Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΠΕΛΑΥΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΜΕ ΒΑΡΟΝΟΥΣ-ΔΡΑΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ Η ΚΑΛΙΣΙ ΤΗΣ ΝΔ;

Τον ρόλο της… Καλίσι στο game of thrones της ΝΔ διεκδικεί ο Βαγγέλης Μειμαράκης αν και δεν θα έλεγε κανείς οτι της φέρνει ιδιαίτερα με το μουστάκι… Όμως η δυναμική επέλασης του προς την αρχηγία την θυμίζει, με τους δράκους  – βαρόνους να τον στηρίζουν, με προίκα τις 150-200 υπογραφές που φαίνεται οτι έχει συγκεντρώσει .

«Όλοι στηρίζουν Μεϊμαράκη. Δεν υπάρχει άλλη λύση για τη Ν.Δ.» είναι το μήνυμα από τις βασικές πολιτικές οικογένειες και τα τζάκια της κεντροδεξιάς που έχουν συνταχθεί πίσω από τον Βαγγ. Μεϊμαράκη, θεωρώντας ότι στην παρούσα φάση είναι το μόνο πρόσωπο που μπορεί να συγκρατήσει ενωμένη τη Ν.Δ. μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στη χώρα και η ηρεμήσει η κατάσταση.
Ο ρόλος Καραμανλή και δελφίνων
Καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει η παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή που έχει διαμηνύσει σε όλους,
–και συνεχίζει να το λέει- ότι «ο Μεϊμαράκης είναι ο μόνος που μπορεί να τραβήξει τη Ν.Δ. μπροστά», διευκρινίζοντας ότι την επόμενη μέρα θα έχει και την ευχέρεια να κάνει τις κινήσεις που πρέπει και άρα και τις αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό.
Ο Κ. Καραμανλής διαμηνύει ότι «ο Μεϊμαράκης είναι ο μόνος που μπορεί να τραβήξει τη Ν.Δ. μπροστά»
H ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη που στηρίζεται και από άλλα κορυφαία στελέχη και δελφίνους, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Νίκος Δένδιας, αναμένεται να γίνει πριν από την Παρασκευή, οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων, ενώ το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν όλοι οι επίδοξοι αρχηγοί θα καταθέσουν τις απαραίτητες 50 υπογραφές.
Το επιτελείο του Βαγγ. Μεϊμαράκη έχει κάνει την προεργασία του και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στον κατάλογο δεν θα υπάρχουν βουλευτές (σ.σ. δεν θέλει να διχάσει την Κ.Ο. όπως λένε συνεργάτες του), αλλά και περιφερειάρχες, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο και μήνυμα στον έτερο διεκδικητή Απόστολο Τζιτζικώστα, τον οποίο πιστεύει ότι βοηθάει ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Αγώνας δρόμου για τις υπογραφές
Από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη επιμένουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις υπογραφές και όλα βαίνουν καλά, ενώ φαίνεται ότι δυσκολεύεται ο Άδωνις Γεωργιάδης. Στην κούρσα της διαδοχής αποφάσισαν να μην τρέξουν οι Μάκης Βορίδης (σ.σ. κράτησε αποστάσεις από τον Αδ. Γεωργιάδη) και Κώστας Μπακογιάννης, ενώ ο Βασίλης Κικίλιας τρέχει και έχει τη στήριξη ενός τμήματος των «σαμαρικών» που τον βοήθησαν στη συλλογή των υπογραφών, αν και είναι ερωτηματικό εάν θα καταθέσει την υποψηφιότητά του. Μπλόκο έχει μπει στην υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Ν.Δ. που έχει διαγραφεί από το 2008 και ουδέποτε θέλησε να επανεγγραφεί.

Σε αυτό το κλίμα, μεγάλο τμήμα των καραμανλικών εμφανίζεται προβληματισμένο τόσο ως προς τη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί ως τώρα και τις παρασκηνιακές κινήσεις που γίνονται, στέλνοντας παράλληλα και μηνύματα να είναι όσο το δυνατόν λιγότεροι οι υποψήφιοι, ενώ ενδεικτικές ήταν οι παρεμβάσεις του βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή, που τήρησε αποστάσεις απ’ όλους τους υποψηφίους διαψεύδοντας τη φημολογία που τον ήθελε να στηρίζει την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, ενώ και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έκανε λόγο για κίνδυνο γελοιοποίησης της παράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: