Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΗΚΕ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΣΟΟΥ ΤΣΙΠΡΑ – ΆΚΥΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ

  • Άκυρο απ” όλα τα κόμματα στην προσπάθεια Τσίπρα να την «σκαπουλάρει» για το ασφαλιστικό
  • Υπήρξε τελικά κοινό ανακοινωθέν 
  • Συμφωνία απ΄όλους για νέο εκλογικό νόμο πλην ΝΔ
Aπο το συμβούλιο αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από τις πρώτες πληροφορίες επιβεβαιώνεται η εκτίμηση για τoν καθαρό επικοινωνιακό σχεδιασμό του Μαξίμου. 
Μάλιστα στον όλο σχεδιασμό φαίνεται οτι έχει ενταχθεί και ο Βασιλής Λεβέντης ο οποίος παρουσιάστηκε στη σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο ως λαγός του Τσίπρα για τον οποίο μάλιστα ζήτησε να μην πετροβολείται. 
Συμφωνήθηκαν πρωτοβουλίες για τον εκλογικό νόμο (μόνο η ΝΔ διαφώνησε) ενώ τελικά εκδόθηκε και κοινό ανακοινωθέν χωρίς όμως ιδιαίτερη ουσία.
Παρά τους ισχυρισμούς του Μαξίμου για προσπάθεια συνολικής συνεννόησης στα μεγάλα ζητήματα αποδείχτηκε στην πορεία της συζήτησης οτι ο…
ντόρος έγινε προκειμένου να καταστήσει συνυπεύθυνα ή και να εκθέσει τα κόμματα στο θέμα του ασφαλιστικού (το οποίο έχει ήδη συμφωνήσει με τους δανειστές) αλλά και να προλειάνει το έδαφος για την διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας με την Ένωση Κεντρώων. 
Στη διάρκεια της συζήτησης ήταν ολοφάνερο οτι στο ετερόκλητο κυβερνητικό μπλοκ θα πρέπει ίσως να συνυπολογίζεται εφεξής και ο… Β. Λεβεντης  ο οποίος βέβαια πιστός στην παρελκυστική πολιτική του βγαίνοντας από το προεδρικό Μέγαρο τα… έχωσε στον Τσίπρα! Το μέλλον θα δείξει αν η σημερινή του στάση προοιωνίζει κάτι άλλο…
Σε μια πρωτοφανή κίνηση ο πρωθυπουργός μετά από 11 μήνες διακυβέρνησης δεν παρουσίασε κανένα πλαίσιο πρότασης για το ασφαλιστικό (αρνούμενος οτι έχει ήδη συμφωνήσει με τους δανειστές) βάζοντας σε συζήτηση την χιλιοπαιγμένη και αναξιόπιστη πρόταση για δημιουργία επιτροπών. Πιο συγκεκριμένα πρότεινε  δύο επιτροπές από εκπροσώπους των κομμάτων οι οποίες θα επεξεργαστούν το ασφαλιστικό και την επιδιωκόμενη συνταγματκή αναθεώρηση. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να παγιδεύσει τα κόμματα σε ένα κοινό ανακοινωθέν για το ασφαλιστικό προκειμένου να τα εγκλωβίσει σε προειλημμένες αποφάσεις. Αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο δεν έγινε δεκτό από τα υπόλοιπα κόμματα.
Συμφωνία υπήρξε για τον νέο εκλογικό νόμο απ΄’ολα τα κόμματα, πλην ΝΔ.
Μετά απο διαβουλεύσεις συνεργατών των πολιτικών αρχηγών υπήρξε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 28 Νοεμβρίου του 2015:
«Ύστερα από αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος συνεκάλεσε σήμερα, 28 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 12.00΄, σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή, υπό την προεδρία του.
Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος:
•    Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας,
•    Ο μεταβατικός Αρχηγός της Ν.Δ., υπό την ιδιότητά του ως Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης,
•    Η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, κα Φώφη Γεννηματά,
•    Ο Επικεφαλής του Κόμματος «Το Ποτάμι», κ. Σταύρος Θεοδωράκης,
•    Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Παναγιώτης Καμμένος και
•    Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλειος Λεβέντης.
Κατά την σύσκεψη, ο Πρωθυπουργός προέβη σ’ ενημέρωση των Πολιτικών Αρχηγών επί των θεμάτων που περιελάμβανε η εισήγησή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την σύγκληση της σύσκεψης των Πολιτικών Αρχηγών των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή.
Μετά την σύσκεψη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
I.    ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ:
Το προσφυγικό είναι πρόβλημα κοινό όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δοθέντος ότι ιδίως υπό την σημερινή δραματική συγκυρία αφορά, κυριολεκτικώς, την συνοχή και την εν γένει προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τον λόγο αυτόν η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τ’ αρμόδια όργανά της, οφείλει ν’ αντιμετωπίσει το οξύτατο προσφυγικό πρόβλημα συντεταγμένη, υπό όρους ανθρωπισμού και αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες, αλλά και ασφαλείας για τους Λαούς της Ευρώπης, πράγμα που σημαίνει μηδενική ανοχή ή ολιγωρία για τους τρομοκράτες. Στο πλαίσιο αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει:
1. Ν’ αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο ως προς τον τερματισμό του πολέμου στην Συρία, προκειμένου να διευκολυνθεί έτσι και η κατά το δυνατόν ταχύτερη επάνοδος των προσφύγων στις εστίες τους.
2. Να επιβάλει σε όλα τα κράτη-μέλη της την πλήρη εφαρμογή των κανόνων  αλληλεγγύης ως προς την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, όπως αυτοί απορρέουν από το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο, με συγκεκριμένες κυρώσεις εις βάρος εκείνων των κρατών-μελών, τα οποία αρνούνται ν’ ανταποκριθούν.  Δοθέντος ότι είναι αδιανόητο η Ελλάδα να υποστεί μόνη της τις συνέπειες του συνόλου των προσφυγικών ροών.
3. Να προωθήσει την συνεργασία με την Τουρκία –την οποίαν η Ελλάδα ήδη κάνει πράξη- προκειμένου αυτή ν’ αναλάβει την ευθύνη δημιουργίας σταθερού και αξιόπιστου μηχανισμού μετακίνησης των προσφύγων από την Τουρκία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οφείλει όμως ν’ αναδείξει και το γεγονός της ως σήμερα παραβατικής συμπεριφοράς των τουρκικών αρχών κατά την διακίνηση των προσφύγων. Περαιτέρω δε πρέπει να διευκρινισθεί προς την Τουρκία ότι η ενταξιακή της διαδικασία εξαρτάται από τον πλήρη σεβασμό του ευρωπαϊκού θεσμικού και πολιτικού κεκτημένου, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του σεβασμού των υποχρεώσεων της Τουρκίας, οι οποίες απορρέουν από τις οικείες συμφωνίες επανεισδοχής.
4. Να παράσχει την απαιτούμενη συνδρομή της προς τη Χώρα μας, ιδίως ως προς την οικονομική και υλικοτεχνική της ενίσχυση για την υπό όρους ανθρωπισμού περίθαλψη των προσφύγων, αναγνωρίζοντας, ταυτοχρόνως, ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα σύνορα αυτά καθορίζονται κυριάρχως από την Ελλάδα και φυλάσσονται κυριάρχως από την Ελλάδα. Άρα, οιαδήποτε συνεργασία κατά την φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων νοείται μόνον μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκλειομένων κοινών περιπολιών με την Τουρκία, υφ’ οιανδήποτε μορφή. Μια τέτοια συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης προϋποθέτει την ουσιαστική υποβοήθηση των ελληνικών αρχών από την Frontex, η οποία πρέπει να μετατραπεί σε πραγματική Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή.
ΙΙ. ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ – ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ:
Ως προς την Αναθεώρηση του Συντάγματος, αναγνωρίσθηκε η ανάγκη οι συζητήσεις κατά την οικεία κοινοβουλευτική διαδικασία να διεξαχθούν με βασικό στόχο την επίτευξη της κατά το δυνατόν μεγαλύτερης συναίνεσης, όπως άλλωστε απαιτούν οι σχετικές διατάξεις του Συντάγματος. Και ως προς τον εκλογικό νόμο, αναγνωρίσθηκε η ανάγκη αλλαγής του, από αυτή την Βουλή, επί το αναλογικότερον, δίχως όμως να θίγεται η ουσία της από το Σύνταγμα επιβαλλόμενης κυβερνητικής σταθερότητας.
ΙΙΙ. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ:
Ως προς το Ασφαλιστικό, αναγνωρίσθηκε η ανάγκη, κατά τις αντίστοιχες  κοινοβουλευτικές διαδικασίες, να διεξαχθεί διεξοδικός ουσιαστικός διάλογος, με στόχο την διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος και την αποφυγή περαιτέρω μειώσεων των συντάξεων, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Χώρα.
Από την πλευρά του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μεταβατικού Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, διατυπώθηκε η ακόλουθη συνολική επιφύλαξη:
«Η σημερινή οξύτατη κρίση στο προσφυγικό είναι αποτέλεσμα τόσο των διεθνών εξελίξεων και της αρνητικής στάσης της Τουρκίας όσο και της αναποτελεσματικής πολιτικής της Κυβέρνησης. Προφανώς υπάρχουν και ευθύνες στην καθυστερημένη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ως θέμα αρχής είμαστε κατά της μείωσης των συντάξεων. Το Ασφαλιστικό ούτως ή άλλως συζητείται στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.
Τέλος, ως προς την Αναθεώρηση του Συντάγματος, να ισχύσει ό,τι προβλέπεται από το Σύνταγμα για τη διαδικασία. Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη καταθέσει πρόταση. Η πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι υπέρ της κυβερνητικής σταθερότητας. Επιπλέον δεν ήταν θέμα της ημερήσιας διάταξης.»
Από την πλευρά της Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κας Φώφης Γεννηματά, διατυπώθηκε η ακόλουθη επιφύλαξη ειδικώς επί του Ασφαλιστικού:
«Για το ζήτημα του Ασφαλιστικού το πεδίο διαλόγου είναι η Βουλή και όχι η σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε επί της ουσίας όλες αυτές τις ώρες, ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν. Δεν αρκούν ευχολόγια από την πλευρά της Κυβέρνησης. Αναμένουμε συγκεκριμένες προτάσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού διαλόγου. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχουν ξεκάθαρη «κόκκινη» γραμμή: Όχι μείωση των συντάξεων. Δημόσια ανοίξαμε τον διάλογο και καταθέσαμε τις προτάσεις μας, που είναι στην διάθεση και της Κυβέρνησης, για βιώσιμες λύσεις και αξιοπρεπείς συντάξεις. Σε καμία περίπτωση η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει στη Βουλή μείωση των συντάξεων».

Ο Τσίπρας ξεσπάει και ο Λεβέντης στηρίζει

Ενδεικτικό της προσπάθειας Τσίπρας να εκθέσει και να προκαλέσει τα κόμματα και όχι να βρει σημεία συνεννόησης είναι οτι στην σκληρή κριτική και τις αρνήσεις των αρχηγών της αντιπολίτευσης να συνυπογράφουν μια κοινή  ανακοίνωση για το ασφαλιστικό ενώ ήδη η κυβέρνηση βρίσκεται στην τελική ευθεία να νομοθετήσει σε συνεννόηση με τους δανειστές  ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να ανασύρει τον αντιμνημονιακό ταμπεραμέντο του λέγοντας  προκάλεσε τους συνομιλητές του λέγοντας: «Έχετε το θράσος να λέτε εσείς ότι αυτό ήταν το χειρότερο μνημόνιο όταν επί των ημερών σας έγιναν αυτές οι μειώσεις στις συντάξεις;» .
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος της Ενωσης Κέντρου Βασίλης Λεβέντης μετά την σκληρή κριτική που ακούστηκε από τους άλλους αρχηγούς για τους χειρισμούς του πρωθυπουργού τους επέκρινε γιατί δεν δείχνουν να ανταποκρίνονται στην προσπάθεια συνεννόησης.
Φέρετε μάλιστα να συνέστησε « Μην πετροβολάτε τον Τσίπρα το Grexit δεν έχει φύγει ακόμη από το τραπέζι».

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών

Γεννηματά: «Απόπειρα εμπαιγμού, σπέκουλα και παράκαμψη της Βουλής επιχείρησε ο Τσίπρας»

Ο Τσίπρας επιχείρησε εμπαιγμούς, σπέκουλα και παράκαμψη της Βουλής σήμερα, δήλωσε μετά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. Αν ο κύριος Τσίπρας δεν μπορεί να χειριστεί το Ασφαλιστικό ας το πει, είναι άλλης τάξεως ζήτημα αυτό, πρόσθεσε και επισήμανε ότι η παράταξή της έχει καταθέσει προτάσεις και πρέπει για το θέμα αυτό να αποφασίσει η Βουλή.
Η χώρα έχει ανάγκη διάλογο και συνεννόηση που απαιτεί σοβαρότητα, ειλικρίνεια και αξιοπιστία, τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν δίστασε, ούτε κρύφτηκε από τις ευθύνες του όταν έπρεπε».
Τα επικοινωνιακά κόλπα δεν δίνουν λύσεις, αλλά αποτελούν εμπαιγμό του λαού, δήλωσε η κυρία Γεννηματά και συμπλήρωσε πως οι προτάσεις Τσίπρα παρακάμπτουν τη Βουλή και δεν έγιναν δεκτές.
Αναλυτικά, όσον αφορά στο προσφυγικό, η κυρία Γεννηματά δήλωσε πως συμφωνήθηκε το πλαίσιο, για την Συνταγματική Αναθεώρηση πως χρειάζεται να γίνει και θα πρέπει η κυβέρνηση να ξεκινήσει τις διαδικασίες, ενώ επανέλαβε πως το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος.
Το Ασφαλιστικό δεν συζητήθηκε καθόλου επί της ουσίας, και γι” αυτό δεν θα μπορούσε να υπάρχει κοινή ανακοίνωση, τόνισε η κυρία Γεννηματά που πρόσθεσε πως «εχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας, αν ο κύριος Τσίπρας δεν μπορεί να το χειριστεί, ας το πει, είναι άλλης τάξεως ζήτημα».
Εμείς δεν ψηφίζουμε μείωση συντάξεων, θα συζητηθεί στη Βουλή, «όσοι επιδιώκουν σπέκουλα ας δουλέψουν για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει μείωση», κατέληξε η κυρία Γεννηματά.

Θεοδωράκης : «Ο Τσίπρας παραδέχθηκε ότι υπάρχει ευθύνη και της Αριστεράς για το ασφαλιστικό»

Τις ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα και της Αριστεράς για την κατάσταση του ασφαλιστικού επισήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών όπως αποκάλυψε στις δηλώσεις του μετά τη λήξη του συμβουλίου.
«Σας θυμάμαι να διαδηλώνετε επί Γιαννίτση και ο Τσίπρας δέχθηκε ότι υπάρχει ευθύνη και της Αριστεράς για τις τότε αντιδράσεις» είπε ο κ. Θεοδωράκης.
«Το ασφαλιστικό θα το λύσει η Βουλή. Δεν είναι λύση να δημιουργούμε υποεπιτροπές. Είπα στον πρωθυπουργό ότι η ευθύνη του είναι τεράστια γιατί ακόμα και στις τελευταίες εκογές έλεγε ψέμματα και για το ασφαλιστικό με μαγικές λύσεις» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να λυθεί με τον όρο ότι ο κόσμος της παραγωγής θα έχει μέλλον σε ένα ασφαλιστικό σύστημα.
«Επισήμανα στον Αλέξη Τσίπρα ότι ο δρόμος που τραβάει είναι λάθος και ότι τα προβλήματα της κοινωνίας δεν τα λύνει το συμβούλιο των πολιτικώνν αρχηγών αλλά οι κυβερνήσεις με προτάσεις και ανθρώπους. Φαίνεται ότι το σύμπλεγμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν διαθέτει προτάσεις και κατάλληλους ανθρώπους» συμπλήρωσε.
Για το προσφυγικό είπε ότι επισήμανε τις ευθύνες της Ελλάδας για το προσφυγικό «εξαιτίας της ανευθυνότητας των υπουργών που έλεγαν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι».

Όσον αφορά το αν το Ποτάμι θα συμμετέχει ως τρίτος πόλος σε μια κύβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι «το Ποτάμι δεν προτίθεται να συμμετέχει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ως τρίτος πολος. Η οικουμενική δεν είναι λύση γιατί είναι λύση του ελάχιστου κοινού παρανομαστη. Η χώρα θέλει κυβέρνηση Εθνικής Ελλάδος με μεγάλη πλειοψηφία για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα».

Λεβέντης για Τσίπρα: Αφού έχει υπογράψει 40% μείωση συντάξεων, τι να συζητάμε;

«Ζήτησα συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης γιατί θεωρούμε ότι οι 153 της κυβέρνησης των κυρίων Τσίπρα-Καμμένου είναι μια ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που στην πρώτη δυσκολία θα καταρρεύσει» δήλωση ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Η όλη διαδικασία ήταν ένα σχέδιο που αφορούσε το προσφυγικό και το ασφαλιστικό» συνέχισε ο κ. Λεβέντης επισημαίνοντας ότι «στο μυαλό του ο Τσίπρας ήθελε να χρησιμοποιήσει το προσφυγικό για να πετύχει χαλάρωση των όρων για το ασφαλιστικό».
«Ξέρει ότι δεν μπορεί να περάσει το ασφαλιστικό γιατί θα πέσει η κυβέρνηση» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός θέλει να πει στους ξένους «Σας τα δίνω όλα στο προσφυγικό για να μου δώσετε χαλάρωση των όρων στο ασφαλιστικό».
Κατά τον κ. Λεβέντη όμως οι Ευρωπαίοι «δεν έχουν διάθεση να δεχθούν άλλες παρατάσεις χρόνου και να δεχθούν άλλη υποκρισία και άλλα ψέματα».
«Πιστεύω ότι ο Τσίπρας σ” αυτό το πονηρό σχέδιο θα αποτύχει» επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και σχεδόν με θεατρικό τρόπο εξερράγη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες όταν ρωτήθηκε αν προσφέρει την στήριξή του στο κυβερνητικό σχέδιο: «Όση στήριξη και να παράσχω έχουν ήδη υπογράψει 40% μείωση των συντάξεων».

Πλακιωτάκης: Δεν θα δώσουμε σωσίβιο σωτηρίας στην κυβέρνηση

ξηγήσεις για τη στάση που κράτησε η Νέα Δημοκρατία στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών έδωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της δικής της πολιτικής».
«Η κυβέρνηση αναζητά σωσίβιο σωτηρίας. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα συμμετάσχει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα» ξεκαθάρισε ο κ. Πλακιωτάκης προσθέτοντας ότι η Βουλή είναι ο μοναδικός χώρος όπου συζητούνται όλα.
Για τον εκλογικό νόμο είπε ότι «δεν είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας» ενώ για το προσφυγικό τόνισε ότι η διαφωνία της ΝΔ έγκειται στο ότι «υπάρχουν σοβαρές ευθυνες της κυβέρνησης για την αύξηση των προσφυγικών ροών».
Όσον αφροά τη δημιουργία hotspots ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι υπήρχαν αρχικώς επιφυλάξεις «αλλά από την ώρα που η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί τη δημιουργία hotspots πρέπει να προχωρήσουνε με τη συνεργσία των τοπικων κοινωνιών».
Σε ερώτηση τέλος για το αν κατά τη διάρκεια του εξάωρου συμβουλίου συνομίλησε με τους τέσσερις υποψηφίους προέδρους της ΝΔ απάντησε ότι «είχα συνομιλά μόνο με τους συνεργάτες μου όπως και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: