πολιτική που εφάρμοσε για τη σωτηρία του τόπου αναδεικνυόμενη, ως η μόνη εφικτή παγκοσμίως.
Ακόμα και ο Ζάππειος πρώην Πρωθυπουργός των 18.5 δις ισοδυνάμων, που δεν τα είδαμε και δεν τα απαντήσαμε ποτέ, που δεν υπέγραφε το λάθος, γιατί τάχα είχε άλλο μίγμα πολιτικής, προσκύνησε την πολιτική των μνημονίων και την εφάρμοσε, με δεκανίκι τον αρχιερέα της αποστασίας του 2011 και νεκροθάφτη του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο,
χωρίς αντιρρήσεις, ενστάσεις και τσαμπουκάδες περί επαναδιαπραγμάτευσης που μας είχε ζαλίσει όντας αντιπολίτευση. 
Πρόσφατα ο κατεξοχήν απηνής διώκτης των μνημονίων Αλέξης Τσίπρας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού περιοδεύσε ως κυβέρνηση τους πρώτους μήνες στα περίεργα, σκοτεινά και κακόφημα σοκάκια της δημιουργικής ασάφειας του Βαρουφάκη, είδε το φως το αληθινό στο παραπέντε της χρεοκοπίας και συμφώνησε σε ένα βαρύτατο για το λαό μνημόνιο, πρωτόγνωρο στα χρονικά, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση από τον ίδιο μηχανισμό που δημιούργησε εξ υπαρχής ο Παπανδρέου.
 Άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Κύπρος προσέτρεξαν για βοήθεια, που αλλού στον ίδιο μηχανισμό στήριξης που δημιουργήθηκε με τις άοκνες προσπάθειες του Παπανδρέου, επισκεπτόμενος τότε τας «Ευρωπαϊκάς Αυλάς».
 Ακόμα και η Μέρκελ και ο Σόιμπλε αναγνώρισαν ότι ήταν λάθος που δεν αποδέχτηκαν την πρόταση του έλληνα Πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Σύσσωμη η συντηρητική Ευρώπη, αναγνώρισε εκ των πραγμάτων, ότι το οικονομικό μας πρόβλημα δεν ήταν μόνο Ελληνικό, αλλά πρωτίστως Ευρωπαϊκό, όπως ισχυριζόταν εξ αρχής ο Παπανδρέου. 
Συζητούν ήδη το ενδεχόμενο δημιουργίας ευρωομόλογου και επιβολής φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και επί του Διοξειδίου του Άνθρακα, ζωτικής σημασίας θέματα, που είχε μαλλιάσει η γλώσσα του να προτείνει, χωρίς να εισακούγεται, αντιμετωπιζόμενος απλώς ειρωνικά. 
Αφού λοιπόν δικαιώθηκε και συνεχίζει να δικαιώνεται σε όλα όσα είπε και έκανε, γιατί τόσο μίσος, τόση περιφρόνηση, τόση κακία, τόσες άδικες επιθέσεις; 
Τι να συμβαίνει άραγε; 
Τα πράγματα είναι απλά, πολύ απλά και ξεκάθαρα. Τα κατεστημένα συμφέροντα της ρεμούλας και της αρπαχτής, των νταβαντζήδων των ΜΜΕ, των θαλασσοδανείων και των στημένων διαγωνισμών για έργα του δημοσίου, τα λαμόγια της μεγαλοαστικής μπουρζουαζίας, οι συστηματικοί φοροκλέφτες δηλαδή του ιδρώτα των ελλήνων πολιτών, είδαν ότι ο Γιώργος εννοούσε και εννοεί και δεν κάνει πίσω με τίποτα σε αυτά που λέει και επιδιώκει.
 Ξαφνισμένοι διαπίστωσαν ότι θα έχουν μπλεξίματα μαζί του, αφού φάνηκε αμέσως ότι αυτός ο παράξενος τύπος, σκόπευε να σταματήσει το ασύστολο πάρτι σε βάρος των συμφερόντων της πλειοψηφίας του εργαζόμενου λαού. Τους βαρυφάνηκαν οι πρωτοβουλίες που πήρε ως Πρωθυπουργός, στην κατεύθυνση της Διαφάνειας, της αξιοκρατίας, των κανόνων, του συμμαζέματος της κρατικής σπατάλης, μιας σειράς μεταρρυθμίσεων και μέτρων, που δεν υπήρχαν μέχρι τότε, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, του εντοπισμού των κρυμμένων εισοδημάτων και την ανάδειξη όσων πλούτιζαν σε βάρος των φορολογουμένων πολιτών.
 Τους έκατσε στο στομάχι η εφαρμογή του πόθεν έσχες, οι σημαντικές νομοθετικές παρεμβάσεις στην κατεύθυνση μη δυνατότητας ξεπλύματος μαύρου χρήματος
.Έβγαζαν αφρούς βλέποντας κινήσεις όπως: ο θεσμός του Οικονομικού Εισαγγελέα που ενισχύθηκε με όλες τις απαιτούμενες εξουσίες για την εξυπηρέτηση του διευρυμένου ρόλου του. η Ποινικοποίηση της μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων και απόκρυψης συναλλαγών, που αποτελούν τους δύο βασικούς άξονες της φοροδιαφυγής η φορολόγηση εξοχώριων εταιρειών (offshore), συνήθη οχήματα μεγάλης φοροδιαφυγής, με αποτρεπτικό συντελεστή, προκειμένου να αποκαλύπτονται τα φυσικά πρόσωπα που κρύβονται πίσω από αυτές. η ενίσχυση αρμοδιοτήτων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος με τους υπάλληλοι του να αποκτούν προανακριτικές αρμοδιότητες ο σχεδιασμός των πρώτων διασταυρώσεων στοιχείων, τόσο για τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής, όσο και για τον εντοπισμό πηγών αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, από τις οποίες προέκυψαν και τα πρώτα απτά αποτελέσματα στην είσπραξη.- η διευκόλυνση αναγκαστικής είσπραξης με σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων, η δημιουργία πρότυπων δομών υπό την μορφή Ομάδων Εργασίας, για την ανάπτυξη ειδικών πολιτικών και διαδικασιών στους τομείς της Είσπραξης Οφειλών, του ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου και των Μεγάλων Επιχειρήσεων.- η αναβάθμιση και διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου (νέο taxis-net, ELENXIS, ICIS) που αποσκοπούν στην καλύτερη εποπτεία και έλεγχο των φορολογουμένων και των υπηρεσιών.- η θεσμοθέτηση μειζόνων θεσμικών αλλαγών στη διαδικασία εκδίκασης φορολογικών και τελωνειακών διαφορών από τα διοικητικά δικαστήρια. Συμπέρασμα: 
Αν σήμερα ανοίξανε τα κελιά των φυλακών και υποδέχονται όλο τον «καλό» τον κόσμο μέσα, από ιερωμένους, εφοπλιστές, μέχρι τραπεζίτες και από μεγαλοπολιτικούς μέχρι μόδιστρους και μεγαλοπαράγοντας του αθλητισμού και πολλά άλλα μπουμπούκια της «καλής κοινωνίας», οφείλεται στο γεγονός των πρωτοβουλιών αυτού του νταμαροκέφαλου Παπανδρέου που έκανε και κάνει του κεφαλιού του και δεν εννοεί όπως και ο πατέρας του να συνδιαλέγεται, να συναλλάσσεται και να διαπραγματεύεται μαζί τους.
 Αυτά πληρώνει τώρα, γιαυτό εμείς τον σεβόμαστε και τον αγαπάμε, γιαυτό εμείς θα είμαστε ότι και να συμβεί κοντά του, γιαυτό στηρίζουμε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Από Σταύρο Στραβόλεμο

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο..ΤΡΟΜΠΑΣ ????
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!!!!!!
ΘΑ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!