Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΤΕ ΛΑ ΜΑΓΚΕ ΝΤΕ ΡΗΓΙΛΛΗ! «ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΨΗΦΙΣΕΙ» ΛΕΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΝΤΡΩΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ

Τα όρια διείσδυσης του στο μετριοπαθές κεντρογενές κοινό δοκιμάζει καθημερινά ο Βαγγέλης Μειμαράκης. 
Παρά την συσπείρωση στο κλασσικό δεξιόστροφο ακροατήριο φαίνεται οτι δεν γκελάρει άλλο το λαϊκοδεξιό στυλ που προβάλλει.  Είναι ενδεικτικές οι δημοσκοπήσεις που θα αρχίσουν να δημοσιεύονται από σήμερα. Οι ελπίδες πλέον του πρόεδρου της ΝΔ στρέφονται στο διήμερο που θα παραστεί στη Θεσσαλονίκη και το οποίο θα του δώσει αρκετή δημοσιότητα ώστε να «ρεφάρει» τις απώλειες οι οποίες πλέον είναι ορατές. 
Σε συνέντευξή του  στο ΚΟΝΤΡΑ είπε απαντώντας σε ερώτηση για το λαϊκό του ύφος : «Είμαι αυτός που είμαι εδώ και 30 χρόνια, που βρίσκομαι στα κοινά, όποιος με γουστάρει, ας με ψηφίσει. Δεν κρύφτηκα ποτέ, δεν είμαι δήθεν, δεν είμαι comme il faut, είμαι άνθρωπος που δουλεύει και έχω ένσημα. Ψώνιο δεν είμαι και δεν νομίζω ότι όλη η Ελλάδα ασχολείται με το τί θα κάνω αν χάσω τις εκλογές».
«Δεν θέλω να υποσχεθώ, θέλω να δεσμευτώ ότι με συνεργασία με κοινωνικούς φορείς, μπορούμε να ξεμπλοκάρουμε τα μεγάλα έργα και τις επενδύσεις και μέχρι το 2016 να πέσουν λεφτά στην αγορά και να γίνουν δουλειές», είπε και αναφερόμενος στο ασφαλιστικό επεσήμανε ότι το μνημόνιο δεν αφήνει κανένα περιθώριο και ότι αν δεν αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και δεν μειωθεί η αδήλωτη εργασία δεν θα υπάρξει λύση.
«Πηγαίνουμε σε εκλογές χωρίς να γνωρίζει κανείς το πλαίσιο της οικονομίας, λόγω των έκτακτων εξελίξεων του Αυγούστου», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «γι αυτό είχα ζητήσει να δοθούν δύο ακόμη εβδομάδες για τις εκλογές». Υποστήριξε πάντως ότι με τις εκλογές δεν λύνονται τα προβλήματα.

«Ο Πάνος Καμμένος κάνει προβοκάτσια, τον έχει βάλει ο Τσίπρας»

Ο κ. Μεϊμαράκης  εξαπέλυσε εκ νέου πυρά κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ, με τον οποίο βρίσκονται σε ανοιχτή κόντρα τις τελευταίες μέρες με αφορμή τη χυδαία επίθεση του κ. Καμμένου στον πρόεδρο της ΝΔ κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ για την υπόθεση των υποβρυχίων. Όπως είπε ο κ. Μεϊμαράκης η δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στην Βουλή δεν καταλογίζει ευθύνες σε υπουργούς, αλλά μιλάει για πράξεις σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, που χρήζουν διερεύνησης. «Με λέει υπόδικο, δεν ξέρει ότι για να είσαι υπόδικος πρέπει να έχει ασκηθεί δίωξη;», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και καταλόγισε στον κ. Καμμένο ότι «κάνει προβοκάτσια και ότι τον έχει βάλει ο Τσίπρας».
O Tσίπρας αθέτησε τις υποσχέσεις του
Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε με σφοδρότητα και στον Αλέξη Τσίπρα για την αθέτηση των υποσχέσεων, για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που ήταν το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο, αλλά και για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Υπερασπίστηκε την διακυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, υποστηρίζοντας ότι είχε πετύχει μία σειρά πράγματα που χάθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι η κατάσταση στην οικονομία είναι χειρότερη από τον Γενάρη, με περισσότερα μέτρα λόγω ύφεσης και capital controls. Επιπροσθέτως, είπε ότι αν είχε κλείσει την πέμπτη αξιολόγηση τον Ιανουάριο τώρα θα μπορούσαμε να βγούμε στις αγορές.
Τον κατηγόρησε ακόμη, για την αθέτηση των υποσχέσεών του λέγοντας:  «Σήμερα οι πολίτες έχουν να συγκρίνουν ανάμεσα στο ροζ συννεφάκι που τους υποσχέθηκε ο Τσίπρας πριν τις εκλογές και αυτά που έκανε τους επτά μήνες: Είπε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και τώρα πάει να μας πάρει και τα κλειδιά από τα σπίτια, είπε ότι θα δώσει 13η σύνταξη και τώρα θα κάνει μειώσεις».
Παρά την σκληρή κριτική που άσκησε, όμως,  στον πρώην πρωθυπουργό, πρότεινε κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.
Όταν ρωτήθηκε για το αν μπορεί να συνεργαστεί ένα αριστερό κόμμα με ένα της δεξιάς, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε: «Με τον Καμμένο γιατί συνεργάζεται; για να του κάνει την βρώμικη δουλειά;», αναφερόμενος στην επίθεση του προέδρου των ΑΝΕΛ για την υπόθεση των υποβρυχίων.
Απαντώντας στον κ. Τσίπρα για τα «περί επιστροφής στο παρελθόν και εκδικητικότητας» που ανέφερε στην ομιλία του στα Ιωάννινα λέγοντας: «Οι πολίτες μας κρίνουν. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν συνεργάζεται και ότι θα είναι πρωθυπουργός για οκτώ χρόνια. Ας τον κρίνει ο κόσμος. Εγώ έχω δώσει δείγματα σύνθεσης, όταν ήμουν πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Τσίπρας δεν δέχεται ούτε να με δει».
Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ακόμη ότι εάν κερδίσει τις εκλογές θα συγκροτήσει ομάδα διαπραγμάτευσης, καθώς και ομάδα σχεδιασμού για το μέλλον και σημείωσε: «Εγώ δεν λέω ότι έχω μαγικές λύσεις ούτε ότι θα σκίσω το μνημόνιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: