Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

«ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΗΜΙΚΑ» ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ: ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ-ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη βουλή κατά τη διάρκεια του μαζικού αγροτικού συλλαλητηρίου.


Οι αγρότες επιχείρησαν να «ανέβουν» από το Σύνταγμα τη Βασιλίσσης Σοφίας κα ήρθαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις της αστυνομίας με αποτέλεσμα οι τελευταίες να προβούν σε ρίψη δακρυγόνων.
Χιλιάδες αγρότες από ολόκληρη την Ελλάδα διαδηλώνουν σήμερα στην πλατεία Συντάγματος για τον τρόπο φορολόγησής τους, αλλά και τις αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό στο πλαίσιο του παναγροτικού συλλαλητηρίου το οποίο πραγματοποιείται από το πρωί στην πλατεία Συντάγματος.
Περισσότεροι από 3.500 γεωργοί, κτηνοτρόφοι και αλιείς από όλα τα μέρη της Ελλάδας βρίσκονται αυτή τη στιγμή συγκεντρωμένοι στο κέντρο της Αθήνας,
ενώ συνεχίζουν να καταφθάνουν παραγωγοί.
Μια μικρή ομάδα αγροτών προπηλάκισε και τους Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Στρατούλη της ΛΑΕ. Ο κ. Λαφαζάνης δέχθηκε μπουκάλια με νερό και νεράντζια, ενώ τον ακολούθησαν μέχρι να τον απομακρύνουν από το σημείο.



 
Στο συλλαλητήριο λαμβάνουν μέρος η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών, με προσυγκέντρωση στην Πλατεία Βάθη έξω από το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών, οι οποίοι συγκεντρώνονται στην Πλατεία Κάνιγγος.
Από το πρωί αγρότες από τις Σέρρες, τη Δράμα, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη, τη Βοιωτία, τον Βόλο, τη Θεσπρωτία, το Κιλκίς, το Μεσολόγγι φθάνουν με πούλμαν στην πρωτεύουσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο από την κεντρική και δυτική Μακεδονία έχουν κατέβει με περισσότερα από 40 λεωφορεία στην Αθήνα.
Με τα πλοία της γραμμής αναχώρησαν χθες αργά το βράδυ από το Ηράκλειο αγρότες από την Κρήτη, προκειμένου να αποβιβασθούν στον Πειραιά και στη συνέχεια να μεταβούν στην Αθήνα για να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Λόγω της συγκέντρωσης των αγροτών στο Σύνταγμα, έχουν κλείσει δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, κλειστή είναι η Βασιλίσσης Σοφίας στο ρεύμα της ανόδου, η Αμαλίας στο ύψος της οδού Αθανασίου Διάκου και η Σταδίου στο ύψος της οδού Αμερικής.


 

 

  

 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: