Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΕ ΠΑΡΩΔΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΤΕΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΤΗ ΝΔ

Όσο παιρνούν οι μέρες είναι ξεκάθαρο οτι ένα μεγάλο αστικό κόμμα είναι όμηρος δέκα βαρόνων και ενός πρώην πρωθυπουργού ο οποίος το θεωρεί ιδιοκτησία της οικογένειάς του.
Κανείς δεν φαίνεται πρόθυμος να δώσει απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα του κόμματος και να μιλήσει για τον πολιτικό προσανατολισμό του.
Η πληθώρα υποψηφιοτήτων και η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του μεταβατικού Μειμαράκη με την ευλογία Καραμανλή και τη στήριξη της βαρονίας, δείχνουν οτι ουδείς θέλει προς το παρόν να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές.
Η σημερινή εικόνα των υποψηφιοτήτων
Ενώ οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας έχουν ανακοινώσει πως θα διεκδικήσουν την προεδρία της ΝΔ, υπάρχουν πρόσωπα που τηρούν στάση αναμονής,
αφού περιμένουν την απόφαση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη προκειμένου να αποφασίσουν αν θα είναι και αυτοί με τη σειρά τους υποψήφιοι. Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων λήγει στις 2 Οκτωβρίου.
Οι τελευταίες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα θέσει τελικά υποψηφιότητα και θα διεκδικήσει τη θέση του προέδρου.  Μάλιστα ακούγεται πως η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη «κλείδωσε» μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρώην αρχηγό Κώστα Καραμανλή.
Την υποψηφιότητα του για την προεδρία της ΝΔ , φέρεται να εξετάζει και ο Κώστας Καραγκούνης ενώ στάση αναμονής κρατούν οι Μάκης Βορίδης αλλά και ο Βασίλης Κικίλιας. Τέλος, ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιοι έχουν αφήσει οι Πέτρος Τατούλης και Γιώργος Πατούλης.

Ενας ακόμη υποψήφιος προστίθεται στην κούρσα διαδοχής της Νέας Δημοκρατίας, μετά τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Απόστολο Τζιτζικώστα. Ο Μάρκος Πανέττας θέτει επίσημα την υποψηφιότητά του. Ο 43χρονος είναι μέλος της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας στην Κηφισιά και πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: