Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΙ Η ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ ΒΑΦΤΗΚΕ…ΚΟΚΚΙΝΗ! ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΞΑΝΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ήταν το έμβλημα της σκληρής, δεξιάς μεταναστευτικής πολιτικής το οποίο προκαλούσε την οργή του τότε αντιπολιτευόμενου ΣΥΡΙΖΑ. 

Από τότε όμως πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι της Ιστορίας, βάφοντας… κόκκινο το νέο μνημόνιο.     Μάλλον όμως δεν είναι το μόνο…                                 Έτσι λοιπόν το άνοιγμα της Αμυγδαλέζας για τους μετανάστες  προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, τονίζοντας πως «αναγκαστικά» θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το πρώην κέντρο κράτησης.

Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε ο υπουργός, οι μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας υπόκεινται σε διαφορετικό καθεστώς από ό,τι οι πρόσφυγες και επομένως θα πρέπει να τύχουν και διαφορετικής μεταχείρισης. Επομένως, το πρώην κέντρο κράτησης μεταναστών, που πανηγυρικά έκλεισε επί της προηγούμενης κυβέρνησης, θα πρέπει να λειτουργήσει εκ νέου,
σε «πολύ πιο ανθρώπινη» βάση, όπως υποσχέθηκε ο κύριος Μουζάλας. «Νομίζω ότι θα υπάρξουν και τέτοιοι χώροι πολύ πιο ανθρώπινοι», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.
Ο κύριος Μουζάλας επισήμανε εξάλλου ότι όσον αφορά στους πρόσφυγες προγραμματίζεται να λειτουργήσουν άμεσα δύο κέντρα υποδοχής: Ένα που ήδη δημιουργείται στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης και το άλλο ο προγραμματισμός είναι για γίνει στο Λαύριο. «Προσπαθούμε να φτιάξουμε μικρούς χώρους για να είναι πιο εύκολη η διαχείριση και η επιβάρυνση να μην είναι μεγάλη στους πληθυσμούς», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: