Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΤΟ ΕΙΠΕ;

O ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!

Να κλείσει τη συζήτηση περί τρίτου προσώπου που θα ηγείται της κυβέρνησης μετά τις εκλογές θα επιχειρήσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από το βήμα της ΔΕΘ, θέλοντας να στείλει ένα διπλό μήνυμα: νίκη της Ν.Δ.  και σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας από τον ίδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται τόσο στην ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς το βράδυ του Σαββάτου, όσο και στη συνέντευξη τύπου την Κυριακή, εάν ερωτηθεί, να ξεκαθαρίσει, ότι σε περίπτωση νίκης του κόμματος, ο ίδιος θα είναι Πρωθυπουργός.
Η κίνηση αυτή κρίθηκε ήταν αναγκαία,
καθώς είχαν ήδη αυξηθεί τα σενάρια για το ποιος θα είναι πρωθυπουργός και μάλιστα σε διάφορα γραφεία συζητούσαν και ονόματα, εκτός των δυο βασικών διεκδικητών της εξουσίας, δηλ. του προέδρου της Ν.Δ. και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Επίσης, σε σύσκεψη που έγινε στο επιτελείο του αποφασίστηκε να ειπωθεί με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι ο ίδιος θα είναι στο τιμόνι της κυβέρνησης, καθώς θόλωνε το μήνυμα της Ν.Δ. Και αυτό, διότι οι πολίτες καλούνται σε δέκα μέρες να ψηφίσουν για κυβέρνηση και πρωθυπουργό και όταν ακούνε ότι μπορεί να είναι και άλλο πρόσωπο στην πρωθυπουργία, δημιουργούνται φυγόκεντρες δυνάμεις.
«Οι πολίτες επιλέγουν μεταξύ Τσίπρα και Μεϊμαράκη, δεν ψηφίζουν άλλον για πρωθυπουργό. Θα ήταν πολύ βαρύ να ψηφίσουν ένα κόμμα και τον αρχηγό του και να βρεθεί, τρίτο πρόσωπο στην Πρωθυπουργία» έλεγε στο Βήμα κεντρικό στέλεχος της Ν.Δ.
Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης από τη ΔΕΘ, όπου θα επιμείνει και στο κάλεσμα και σε άλλες δυνάμεις μετά τις εκλογές για να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, θα παρουσιάσει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα της Ν.Δ. Και στην ομιλία του, αλλά και στη συνέντευξη τύπου θα επιμείνει ότι σε περίπτωση επικράτησης της Ν.Δ. στις εκλογές, θα επιδιωχθεί συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα με το κάλεσμα και στις άλλες φιλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις.
Η επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη θα έχει και συμβολισμούς, καθώς αναμένεται δήλωση στήριξης από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα που θα συναντηθεί με τον κ. Μεϊμαράκη, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο, καθώς με τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά υπήρχε ψυχρότητα.
Επίσης, ο κ. Μεϊμαράκης θα επισκεφθεί _μια κίνηση με συμβολισμό κυρίως για την ευρύτερη κεντροδεξιά_ την Πρώτη Σερρών, γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του «πατριάρχη» της παράταξης και ιδρυτή της Ν.Δ.. Εκεί θα τον υποδεχθούν ο αδελφός του ιδρυτή της Ν.Δ., ο πρώην υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής με τον υιό του, βουλευτή Κώστα Καραμανλή, ενώ ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα παραβρεθεί στην ομιλία του κ. Μεϊμαράκη το βράδυ του Σαββάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: