Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΛΕΞΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΜΕ 44% ΑΠΟΧΗ!

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι σίγουρα ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής και αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, της τρίτης κατά σειρά εάν υπολογίσει κανείς και το δημοψήφισμα και έχει κάθε λόγο να χαίρεται και να πανηγυρίζει…
Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Η συμμετοχή στις εκλογές ανήλθε στο 56,55%, ήτοι ψήφισαν περίπου 5.553.000 πολίτες. Δεν ψήφισαν δηλαδή πάνω από 4.200.000 πολίτες, άρα σχεδόν 1 στους 2 δεν πήγε στην κάλπη! Απίστευτη αποχή, που φτάνει στο 43,45%, η οποία πρέπει αν μη τι άλλο να προβληματίσει άπαντες, καθώς παρά την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση 8 κομμάτων, οι μισοί πολίτες δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή.
Η Χρυσή Αυγή πλέον είναι καθαρά τρίτο κόμμα και σε αυτές τις εκλογές, πιστοποιώντας πως παρά την κυνική ομολογία Μιχαλολιάκου για το φόνο του Φύσσα, 380.000 συμπολίτες μας επιλέγουν συνειδητά το ναζιστικό μόρφωμα, βρίσκοντας αποκούμπι από τα καθημερινά του προβλήματα.
Ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του έχασαν πάνω από 300.000 ψηφοφόρους,
οι οποίοι όπως φάνηκε δεν πήγαν στη Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη, αλλά απογοητεύτηκαν τόσο πολύ από την πολιτική του κ. Τσίπρα που γύρισαν την πλάτη και δεν πήγαν καν να ψηφίσουν στη συντριπτική πλειοψηφία τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους, Αλέξη δεν μπορείς να πανηγυρίζεις, αλλά να προβληματιστείς…

Δεν υπάρχουν σχόλια: